BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŐSEK OTTHONA ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSÁVAL

Nyomtatás
Készült: 2014. július 15. kedd

sztj.png

 

Balmazújvárosi Református Egyházközség Idősek Otthona épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával 

A Balmazújvárosi Református Egyházközség Uniós támogatást nyert a KEOP-5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztés teljes költsége 102.843.724,- Ft, mely 100%-ban vissza nem térítendő támogatásként teszi lehetővé az Egyházközség számára, hogy a tervezett energetikai fejlesztést megvalósítsa.

A projekt megvalósításának fő célkitűzése a Balmazújvárosi Református Egyházközség tulajdonában lévő Idősek Otthona épületének hőtechnikai és energetikai korszerűsítése, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrás beépítése.

Az épület szigetelése jelen állapotában nem felel meg a hatályos hőtechnikai követelményeknek, elavult, fenntartása és üzemeltetése gazdaságtalan.

A projekt megvalósítása során nem csak az épület homlokzatának és tető szigetelésének korszerűsítésére kerül sor, hanem az intézmény világításának korszerűsítése is megtörténik. A jelenlegi lámpatestek energiatakarékos rendszerre történő cseréjével jelentős energia megtakarítás realizálódik. A fejlesztéssel az épület nyílászárói is megújulnak, a jelenlegi rosszul szigetelt ablakok helyett, a mai kor energetikai elvárásainak megfelelő szerkezetek kerülnek beépítésre.

Az épület melegvíz ellátásának megoldásához napkollektorok, elektromos áram termelésének kisegítésére napelemek kerülnek beépítésre, hasznosítva a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetőségeket.

A fűtéskorszerűsítés során a kondenzációs gázkazánok alkalmazása hozzájárul a szabályozási veszteség és az esetleges túlfűtés csökkentéséhez.

A projekt megvalósítása, az Otthon épületének energetikai modernizálása, nem csak az ott lakók kényelmi színvonalának emelését célozza meg, hanem az intézmény olyan környezettudatos, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos működésre lesz képes, amely megfelel korunk környezeti fenntarthatósága által megfogalmazott elvárásoknak is.

Intézmény megnevezése: Balmazújvárosi Református Egyházközség

Cím: 4060 Balmazújváros Kossuth u. 48.muu.png

Telefon: 06-52/370-169

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.refido.t-online.hu

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-03-28 van. PointLink.