Turizmus

Változatos rendezvényekkel, termálfürdővel, nyugodt, kisvárosi hangulattal várjuk vendégeinket 18 ezres lakosszámú városunkban. Szállás lehetőségként vendégszobák, panziók, a Diákszálló és a strand szomszédságában található **** Hotel Balmaz széles választékot biztosít a turistáknak. Az országban is egyedülálló híres pásztorkalap készítő műhelybe, a Mihalkó családhoz invitáljuk a népi hagyományok tisztelőit. Séta közben meglátogathatják Bödőcs Ilona fazekast, Varga Levente bőrdíszművest, akik műhelyeikben igény szerint kézműves foglalkozásokat is tartanak. Házias, magyar étkekkel, családi és csoportok számára kiválóan alkalmas programokkal várja Önöket a bio-gazdaságáról híres Rózsa Péter, a Koroknai család majorja, a Hagyományőrző Íjászkör tagsága és a Pinczés Lovarda. A természet szerelmesei különleges madár ritkaságokkal találkozhatnak a Magdolna és a Vókonyai - pusztánkon. A Sziki-horgásztó, a Keleti-főcsatorna és a Kékvizű bőséges halállománnyal várja a horgászni vágyókat.

Történelmi, irodalmi emlékeinket ismerhetik meg, ha sétát tesznek a Veres Péter Emlékházhoz és a Semsey Andor Helytörténeti Múzeumhoz. A sport-turizmus fejlődését, téli-nyári edzőtáborok, és országos sportrendezvények szervezését teszi lehetővé a kiváló minőségű Műfüves-sportpályánk.

Aki tehát nyugodt, csendes, kisvárosi hangulatra, de mégis teljes körű kiszolgálásra vágyik, jöjjön el a Hortobágyi Nemzeti Park szomszédságában található, természeti értékekben is gazdag Balmazújvárosba!