Tartalomjegyzék Balmazújváros Város Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

A szennyezett,barna víz!!
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Polgármesteri Hivatal
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
amada
Vendég

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 23, 2009 8:01 pm    Hozzászólás témája: A szennyezett,barna víz!! Hozzászólás az előzmény idézésével

Emberek!! Benneteket nem zavar hogy a csapból szinte mindíg szennyezett víz folyik?? Kitudja milyen betegséget hordoz és mi még fizetünk is érte,nem is keveset!!! AZ ILLETÉKESEK MIÉRT NEM OLDJÁK MEG EZT AZ ÓRIÁSI PROBLÉMÁT!!?? Talán értesíteni kellene valamelyik nagy tv csatornát,( pl:tv2,stb) és lehet hogy így is teszek ,ennek a megoldása ugyanis nem tűr halasztást!!!!!
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Kedd. Márc. 24, 2009 5:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha a képviselőket és Csomort nem zavarja, akkor téged miért zavar?
Igyad vagy igyál mást. Jobb országokban a hozzá nem értő vezetőket kirúgják ha rövid időn belül nem tud megoldani egy problémát.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 1:11 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Anonymous" írta:
Ha a képviselőket és Csomort nem zavarja, akkor téged miért zavar?
Igyad vagy igyál mást. Jobb országokban a hozzá nem értő vezetőket kirúgják ha rövid időn belül nem tud megoldani egy problémát.


Nem értem mi baj van a vízzel?
Én nem tapasztaltam soha amit itt írnak egyesek, nálam mintha egy hegyi forrásból folyna a víz, olyan kristálytiszta, és igazi jó víz ízű és illatú víz folyik a csapokból.
A szomszédaimnál is kifogástalan mindegyiknél.
Máshol kell keresni a baj okát szerintem.
Vissza az elejére
vendég
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 11:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Drága amada! Hívd akkor a TV2-t! De ha figyelmesen olvasod a fórumot , láthatod hogy, van már ivóvíz téma. Mást is zavar a víz minősége nemcsak tégedet.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 3:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az ivóvíz címen fut a topik.

Ebből kiderülhet, hogy a lakosok miatt szennyezett bizonyos környéken a víz, mert a házi vízellátó rendszer "beszállít" a lakossági vízrendszerébe.

http://www.balmazujvaros.hu/forum/viewtopic.php?t=160&start=75

Egyébként a média sok esetben segít. Talán előbb a helyieket kellene értesíteni, aztán az országost.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 3:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudod te hányan szeretnének ilyen barna vizet inni?Becsüld meg azt is, mert lehet nem sokáig élvezheted ha igaz Simon Perez nyilatkozata.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 4:03 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Anonymous" írta:


Ebből kiderülhet, hogy a lakosok miatt szennyezett bizonyos környéken a víz, mert a házi vízellátó rendszer "beszállít" a lakossági vízrendszerébe.

HA ez igaz, akkor bajban van a vízszolgáltató cég, mert az Európai gyakorlat szerint, ha valaki villamosenergiát termel és a felesleget a hálózat többi fogyasztóival megossza, akkor a piaci ár fölötti árat kapja érte. A vízzel is legyen ez!! 3 ásott kutamban van rengeteg felesleges víz, igaz az egyiket pöcének használjuk de kiszívattyúzzuk belőle a trutymót és lehet inni azt is.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 4:37 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nálunk is sokszor folyik piszkos víz így megértem Amada felháborodását! !Barna víz folyik ha mosom a húst , ha főzni szeretnék stb.
B.újváros melyik részén laksz kedves vendég, hogy nálatok kristálytiszta víz folyik?
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 25, 2009 11:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Anonymous" írta:
Nálunk is sokszor folyik piszkos víz így megértem Amada felháborodását! !Barna víz folyik ha mosom a húst , ha főzni szeretnék stb.
B.újváros melyik részén laksz kedves vendég, hogy nálatok kristálytiszta víz folyik?


Melyik vendég-től kérdezed?

Egyébként mindenhol tiszta fíz folyik kivéve az északi sor és a központ környékét.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Jún. 10, 2009 2:14 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a Daruban lakom, de itt is néha olyan víz folyik a csapból, hogy valami gusztustalan. Szinte fekete, nem is barna.
Valami nagy probléma lehet, mert már sajnos többször előfordult.
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Szer. Jún. 10, 2009 2:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A város vezetését és Csomor urat ez izgatja a leg kevésbé. Mindenki jól végzi a munkáját. A bérekből legalábbis erre lehet következtetni.
Bírd ki még egy évig és lapátra tesszük őket!!
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 11, 2009 12:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

És kit "lapátolsz" a helyükre?
Vissza az elejére
Vendég


HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 11, 2009 12:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Olyanokat akik tesznek a városért, az itt lakókért, akik értenek is valamihez. Ez a vizes probléma több mint egy éve fennáll, és azóta sem akar megoldódni. Lehet hogy nem megfelelő szakembert bíztak meg a szolgáltató cég vezetésével? Amíg nincs probléma, addig mindenki jó szakember, amikor baj van, akkor derül ki az igazság. Most baj van és a megoldás sehol sincs. Míg nem nyugdíjazzák, addig nincs kiút ebből?
Vissza az elejére
Csomor Lajos
Vendég

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 21, 2009 1:28 pm    Hozzászólás témája: Vízminőség Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha már megszólítottatok kifejteném én is a véleményemet. A város vezetését nem tudom mi izgatja, de engem személy szerint nagyon is izgat a probléma. Sajnálatos dolognak tartom, hogy egyes fogyasztók felelőtlenül szennyezik a város vizét, embertársaikat.
Mi is történt eddig.
- a vízműtelepet alhagyó vízből óránkénti mintavétellel 24 órás intervallumban vett vízminták vizsgálati eredményei egyértelműen bizonyították, hogy a víz minősége a rendeletekben előírtaknak megfelel. Különös tekintettel vizsgálták a vas és mangántartalom alakulását. A telepet elhagyó víz vastartalma 0.1 mg/liter, mangántartalma 0 mg/liter, Nitrát 0 mg/liter.
És most én kérdezem tőletek Vendég fórumozók, akkor véleményetek szerint hogyan lehet a hálózatban lévő víz tele mangánnal, vassal, nitráttal? Hogyan kerül a hálózatba?
- a következő lépés a házi kisegítő vizkútak, melyeknek a mélysége 30 és 50 méter közötti, vízminőségének vizsgálatát végeztük el. A vizsgálati eredmények kimutatták, hogy a kútvizek 0,7 és 0,5 mg/l vasat és mangánt tartalmaznak. A Nitrát tartalom igen változó, de jelen van.
- a hálózat különböző pontjain is 24 órás mintavételezésre került sor. A mintákat megvizsgálva az eredmények azt mutatták, hogy a hálózatban jelen van a fúrt kutak vize.
- mi is történik a hálózatban amikor a vízműtelepről kibocsátott víz és a házi hidroforokból bekerült víz találkozik? Mindkét víz tartalmaz oldott oxigént ami a vízben lévő vasat föl oxidálja, tehát vasoxid lesz belőle magyarul rozsda és ettől lesz olyan szép sárga a vizünk. A mangán esetében más a helyzet. A mangán kiülepszik és lerakódik a cső falára és ott növekszik annak vastagsága. Mikor a csőben lévő víz áramlási sebessége megnő, mert több vizet használunk akkor a megnövekedett sebesség lemossa a cső faláról a mangánt és ettől olyan barna a víz.
- És magunknak is feltettük a kérdést hogyan kerül a hálózatba a kútvíz? Mi az oka annak, hogy 2005 évet megelőzően alig fordult elő ilyen mértékű szennyezés?
- hogyan kerül a hálózatba a víz már részleteztem, az ivóvíz topikban olvasható.
- statisztikát készítettünk minden fogyasztóról évente azonos időszakokat vizsgálva. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a 6200 fogyasztóból 980 fogyasztónak 20 és 90 %-al csökkent a vízfogyasztása a vizsgált időszakban.
Tovább vizsgálva a 980 fogyasztóból kiválasztottunk 100 fogyasztót a város különböző pontjain akiket már ténylegesen ellenőríztünk. A 100 fogyasztóból nem nyilatkozott, illetve csak a vízmérőig engedett be 10 fogyasztó. A fennmaradó 90 fogyasztóból 75 fogyasztónak van kútja, ebből 70 hidroforral ellátott és mindegyik össze volt kötve a vezetékes vízhálózattal, ami szabályellenes. Felhívtuk figyelmüket az összekötés azonnali megszüntetésére, a kútra történő vízmérő felszerelésére. Fogyasztók ezt tudomásul vették, visszaellenőrzésünk során a vezetékek összekötését megszüntették.
Az ellenőrzéseket folyamatosan végezzük, sajnos eredménytelenül. Két hónapi "csendesség" után ismételten megkezdődött a víz visszaszennyezése.
Az ingatlanokon fúrt kutak ellenőrzése, nyilvántartása nem a vízmű feladata. Erről külön jogszabály rendelkezik.

- az okokat keresve magyarázat még csak lenne, de az emberi butaságot nem lehet megmagyarázni.
A várost ellátó vízműkutak vízadó rétegei 100 és 120 méter közöttiek többezer éves rétegvizet szolgáltatnak. Ha úgytetszik "ásványvizet". Igaz tartalmaznak metángázt, ammóniát és vasat is, amit a technológiai folyamat során kiveszünk a vízből.
Ezt a hálózati vizet palackozzák az "Erdei szódavíz", "PI szóda" valamint a "Virágoskúti szénsavas ivóvíz" néven. Tudomásom szerint sok más településen is forgalmazzák és szeretik. És ezt a vizet szennyezik vissza nemtörődöm felelőtlen emberek.
- faggatva a fogyasztókat mindíg azt a választ kapom "drága a víz meg a szennyvíz! Meg ráadásul koszos ihatatlan!". Dehát kérdezem én miért szennyezik össze? Miért nem vigyáznak rá jobban? A drágaságban az is benne van, hogy a hálózatot folyamatosan intenzívebben, ha úgytetszik szinte naponta takarítani kell. Ha nem szennyeznék össze akkor negyedévente egy éjszaka elég a hálózatban összegyült üledék eltávolítására.
- az "ügyeskedő" emberek észjárása meg a drágaság. "Az ügyeskedő gondolkodik. Anyjuk sok ez a víz meg csatornadíj valamit itt csinálni kéne. Te figyeljél mán, hát a sarkiszomszéd fúratott egy kútat oszt alig használ vizet.A számlája is ippeg, hogy van. Hát csináltassunk mi is. Ki itt a kútfúró tudakold mán meg. Kútfúró jön kérdi hová kell a kút? Hát hová lehet ? Bárhová, mondja a mester. Akkor a garázs aknájába fúrjuk ott még a hidrofor is elfér, meg nem is láccik. Kút megfúrva hidrofor szerelésekor gondban az ember, minek két vezetéket fektetni meg új csapot meg mindent, hát mikor kétméter csővel meglehet oldani a dolgot. Még jól is járok, mert ha az utcai vizet elzárják ekkor is van vizem. A dolog elvégeztetett. Vízóraolvasó jön olvassa a vízórát ugyan az az állás mint előzőleg. Biztos elolvasta kedves a múltkor. Ennyiben maradtak. Mondja az ember magában hát ez nagyon jó , de mégsem jó, mert nem hiszik el, hogy nem fogyasztunk. Napközben elzárom a hidrofort, és akkor lesz fogyasztás. Úgy is tett. Este kinyitja a csapot nézi a vízóra állását, majd reggel ismét olvassa. 3 köbméterrel kevesebbet mutat a mérő. Figyelgeti minden nap és nagy megelégedettséggel mondja asszonyának. Most fogyasztunk is meg nem is, alig lesz fizetnivalónk. Megspóroljuk a kút árát." És már más nem is érdekli.Az , hogy szennyezi a vizet észre sem veszi. Hiszen víz mind a kettő, meghát nem is látszik elviszi a víz.
-megjegyezni kívánom, hogy az "ügyeskedő" ember szennyvizet azért bocsát ki, nem a mért mennyiséget hanem annak dupláját de azért sem fizet. Ennek okán a szennyvíz ára is drága.

Tisztelt Fórumozók!
Egy kicsit hosszúra nyúlt írásom, de még kérném türelmeteket egy pár sor erejéig.
Több vízműszolgáltatóval találkoztam az utóbbi időben és elemezgettük a szolgáltatók napi problémáit, azok megoldásait eljárásaikat. Nem egyedi a mi esetünk, országos gondok ezek, minden szolgáltató küzd ellene több kevesebb sikerrel.
A végső sikerhez az embereknek saját fejükben kellene először helyretenni a dolgokat. Megkellene érteni, hogy A VÍZ ÉRTÉK, A VÍZ ÉLET, EGÉSZSÉG !

Vendég írja :"Most baj van és a megoldás sehol sincs."
Polgármesterünk szavaival élve "Van megoldása a dolgoknak, de az fájni fog!" hangzott el az utcafórumokon.

Remélem nem lesz szükség rá, hogy fájjon.
Vissza az elejére
oldCsatlakozott: 2007.09.10. Hétfő 14:16
Hozzászólások: 12275

HozzászólásElküldve: Vas. Jún. 21, 2009 3:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Csomor Úr!
A mi április végi utcafórumunkon a polgármester úr elmondta, hogy hivatalosan nemrég tudnak a problémáról, s most előtte és a jegyző előtt van az a feladat, hogy ezt az áldatlan helyzetet megszüntessék. (ez a „nemrég”, elég álságos, hiszen a város több fórumán (tévé, rádió, utcafórum) ez már téma volt)
Akkor hasonló tapasztalatokat említett az ellenőrzésekből, mint Ön, csak jóval kisebb mintából.
A kérdésem az lenne, hogy Ön tudomása szerint történtek városvezetési lépések ez ügyben?
Szerintem a történet egyik tanulsága, hogy az egyes háztartások vízfogyasztását folyamatosan figyelni, elemezni kell, különös tekintettel a keveset fogyasztókra. Ezeknek az illegális vízvételezőknek, vízszennyezőknek a „megjavulásában” nem hiszek, persze kivételek vannak. Ezért ellenőrizni folyamatosan kell ezeket a „partizánokat”.
Ezeknek az embereknek több "bűnük" is van, amit külön- külön is üldözni kell, s együtt pedig már szerintem ez bűncselekmény.
1. Az illegális rákötéssel, az ellenőrizetlen minőségű víz visszaáramoltatásával veszélyeztetik a lakosság egészségét.
2. A vízóra ide- odapörgetésével nagy mennyiségű városi ivóvízhez jutnak, s ezzel károsítják a Vízmű Zrt-t, melynek városunk is tagja. (ha a peres ügy végén visszakerül hozzánk a víziközművagyon, akkor azzal ez a kérdés még érzékenyebben fog érinteni bennünket)
3. Nagyban megnövelik a szennyvíz mennyiségét is, természetesen ezt is fizetés nélkül. Illetve az övékét is mi, a szabályokat betartók fizetjük.

Nekem korábban is az volt az álláspontom, hogy rendőrségi feljelentést kellene tenni. Biztosan meg van erre a büntetőjogi kategória.

Az 1. ponthoz, a „mérgezés”-hez:
„10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.”
„14. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja magatartásának lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában; úgyszintén az is, aki e következmények lehetőségét azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.”

A 2. és 3. pont az a csalás tényállása lehet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Polgármesteri Hivatal Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

 
Ugrás:  
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Csatolhatsz mellékleteket ebben a fórumban
Letölthetsz mellékleteket ebből a fórumból


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd