Tartalomjegyzék Balmazújváros Város Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Ultrák és egyéb vandálok a közbintonság tükrében
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Városi Rendőrkapitányság
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
oldCsatlakozott: 2007.09.10. Hétfő 14:16
Hozzászólások: 12363

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 9:46 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Drucker!
Már az első hozzászólásod első mondatával általánosítasz.
A helyi ultra-csoportot nem ellehetetlenítették, hanem egyszerűen elfogytak. Úgy létszámban, mint lelkesedésben. Mára talán egy vagy két tagjuk jár ki a meccsekre. Bebizonyosodott, hogy politikai alapon nálunk nem lehet szurkolói csoportot szervezni, működtetni. Nagyobb városokban ez még megy.
Kántor Pétert egyáltalán nem kell szeretni, de az általa betöltött posztot igenis respektálni kell. Szerintem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kapitányságvezető
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 1:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt drucker!

Meglepődve olvastam hozzászólását több okból is. Ez az oldal már jó egy éve passzív volt, senkit sem érdekelt igazán az oldalt indító témája, mert Balmazújvároson valóban nem az. Erről nem én tehetek.
A másik, nem értem milyen betiltott koncertről beszél, amit itt megtartottak nagyobb volumenben és nem verték szét a várost. Ezt, jó lenne tisztázni, mert nem biztos, hogy egy dologról beszélünk. Amiről én szóltam, az már igen régen volt, és nem lett általunk betiltva, csak a házigazdával beszéltünk, hogy ott, ahol O.V. nem sokkal korábban avatott, nem lenne szerencsés egy neonácinak meghírdetett koncertet tartani. A tulajdonos egyet értett ebben és nem adott helyt a rendezvénynek. A végén egy magán bírtokon tartották meg Békés megyében. Nincs szó letiltásról. Tudok még egy koncertről, amit anno, augusztus 20-án terveztek megtartani, meg is tartották, de nem a tervezett helyen és módon, ám a városban. Ennek a koncertnek a megnehezítéséhez a rendőrségnek az ég adta világon semmi köze nem volt. Az egyik szervező testvére rendőr, meg lehet kérdezni. Egyébként, ha valamilyen konkrét problémája van a rendőrökkel, tegyen bejelentést, panaszt, feljelentést, garmadával vannak már szervezetek akik azt kivizsgálják és függetlenek (pl. Független Rendészeti Panasztestület). Köszönöm szíves figyelmeztetését, hogy seperjek a magam háza előtt. Megnyugtatom, hogy meg szoktam tenni. Soha nem fog olyan panaszt, bejelentést találni a rendőrökkel kapcsolatban, melyben a szükséges lépést én, vagy vezetőtársaim ne tettük volna meg. Ha tud ilyenről, akkor jelentkezzen! Az én tiszteletemet arctalan (nem arcátlan) bátorságával már kivívta.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 1:37 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy vendég a topik indulásánál frappánsan összefoglalta az ultrák személyiségét, amit drucker nevű fórumozó újból alátámaszt és megerősít.
Találó!
Idézet:
Az ultrák azok az önmagukat szurkolóknak képzelő vandálok, akik az arcukat sem merik felvállalni, ezért kedvenc csapatuk színeit jelképező sállal, vagy kendővel takarják el.
Az ultrák azok a bátor emberek ( ha 3 nál többen vannak, /hasonlóan a réti négerekhez/) (ez nálunk a csapat színvonala miatt még alig több), akik: egy nyert mérkőzés után, csordába verődve ( egységben az erő címszóval) villamosokat (ez nálunk nem kivitelezhető)( az éj leple alatt kukák felgyújtásával pótolják), autókat, kirakatüvegeket törnek győzelmi mámortól átitatott eufólikus állapotban.
Vesztett mérkőzés esetén: ezt a repertoárt meduplázva valamint rokkant kisnyúgdíjasok nyíltszini felrugásával egészítik ki ( ezt valószínüleg azért, mert a nekik kifizetett minimálnyúgdíjat is kedvenc csapatuktól vonja el a kormány, és ezért képtelenek még a libapásztorok legelőszéli bajnokságán is helyt állni)
Az ultrák különös védelmet élvező fajok, akikre a Darwini evolúciós elmélet nem igaz, hanem a gravitációs elmélet kapcsán kerültek azonos fizikai szintre a normális emberekkel.Értelmi szinten az evolúciós lépcső legalsó fokánál is lejjebb vannak. ( van aki lemászott és vannak akik leestek a fáról. E kiemelt védettség leg szembetűnőbb jegye, hogy egy egy mérkőzés előtt és után, 30-40 ultrát, 100 rendőr kísér, akár több száz kilométeren át, és külön elszeparált, lezárt vasútikocsiban védik őket ( így már könnyebben el lehetne vinni őket egy munka táborba, hogy valami hasznot is hozzanak a társadalomnak, ha már az őrzésüket mi, dolgos adófizető állampolgárok finanszírozzuk)
Legfőbbképpen arról ismerszik meg, hogy műveltsége, és kifejezéstára, egy 3 éves fedeztető csődör szintjét sem éri el.
Vissza az elejére
oldCsatlakozott: 2007.09.10. Hétfő 14:16
Hozzászólások: 12363

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 2:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az ultrákról tárgyszerűen:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ultr%C3%A1k_(sport)
Számomra szimpatikus volt az újvárosi alakulat. Sokszor hiányzik a buzdításuk. Ősszel a Püspökladányt kísérte el Újvárosra egy hasonló csoport. Ladány egy újonccsapat az NB III-ban, s az ő szurkolócsoportjuknál is a majd a második év lesz vízválasztó. Első évben még a mieinknél is nagy volt a lelkesedés.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 3:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves old!
Az első mondatom a Tisztelt Fórumozók! megszólítás volt. Azt hiszem, ebben nincs általánosítás Smile! A 6. mondatban leírom, hogy némely fórumozóról beszélek. A helyi ultrák azért fogytak el, mert ellehetetlenítették működésüket. Murák úr tudna erről beszélni! Milyen bizonyítékaid vannak arról, hogy politikai alapon szerveződött és működött volna ez a szurkolói csoport, illetve melyik nagyvárosban működik politikai alapon ilyen csoport? Az más kérdés, hogy valakinek milyen a politikai beállítottsága.


Tisztelt Kántor úr!
Én is meglepődve olvastam mondatait! Ön szerint azt, hogy a titkosszolgálatok beavatkoznak két magánszemély közötti megállapodásba és esetleg fenyegetéssel vagy csúsztatásokkal ráveszik az illetőt, hogy a koncertet mondja le, a köznyelvben nem nevezhetjük betiltásnak? Önnek nem kenyere a politika, mint ahogy írja, mégis milyen megfontolásból hivatkozik O. V.-ra? A neonáci kifejezést csak önök használják elrettentésképpen! A koncert pedig, amire utaltam, 2009. tavaszán az Árpád Házban volt megtartva. Hogy-hogy erről nem tud, hiszen több autóval is megjelentek a rendőrök a helyszínen?! Ráadásul a fellépők ugyanazok voltak, mint a betiltott koncerten lettek volna!

Üdvözlettel: drucker (Zorro is álarcban harcolt az igazságért, a nép szemében mégis bátor volt! Sajnos, ilyen időket élünk, hogy nem vállalhatja mindenki arccal és névvel a véleményét.)
Vissza az elejére
oldCsatlakozott: 2007.09.10. Hétfő 14:16
Hozzászólások: 12363

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 7:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves drucker! (ha te voltál az a vendég)
Szerintem a megszólítás utáni első mondat az első mondat. Vagyis a: ” Tisztelt Fórumozók! Önöknek (Nektek) fogalmatok sincs arról, mi is az Ultra fogalom!!”
Ez ne lenne általánosítás? Na de, ez nem is lényeg.
Az ellehetetlenítésről: meg kell kérdezni Nagy Tamást, a valamikori Balmaz Brigate valamikori vezetőjét. De ennek vannak nyomai a fórumon is. Az első felbomláskor Tamás írta: Balmazi ultra Elküldve: Vas. Nov. 18, 2007 9:12 pm
A csoport feloszlásának okainak a vezetőség csak hab a tortán.
A csoport másik prominense pedig ezt írja:
Bazd!!! nem kell vészmadárkodni!!! amig semmi sem biztos nemtom miért kell ilyneket mondani... ha oszlás is lessz az nem a vezetőség hibája!!!!
(max csak közre játszhat a dologban)
Brigate Ultra' Elküldve: Vas. Nov. 18, 2007 9:27 pm
Akkor valóban volt Murák Laciéknak is problémája a Brigate-al. Akkortájt a Tisza- csoportban voltunk, melynek a rendezője a Szabolcs- Szatmár- megyei labdarúgó szövetség volt, és a mérkőzés ellenőröket is ők küldték. S ők különösen sérelmezték, hogy a Nyíregyháza II Göcs pályai vendégszereplésénél a szurkolók „pusztulj tirpák”-oztak. Sényőn a szünetben volt egy kisebb adok-kapok. A többiről valóban Murák Laci és az ultrák tudnának beszélni.
A politikai szálról csak két momentum. A mérkőzés ellenőr egy alkalommal leszedette a tribünre kitűzött Árpádsávos zászlókat.
A másik az újjáalakulásuk után történt. Akkor már a Mátrában szerepeltünk, s Tiszafüred volt a legközelebbi csapat, ahová eljöhettek volna a srácok, mert a vonatjárat is megfelelő lett volna. De akkor (2008.09.28.) politikai rendezvény volt a parkban, ami el is döntötte, hogy a többség hova menjen. Ami ugye, egy igazi ultránál nem is lehetett volna kérdés. Azt hiszem, hogy ezen az ősszel fellegzett be végérvényesen a Balmaz Brigate-nak. (kár, hogy már nem hozzáférhető a honlapjuk)
Különben a Fradi, az Újpest, a Diósgyőr, de a DVSC táborban is vannak politikai alapon szerveződött szurkolói csoportok. De erről szociológiai beszámolókat lehet olvasni, és erről szóló előadásokat is lehetett már hallani.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kutuzov
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 7:56 pm    Hozzászólás témája: Tisztelt drucker :) Hozzászólás az előzmény idézésével

Akciósan vettem seprűket !!! Ebből virtuálisan küldök
egyet, azzal aztán sepregethet Smile
Üdv Smile Kutuzov
Vissza az elejére
Kapitányságvezető
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Jan. 06, 2010 9:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Drucker, Vendég, Zorró vagy Akárki!

A Titkolt Ellenállás koncertről tudok, én nem arra gondoltam. Egyébként viszonylag jól is ismerem a zenéjüket. Járőr valóban volt akkor több is a városban, mert a törzsközönség esetleges "célközönsége" is bulit tartott. (Lehet, hogy erről meg Ön nem tud!?) Nem lett volna szerencsés a keveredés. Ön elég "sokat" tud viszont arról az eseményről, amiről fentebb írtam. Ez elgondolkodtat..., sőt, nagy valószínűséggel tudom is már, hogy Ön kicsoda (becenév 4 betű?). Én úgy gondoltam akkor, és most is, hogy sem O.V., sem más nem örülne annak, mint politikus, ha olyan dologgal hoznák össze a nevét, még ha semmi közvetlen kapcsolódása sincs az adott rendezvényhez, amit nem vall a magáénak. Legalábbis a közvélemény szerint. A politika pedig csúnya egy dolog, hajlamos az ilyesmire. Mint ahogy, azt gondolom Ön is jól tudja.
Az "elmaradt" koncert mögött pedig több volt, mint amit a felszín mutat. De ez valóban a titkosszolgálatok dolga, "A "hatalom" embereié" - hogy stílszerű legyek, és nem az Öné és nem az enyém, akárminek is nevezi.
Vissza az elejére
druckerCsatlakozott: 2009.12.27. Vasárnap 11:25
Hozzászólások: 12

HozzászólásElküldve: Csüt. Jan. 07, 2010 8:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves old! A két momentumról csak annyit, hogy az Árpádsávos zászló szerintem a történelemmel több kapcsolatban van, mint a politikával. Az más kérdés, hogy a nyilasok egy időre kisajátították maguknak és mostanában mindig erre hivatkozva próbálják tiltani, pedig az egyik legősibb magyar jelképeink közé tartozik! Nem véletlen, hogy az NBH címerében is megtalálható!!! Azt pedig én nem írtam, hogy nem lehet valakinek politikai véleménye! A srácok egyébként még csak elindultak az ultrává válás útján, még csak belekóstoltak ebbe a világba, amikor már szétverték őket! Az általad említett kluboknál a szurkolói csoportokat nem politikai alapon hozták létre, de van politikai véleményük és egyre jobban politikai erejük is! Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
oldCsatlakozott: 2007.09.10. Hétfő 14:16
Hozzászólások: 12363

HozzászólásElküldve: Pént. Jan. 08, 2010 12:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves drucker!
Az ultrák politikai vonatkozásait valószínűleg jobban ismered, mint én, ezért ebben igazat adok neked. De azért lenne két megjegyzésem.
1. Az újvárosi szurkolói csoportot senki sem verte szét, egyszerűen életképtelen volt, elsorvadt. Pedig hiányoznak. De néhányan közülük azért tagjai a Loki tábornak ma is.
2. Az országban mekkora lehet a szervezett szurkolói csoportokban lévő ultrák száma? 15- 20 000? Szomorú lennék, ha ez a hangos kisebbség komoly politikai erővel bírna bármikor. (különben sincsenek ők egy politikai platformon, hiszen, mint mondtad, nem politikai alapon szerveződtek)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
druckerCsatlakozott: 2009.12.27. Vasárnap 11:25
Hozzászólások: 12

HozzászólásElküldve: Vas. Jan. 10, 2010 9:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Kapitány úr!
Végre több mindenben egyetértünk! A politika valóban nagyon csúnya dolgokat tud művelni és ez tényleg a hatalom embereinek a kiváltsága és nem a hétköznapi embereké, mint Ön vagy én. Természetesen az NBH is mindenről tudhat, ami ebben az országban történik.
Magánvéleményem szerint egyébként O.V. nem szorul sem az Ön, sem más védelmére.
A tavaszi koncert napján (estéjén) tartott másik rendezvényről természetesen mindenki tudott, de senkinek a fejében még csak meg sem fordult, hogy esetleg meglátogatná azt! Persze, mi csak köszönettel tartozunk a rendőrségnek, amiért a rendre figyelt, hiszen nem vetett volna jó fényt ránk, ha történik valami.
Ja, és még annyit, hogy a tipp nem jött be, bár azt hiszem, tudom kire gondolt a négy betüvel!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
druckerCsatlakozott: 2009.12.27. Vasárnap 11:25
Hozzászólások: 12

HozzászólásElküldve: Vas. Jan. 10, 2010 9:30 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves old!
Úgy látom hiába próbállak meggyőzni, csak a magadét hajtod. Egyébként sokkal kevesebben vannak a szervezett csoportok tagjai, mint ahogyan azt képzeled (kb. 2500 fő)! Ennek ellenére 2006 óta többször megmutatta már az erejét ez a "hangos kisebbség"!!! Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Máj. 11, 2022 1:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves barátaim, ha valóban meg akarja próbálni pénzt keresni az interneten, de nem tudja, hol kezdje, akkor személy szerint egyszerűen azt javasolnám, hogy próbálja felhívni a figyelmét erre az oldalra https://wazamba.com/hu/, mivel itt sikerült megtalálnom a legjobb megoldást a problémákra.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Városi Rendőrkapitányság Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2
2 / 2 oldal

 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Csatolhatsz mellékleteket ebben a fórumban
Letölthetsz mellékleteket ebből a fórumból


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd