Kedves Tagtársunk, Partnerünk, Támogatónk!

Nyomtatás
Készült: 2014. június 15. vasárnap
A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 10 éve működik a térségben. A vak és gyengénlátó emberekkel azonban már jogelődje (a MVGYOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezete), az 1950-es évektől foglalkozott. 
 
Az Egyesület Debrecen belvárosában bérel egy kb. 100 Nm-s irodát. Az épületet belülről kétszer felújítottuk. Külső állaga évről évre romlik. Ma már nagyon sokat kellene ráköltenünk, de ezt nem vállalhatjuk, mert a tulajdonos - kártérítés nélkül - bármikor felmondhatja a bérleti szerződést. Mi meg nem szeretnénk kockáztatni a pénzünket. Ennek ismeretében évek óta tervezzük, hogy a közel 1500 látássérült tagunknak saját, önálló székháza legyen, amelynek bővítésére, karbantartására lehetőségünk lenne pá 'e1lyázat útján forrást teremteni. Most vált sürgetővé az ingatlan vásárlás. 2013 októberében az ügyfélszolgálati iroda plafonja, beázás miatt leszakadt. A számítógépek, a laptopok, az irodabútorok az iratok mind-mind veszélybe kerültek. Az ügyfélszolgálatot kiköltöztettük a klubterembe. Azonban ez is csak ideiglenes megoldás, mert a plafon itt is több helyen beázik.
 
Az Egyesület vezetősége évek óta úgy gazdálkodik, hogy legyen anyagi forrása egy ingatlan megvásárlásához. Jelenleg kb.: 6.000.000 forinttal rendelkezünk, ami ahhoz nem elég, hogy önerőből egy jól megközelíthető helyen vásároljunk ingatlant. A Rakovszky Dániel utcán, 11.000.000 forintért találtunk egy olyan családi házat, amely az elvárásoknak megfelel. Ezt szeretnénk megvásárolni, de a vételárhoz hiányzik 5.000.000 forint.
 
Arra kérjük Önöket, hogy erejükhöz mérten támogassák a székház megvásárlását. Minden összeg jól jön és segít.
 
Támogatását személyesen, illetve átutalással tudjuk fogadni. Személyesen az Egyesület irodájában, Debrecen, Rákóczi u. 7. Vagy a 61200261-11047629 számlaszámra. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba tüntessék fel, hogy az ingatlan vásárlásához adományozzák az összeget. Nagyobb támogatás esetén igazolást is tudunk adni, mely csökkenti az adóbevallás összegét. Ez
esetben kérjük, hogy nevét, címét és adószámát is tüntesse fel. 
 
A http://www.latasserultek.hu/ oldalon folyamatosan közöljük, hogy mennyi összegű adomány érkezett. Azon támogatók, akik legalább a tagdíj összegével támogatják az ingatlan vásárlást, felújítást, azok több féle ajándék közül választhatnak. Nem az számít, hogy mennyit tud adni, hanem az, hogy tud segíteni! 
 
Köszönjük a látássérültek nevében a támogatást!
dr. Nagy Sándor elnök - Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-27 van. PointLink.