NAV Figyelemfelhívás!

Nyomtatás
Készült: 2015. január 27. kedd
Tisztelt Adózó!
 
Felhívjuk figyelmét arra, hogy közeledik a 2014. évre vonatkozó - személyi jövedelemadóról, járulékról, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, különadóról, egészségügyi hozzájárulásról - (1453) bevallás benyújtásának határideje, 2015. május 20..
Amennyiben Ön 2014. évben személyi jövedelemadó köteles bevételt szerzett, (pl.: munkaviszonyból, egyéb jogviszonyból szerzett jövedelmet, diákként munkát végzett, munkanélküli ellátásban részesült 2014. évben, év közben nyugdíj megállapítására került sor, közfoglalkoztatásból származó jövedelemben részesült, stb.) bevallás benyújtási kötelezettsége keletkezik!
Fontos tudni, hogy az adó megfizetése - akár kifizetők által történt az adóelőleg levonása, vagy Ön által csekken, átutalással vagy egyéb módon történt a megfizetése - nem pótolja az adóbevallási kötelezettség teljesítését. Amennyiben bevallási kötelezettségének nem tesz eleget, az adóhatóság 200 000.- Ft mulasztási bírságot szabhat ki.
Felhívjuk figyelmét arra, hogy az adóhatóság fokozott figyelmet fordít a bevallási kötelezettségek teljes adózói körben történő teljesülésére, illetve annak ellenőrzésére.
Az adóhatóság nyilvántartási rendszerében szerepel minden szükséges információ - a kifizetőktől érkezett adatszolgáltatások, bevallások feldolgozása révén, mely adózónkérıt tartalmazza az adóköteles kifizetések összegét, időpontját, jogcímét -, amely alapján a bevallási kötelezettség teljesítése vagy annak elmulasztása egyértelműen megállapítható.
Bevallási kötelezettségének az alábbi módokon tehet eleget:
1. Amennyiben Ön 2015. január 31-ig nyilatkozatban kéri, hogy a munkáltatója készítse el a bevallását, akkor személyi jövedelemadó bevallást nem kell benyújtania!
2. Amennyiben 2015. február 16-ig benyújtja a ,,1453NY” jelű nyilatkozatát és kéri, hogy az állami adóhatóság készítse el bevallását, akkor az adóhatóságtól 2015. április 30-ig megkapja a bevallás ajánlatot, melyet leellenőrizve, szükség esetén kijavítva, aláírva szintén 2015. május 20-ig kell visszaküldenie az adóhatóság részére, ezzel eleget tesz bevallási kötelezettségének.
Ha elfogadja a kiküldött ajánlat tartalmát, vissza sem kell küldenie azt.
3. Amennyiben Ön megfelel az adónyilatkozat - „söralátét” (14S3ADÓ) - benyújtásának törvényben előírt feltételeinek, akkor bevallási kötelezettségének 2015. május 20-ig ezen nyilatkozat kitöltésével és benyújtásával is eleget tehet.
4. A 1453-as személyi jövedelemadó bevallás csomagot az adóhatóság már kipostázta az Ön részére. Ha nem kapott bevallási csomagot és nem kívánja az űrlapot az internetről letölteni és kitölteni, kérjük, fáradjon be az Ön lakóhelyéhez, munkahelyéhez legközelebb eső ügyfélszolgálatunkra, ahol ingyenesen rendelkezésére bocsátjuk és személyesen segítséget nyújtunk a bevallás kitöltésével kapcsolatban. Általános tájékoztatás kérés keretében telefonon is érdeklődhet a helyi díjszabással hívható 06-40/42-42-42 telefonszámon.
 
Figyelmébe ajánljuk a NAV honlapján elérhető bevallás kitöltő program használatát, mely segít Önnek kiszámítani a kötelezettségeit és a bevallásban előforduló hibák lehetőségét nagymértékben csökkenti!
 
Bevallási kötelezettségének eleget tehet elektronikus úton is, ennek feltétele, hogy az okmányirodában vagy az állami adóhatóság központi ügyfélszolgálatán regisztráltassa magát (ügyfélkaput nyisson). Papír alapú bevallását elküldheti részünkre ingyenesen postán a bevallási egységcsomagban lévő boríték felhasználásával, illetve leadhatja személyesen Ügyfélszolgálatunkon ügyfélfogadási időben (Debreceni központi Ügyfélszolgálatunk ügyfélfogadási ideje: hétfő: 8:00-18:00, kedd és csütörtök: 8:00-12:00, szerda:14:00-18:00, péntek: 8:00-11:00 óráig).
Ne feledje, hogy a bevallás kitöltésének alapjául szolgáló igazolásokat, bizonylatokat nem kell a bevalláshoz csatolni, azokat meg kell őriznie a saját bevallás példányával együtt 2020. december 31-ig. A benyújtott bevallása csak akkor érvényes, ha azt aláírásával hitelesíti!
Jelen levelünket általános tájékoztatásnak szánjuk, a magánszemély adózók figyelmét kívánjuk felhívni bevallási kötelezettségük teljesítésére. Amennyiben kifizetőnek, munkáltatónak minősül szíveskedjen fentiekről tájékoztatni a munkavállalóit és azokat a magánszemélyeket, akik részére kifizetést teljesített.
 
Az adózás közös ügyünk, éljen a törvény által biztosított jogával és rendelkezzen adója 1+1%-áról! 
 
Debrecen, 2015. január 20. 
NAV Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatósága
 
nav.jpg

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-18 van. PointLink.