Szűrő
 • Kémény időszakos felülvizsgálata

  Kémény időszakos felülvizsgálata

  A kémények megfelelő karbantartása, és időszakos felülvizsgálata mindenkinek érdeke. A családi ház tüzek időnként a nem megfelelő műszaki állapotú kémények miatt következnek be, továbbá az ellenőrzések, tisztítások elvégzése egyes esetekben megelőzheti a szénmonoxid mérgezéseket és biztosíthatja energiatakarékos, kevésbé környezetszennyező tüzelést.

  Az ingatlan tulajdonosa köteles a kéményseprői közszolgáltatást igénybe venni, ha olyan tüzelőberendezést üzemeltet, amelyhez égéstermék-elvezető (kémény) csatlakozik, vagy tartalék égéstermék-elvezetőt tart fenn. Nem kell ellenőriztetni, felülvizsgáltatni, tisztíttatni a használaton kívüli égéstermék-elvezetőt (kéményt), viszont ebben az esetben az összes nyílását (bekötő és tisztító nyílásait) be kell falazni, vagy nem éghető anyaggal tömören, hézagmentesen lezárva kell tartani.

  A vonatkozó rendeletek értelmében a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembereinek időszakonként ellenőrizniük kell a használatban lévő és a tartalék kéményeket. Azon égéstermék-elvezetőket legalább évente egyszer ellenőrizni és szükség szerint tisztítani. Amennyiben az ellenőrzés során a kéményseprő élet- vagy vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető szabálytalanságot észlel, írásban arra szólítja fel az ingatlan használóját, hogy azonnal állítsa le az üzemeltetést, egyben tájékoztatja a hatáskörrel rendelkező hatóságot, szükség esetén a gázszolgáltatót.

  Közvetlen veszélyeztetésnek számít például, ha az égéstermék tartósan visszaáramlik a légtérbe, ha nem megfelelő tömörségű vagy állékonyságú az égéstermék-elvezető, vagy ha azon nem végezték el a műszaki vizsgálatot, tisztítást. Az üzemeltetés azonnali leállítását vonja maga után a nem megfelelően rögzített összekötő elem vagy a nem zárható tisztítónyílás is. Az elvezető tömörségének, illetve állékonyságának problémája esetén az építésügyi hatóság, a többi esetben pedig a katasztrófavédelmi kirendeltségek járnak el elsőfokú hatóságként.

  A kémény újbóli üzembe helyezését ugyancsak a katasztrófavédelmi kirendeltségek engedélyezik, természetesen a szabálytalanság megszűntetése után. Ennek megtörténtét a közszolgáltatótól kapott ismételt szakvélemény bizonyítja.

   

  Téli veszélyek - A szén-monoxid (CO) veszélyei, a CO jelző

  A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető!

  Az otthon tartózkodás önmagában is számos veszélyt rejthet magában. Ezek közül az egyik legveszélyesebb egy mérgező gáz jelenléte, ami leggyakrabban a fűtési időszakban, ám azon kívül is okozhat mérgezést, súlyosabb esetben pedig halált. Ez a gáz a köznyelvben „csendes gyilkosnak” is nevezett szén-monoxid.

  Mi is az a szén-monoxid?

  A szén-monoxid (vegyjele: CO) az emberi érzékszervek számára „láthatatlan”, hisz ez egy színtelen, szagtalan, íztelen, a levegőnél egy kicsivel könnyebb, mérgező gáz, amely tökéletlen égés során jön létre. Belélegezve gátolja a vér oxigénszállító képességét, mivel erősen kapcsolódik az oxigént szállító hemoglobinhoz. A szén-monoxid-mérgezés nehezen észrevehető, hiszen annak tünetei: rosszullét, szédülés, fejfájás, hányinger és fáradtság könnyen összetéveszthetőek egyéb betegségek tüneteivel. Magas szén-monoxid-koncentráció esetén ájulás, és néhány percen belül halál is beállhat.

  A szén-monoxid-koncentráció

  Mivel ez a gáz kis koncentrációban is rendkívül mérgező, egy speciális mértékegységben, ppm-ben (parts per million, milliomod részben) mérik a jelenlétét. Egy ppm-nyi gáz jelenléte annyit jelent, hogy egy köbméter levegőben egy köbcentiméter van belőle. Tekintsük át a csendes gyilkos különböző koncentrációinak az emberi szervezetre gyakorolt hatását.

  200 ppm koncentrációjú szén-monoxid enyhe fejfájást, fáradtságot, szédülést, és két-három órán belül hányingert okoz.

  400 ppm töménységű szén-monoxid erős fejfájást okoz egy-két órán belül, három óra elteltével pedig életveszélyessé is válhat.

  800 ppm koncentráció ebből a gázból hányingert, émelygést, két órán belül eszméletvesztést, három órán belül pedig halált okoz.

  1600 ppm erős fejfájást, szédülést és hányinger okoz húsz percen belül, a halál egy órán belül áll be.

  3200 ppm jelenléte már öt-tíz percen belül erős fejfájást, hányingert és émelygést okoz, tizenöt-húsz percen belül pedig halált.

  6400 ppm koncentrációban már egy-két percen belül tapasztalhatóak e fenti tünetek, a halál beállta tíz-tizenöt percen belül várható.

  12800 ppm koncentráció néhány percen belül halált okoz.

  Ez a gáz annyira mérgező tehát, hogy ha a lakásunk levegőjének 1,28 térfogatszázalékát eléri, három percen belül halált okoz.

  Milyen gyakoriak Magyarországon a szén-monoxid-mérgezéses esetek?

  Évente átlagosan 400 esetben riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szén-monoxid-mérgezéssel összefüggő esethez.

  2012-ben 192 riasztás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba a 105-ös segélyhívó számon a „csendes gyilkossal” kapcsolatban, 235-en szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést és tizennégy ember vesztette életét.

  2013-ban a szén-monoxid-mérgezésről vagy annak gyanújáról szóló bejelentések száma – az érzékelők egyre elterjedtebb használata miatt – 342-re emelkedett. 375-en szenvedtek valamilyen sérülést vagy enyhébb mérgezést, tizenhárom emberen pedig már nem lehetett segíteni.

  2014-ben szén-monoxid miatt 430 esetben riasztották a tűzoltókat, 355-en szenvedtek mérgezést és tizenketten vesztették életüket.

  Hogyan keletkezhet otthon szén-monoxid és mit tehetünk ellene?

  Mivel a szén-monoxid-mérgezések gyakorisága megnő a téli időszakban, így tévesen a fűtési szezonnal hozzák kapcsolatba, pedig az év egészében jelenlévő veszélyről van szó. A szén-monoxid veszélyes mennyiségű feldúsulása a lakásban alapvetően három okra vezethető vissza:

  Nem megfelelő a nyílt lánggal égő berendezés műszaki kialakítása.

  A nyílt lánggal égő berendezés levegő utánpótlása nem biztosított.

  Elmaradt a berendezések karbantartása, tisztítása, vagy a kéményseprés

  Nem megfelelő a nyílt lánggal égő berendezés műszaki kialakítása

  A balesetek megelőzését úgy alapozhatjuk meg legjobban, hogy a tervezéssel, kivitelezéssel és az üzembe helyezéssel megfelelő szakembert bízunk meg. Soha ne becsüljük alá ezeket a feladatokat, a tervező, a tervek szerint eljáró kivitelező és az üzembe helyezéshez szükséges szakemberek gondos munkája garantálja a rendszerek biztonságos működését.

  A nyílt lánggal égő berendezés levegő utánpótlása nem biztosított

  A hőt termelő berendezések üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen az égéshez szükséges oxigén. Egy köbméter földgáz tökéletes elégetéséhez például körülbelül tíz köbméter levegő szükséges. Azok a berendezések amelyek nyílt égésterűek, vagyis a szoba levegőjét használják az égéshez, szellőzőkön és az ajtók és ablakok légrésein keresztül juthatnak oxigénhez.

  A fűtési költségek csökkentése miatt napjainkban igen népszerű a régi nyílászárók cseréje, és helyettük jól szigetelő ajtók, ablakok beszerelése. Az évszázadokon át használt fakeretes nyílászárók légrésein az égéshez szükséges levegő akadálytalanul áramolhatott be a lakótérbe. Az újonnan beszerelt, jól szigetelő nyílászárók légáteresztő képessége minimális, ezért jelentősen csökken az épületbe bejutó oxigén mennyisége. Ha más módon nem biztosított a levegő pótlása, akkor a tüzelőberendezés gyorsan elhasználja az égéshez a helyiség oxigénjét, és vákuum keletkezik. Így a levegő-utánpótlás hiánya miatt a kémény – bármennyire megfelelő műszaki állapotú – nem képes az égésterméket elvezetni, szellőzése megfordul. Egyre tökéletlenebb égés alakul ki, és a szén-monoxid halálos mennyiségben való megjelenése csak idő kérdése.

  Szellőzőrácsok letakarása

  Gyakori, hogy a szellőzőrácsokat takarékossági szempontok miatt letakarják, ami roppant veszélyes. Fogadjuk meg a régi tiltó táblák tanácsait: a szellőzőnyílások eltakarása tilos és életveszélyes!

  A mérgezéses esetek körülbelül egynegyede a fürdőszobában következik be, hiszen e helyiségek alapterülete és légtere jellemzően kicsi. A vízmelegítő, vagy a kazán működése során elhasználja a helyiség levegőjét, ezért nagyon fontos a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről gondoskodni. Ha letakarjuk a szellőzőt, máris életveszélyes állapotot teremtettünk.

  A fürdőszobai gázüzemű készülék működésére jelentősen kihat az, ha a használatával egy időben a konyhában, vagy a mellékhelyiségben elszívó működik. Ebben az esetben ugyanis nem jut megfelelő mennyiségű levegő a fürdőszobai gázkészülékhez, visszaáramlik az égéstermék és fennáll a veszélye a szén-monoxid-szint megemelkedésének.

  A szén-monoxid-mérgezés tehát több légmozgást előidéző épületgépészeti berendezés együttes használata miatt is kialakulhat!

  Más épületgépészeti berendezések jelentősen ronthatják a tüzelőberendezések levegőellátását és az égéstermék elvezetését. A konyhai páraelszívók, a mellékhelyiségek szagelszívói, különböző tüzelőanyaggal üzemeltetett kéményes, nyílt égésterű tüzelőberendezések lakáson belüli együttes üzemeltetése, a központi porszívó, a szárítós mosógép, a mobil klíma egyidejű működése mind szerepet játszhat a csendes gyilkos keletkezésében.

  Ha az épület minimális légáteresztő képességű nyílászárókkal van felszerelve, ezek a berendezések együtt működtetése is képes megfordítani a kéményekben az áramlás irányát, ami ideális a szén-monoxid-keletkezésének. A kandallók kéményei ugyanilyen hatást fejtenek ki a gázzal üzemelő berendezések kéményeire (nem feltétlenül a kandalló termeli a szén-monoxidot, hanem a kandalló üzemeltetése során a gáztüzelő-berendezés kéményében fordul meg az áramlás iránya).

  Egy lakásban tehát ezen épületgépészeti berendezéseket összességében kell kezelnünk, rendszerként kell rájuk tekintenünk, nem pedig mint egymástól független fűtő-, főző-, melegítő eszközökre. Az egyik akadályozhatja a másik levegő utánpótlását, együttes üzemeltetésük így halálos gázkoncentrációt is eredményezhet. Beszerzésük, felújításuk, az épület szellőzésére kiható átépítés során minden esetben konzultáljunk szakemberekkel.

  Elmaradt a berendezések karbantartása, tisztítása, vagy a kéményseprés

  A lakásban lévő por és a pára szennyezi a tüzelőberendezés hőcserélő felületeit és gátolja az égéstermék elvezetését, ami szintén kedvez a szén-monoxid keletkezésének. Bár csak ötévenként kötelező a gázfogyasztó-berendezéseket szakemberrel felülvizsgáltatni, kifejezetten javasolt ezt gyakrabban, akár évente elvégeztetni. Ez egyébként a berendezések olcsóbb üzemeltetéséhez is hozzájárul.

  A legtöbb tüzelőberendezésnek elengedhetetlen része a kémény. Amennyiben a kémény járata leszűkül (behulló tégla, vakolat, beköltöző madarak, darazsak miatt), akkor a helyiség levegőjét használó, lánggal égő berendezés égésterméke visszaáramlik a lakásba. Ha ez bekövetkezik, a lakásban lévő levegő szén-monoxid-koncentrációja drasztikusan megemelkedik.

  A kémények fokozott igénybevételnek vannak kitéve (korrózió, fagy, dinamikus hőterhelés, lerakódások), emiatt az említett keresztmetszet-szűkületek előbb-utóbb óhatatlanul kialakulhatnak. Ezért elengedhetetlen a kémények rendszeres ellenőrzése, ezek során ugyanis a hibák felderíthetőek, megszüntethetőek, a tragédia pedig megelőzhető. A saját érdekünk tehát, hogy ne akadályozzuk a rendszeres kéményseprői ellenőrzést, felülvizsgálatot, szükség szerint a kémény tisztítását, és fogadjuk meg a szakember tanácsait.

  Mit tegyünk, ha valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett?Mit tegyünk, ha valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett?

  Szén-monoxid mérgezés esetén több dologra is figyelnünk kell, ha a bajba jutottakon segítünk. A helyiségben vagy akár az egész lakótérben még mindig kimutatható lehet a mérgező gáz ezért azonnal hozzuk ki a bent tartózkodókat és ne lélegezzünk az érintett területen. A szabad levegőn helyezzük biztonságba a mérgezést szenvedett embereket, ájulás esetén pedig alkalmazzuk a stabil oldalfektetést. A lehető legrövidebb időn belül kérjünk szakszerű segítséget, értesítsük a katasztrófavédelmet és a mentőket az ismert segélyhívó számokon.

   

  Amennyiben lehetőségünk van a tüzelő-fűtő berendezés biztonságos lekapcsolására, a szellőztetésre és a gázrendszer főcsapjának elzárására, ezeket is tegyük meg.
Ha valaki magán érzi a szén-monoxid-mérgezés tüneteit, azonnal menjen a szabad levegőre, és tárcsázza a 112-es számot, vagy a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon.

  Milyen tüzelőberendezést vásároljak?

  Új tüzelőberendezések kiválasztása során célszerű a külső levegőt közvetlenül használó, a helyiségek légterétől függetlenül üzemeltethető, zárt égésterű berendezéseket előtérbe helyezni. Ilyenek és szakszerű égéstermék-elvezetők használata esetén gyakorlatilag kizárhatjuk a szén-monoxid megjelenését.

  Hogyan tudhatom száz százalékos biztonságban az otthonon a szén-monoxiddal szemben?

  Ha minden óvintézkedést megtettünk, tehát a berendezéseinket, épületgépészeti rendszerünket műszakilag megfelelő állapotban tudjuk, biztosított ezek levegő utánpótlása, tisztában vagyunk az együtt üzemeltetés veszélyeivel, valamint beengedtük a kéményseprőt a lakásba, akkor megfelelő biztonságban tudhatjuk magunkat, szeretteinket és háziállatainkat. Azonban, még ez sem zárja ki egy hirtelen meghibásodásból fakadó szén-monoxid-mérgezés veszélyét.

  Ha növelni akarjuk a biztonságunkat, akkor érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni.

  Milyen szén-monoxid-érzékelőt vásároljak?

  Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. A néhány ezer forintos érzékelők megbízhatósága jellemzően nem megfelelő, ezek hamis biztonságérzetet keltenek bennünk.

  A szén-monoxid-érzékelők tehát csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük. Fontos tudni, hogy ezeknek érzékelőknek is van szavatossági idejük. Javasolt az eszközt kétévente megfelelő tanúsítványokkal rendelkező laboratóriumban bevizsgáltatni. A szén-monoxid-érzékelők ellenőrzését soha ne végezzék el otthon. Egy kipufogóhoz tartott, vagy cigarettafüsttel lefújt érzékelő jelez ugyan, ám olyan terhelést kap a „házi teszt” során, hogy az a további biztonságos működésre, életmentésre alkalmatlan. Az érzékelők élettartama (általában 5 év) lejárata előtt le kell cserélni.

  Megéri az érzékelő használata

  A katasztrófavédelemhez a mérgező gázzal kapcsolatban beérkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látható, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Tavaly például azokban a lakásokban, ahol volt érzékelő, nem történt haláleset. 2014-ben több mint 300-an szenvedtek mérgezést azokban az ingatlanokban, ahol nem volt érzékelő és mindössze 32-en ott, ahol volt telepített érzékelő. Baleset adódhat abból is, ha az érzékelőt nem a megfelelő helyre telepítik, lemerült benne az elem, lejárt a szavatossága, de abból is, ha rossz minőségű készüléket vásároltak. A statisztikai adatokból jól látszik, hogy egy érzékelő megvásárlása biztosan megtérülő beruházás, a gondosan megválasztott, jó helyre telepített szén-monoxid-érzékelő életet menthet. A katasztrófavédelem 2012-ben hozta létre az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot, amely az egyik legfontosabb feladatának tekinti a lakosság szén-monoxid-mérgezés témakörében történő széles körű tájékoztatását.

  Szén-monoxid a garázsban

  Hasonló veszélyforrást okozhat a gépjárművek zárt térben (garázs, mélygarázs, alagút) történő üzemeltetése. Kerüljük tehát az ilyen helyeken való huzamos tartózkodást, a járművet csak a feltétlenül szükséges ideig járassuk és ha van ilyen, figyeljük a szén-monoxid-érzékelő jelzését.

  Összegzés

  Gondoskodjon arról, hogy a kéményseprők a rendszeres ellenőrzést elvégezhessék, a feltárt hiányosságok megszüntetésével együtt járó költségeket ne tekintse feleslegesnek, az a biztonság alapfeltétele!

  Rendszeres időközönként vizsgáltassa meg, hogy tüzelőberendezései megfelelőek!

  Körültekintően üzemeltesse tüzelőberendezéseit, mindig gondoskodjon megfelelő levegő-utánpótlásról!

  Használjon szén-monoxid-érzékelőt, válasszon megfelelő típust és tartsa be a gyártó előírásait!

   

 • Közmeghallgatás - 2015.12.02

  KÖZMEGHALLGATÁS

   

   

  Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzata a vendéglátó egységek éjszakai nyitva tartásával kapcsolatosan 2015. december 2-án (szerda) 1700 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében közmeghallgatást tart.

  Az utóbbi időben ismételten több panasz érkezett arról, hogy a lakók pihenéshez való joga sérül azáltal, hogy különösen a vendéglátó egységek közelében éjszakánként hangoskodást, rendbontásokat tapasztalnak, melyet összefüggésbe hoznak a vendéglátó egységek éjszakai nyitva tartásával.

  Fentiekkel kapcsolatos észrevételeiket, véleményeiket közmeghallgatás keretében szeretné az önkormányzat megismerni.

   

  Balmazújváros Város Önkormányzata

   

   

   

   

 • Múzeum Kávéház és Étterem

   

   

   

  Balmazújváros a turizmus szempontjából kedvelt úti cél sokak számára. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy olyan helyet „Balmazújváros szívében", amely minden korosztálynak a kedvencévé válhat. Ennek helyszínéül a Debreceni utca 1. szám alatt lévő egykori múzeumépületet választottuk, amiben ötvözhettük a múlt értékeit a jelen lehetőségeivel. A Kávéház arculatának megalkotásakor szem előtt tartottuk, hogy a korhű, s a modern találkozzon egymással. A tervezéskor törekedtünk arra, hogy vendégeink barátságos, családias környezetben tölthessenek el néhány órát. Étlapunk és itallapunk kínálata illeszkedik vendégeinek igényeihez. Étlapunk széles palettáján pedig bárki megtalálhatja a kedvére valót. Nagyon örülünk annak, hogy immár Balmazújváros lakosságának is  kedvencévé vált a Múzeum Kávéház! Várjuk Önt is szeretettel!

   

 • Közmeghallgatás - 2015.11.06

  M E G H Í V Ó
   
  Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros 
   
  Város Önkormányzat Képviselő-testülete 
   
  k ö z m e g h a l l g a t á s t 
   
   
   
  tart sportfejlesztés, sportturizmus témában. 
   
   
  A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal, Díszterem 
   
  A közmeghallgatás ideje: 
   
  2015. november 6. (péntek) 17.30 óra 
   
  Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a közmeghallgatás tárgyával kapcsolatban lehetőség van kérdések, javaslatok megtételére. 
   
  Balmazújváros, 2015. november 4. 
   
   dr. Veres Margit 
   polgármester
 • Emlővizsgálat

  FELHÍVÁS!
   
  Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti 
   
  balmazújvárosi hölgyeket, hogy számukra 
   
  2015. november 12-25. között  
   
  Debrecenben
   
   emlőszűrő vizsgálat szerveződik.
   
  A vizsgálat INGYENES, minden érintett 
   
  hölgy névre szóló meghívót kap a szűrés 
   
  helyének és pontos idejének megjelölésével.
   
  Kérjük éljen a felkínált lehetőséggel és 
   
  menjen el a szűrővizsgálatra!
   
  Amennyiben kérdése van, érdeklődjön háziorvosánál, a 
   
  helyi védőnői szolgálatnál, vagy a Kenézy 
   
  Emlőcentrumnál. 
   
  (Debrecen, Jerikó u. 17-19. Tel:52/536-865) 
   
  Ne feledje, a szűrővizsgálat életet menthet!
   
   
  Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal
   
  Balmazújvárosi Járási Hivatala
   
  Népegészségügyi Osztály

   

 • Felhívás

 • Női NBI/B kézilabda mérkőzés - 2014.10.23.

 • Női NBI/B kézilabda mérkőzés

 • IV. Balmaz-Hajkarnevál - 2014. október 19. - EREDMÉNYEK

  IV. Balmaz-Hajkarnevál
  2014. október 19.
  EREDMÉNYEK
   
  GRATULÁLUNK MINDEN RÉSZTVEVŐNEK!
   
  ARCFESTŐ- kategória:
  Zsűrizett: Szekeres Virág, Dávidáné Krómer Beáta, Kovács Barbara
   
  I. Szabó Henrietta - Csabrendek
  II. Vörös Krisztina - Budaörs
  III. Könyv Katalin Éva – Budapest
   
  FANTÁZIA SMINK – kategória:
  Zsűrizett: Dávidáné Krómer Beáta, Losonczi Éva, Lengyel Ágnes
   
  TANULÓ:
  FELNŐTT:
  I. Kovács Anikó - Debrecen I. Pankotai Anita – Debrecen
  I. Csendom Ágnes – Hajdúsámson
   
  II. Sisa Nikolett – Debrecen 
  II. Vörös Krisztina – Budaörs
  III. Ágh Evelin – Debrecen III. Makovics Dóra – Budapest

   

  NAPPALI SMINK – kategória:
  Zsűrizett: Dávidáné Krómer Beáta, Losonczi Éva, Lengyel Ágnes
   
  TANULÓ: FELNŐTT:
  I. Tóth Rebeka – Balmazújváros  II. Makovics Dóra – Budapest
  II. Berczi Krisztina - - Debrecen
  II. Borbély Kitti – Debrecen
  III. Kozáp Georgina Katalin – Vámospércs
  III. Galgóczy Vanda – Debrecen
  IV. Farkas Boglárka – Miskolc
   

  MŰKÖRÖM DÍSZÍTÉS- kategória:
  Zsűrizett: Tar Jánosné, Perge Szilvia, Dancsi Mónika

  I. Farkas Szilvia – Debrecen
  II. Szilágyi Enikő – Hosszúpályi
  III. Ujj Ildikó – Hajdúsámson
  IV. Kárpáti Orsolya – Budapest
  V. Bráner Angéla – Debrecen
   
  ÉKSZER- kategória:
  Zsűrizett: Tar Jánosné, Perge Szilvia, Dancsi Mónika
   
  I. Tőkés Lilla – Karcag
  II. Gregor Zita – Jászárokszállás
  III. Balassa Éva – Heves
  IV. Szilágyi Enikő – Hosszúpályi
  V. Farkas Szilvia – DebrecenTIP-B
   
  TIP-BOX- kategória:
  Zsűrizett: Tar Jánosné, Perge Szilvia, Dancsi Mónika
   
  I. Bráner Angéla – Debrecen
  II. Kovács Zita – Füzesgyarmat
  III. Ujj Ildikó – Hajdúsámson
  IV. Kárpáti Orsolya – Budapest
  V. Király Ágnes – Budapest
   
  FÉRFI DIVAT HAJVÁGÁS – kategória:
  Zsűrizett: Fátrai Krisztina, Papp Péter, Takács Barnáné, Munkácsi Lászlóné, 
  Kalmárné Nagy Ildikó, Lukovics György, Molnár György
   
  I. Vígh Bence – Veszprém
  II. Rácz Norbert – Gádoros
  III. Erdei Rita – Prügy
   
  FÉRFI KLASSZIKUS SZÁRÍTÁS- kategória:
  Zsűrizett: Fátrai Krisztina, Munkácsi Lászlóné, Kalmárné Nagy Ildikó, Lukovics György, Molnár György
   
  I. Rácz Norbert – Gádoros
   
  NŐI DIVAT HAJVÁGÁS – kategória:
  Zsűrizett: Fátrai Krisztina, Papp Péter, Takács Barnáné, Munkácsi Lászlóné, 
  Lukovics György, Kalmárné Nagy Ildikó, Molnár György
   
  I. Szlávik Szilvia – Veszprém
  II. Lukovics Dániel – Nyíregyháza
   
  FULL FASHION EXTRÉM FANTÁZIAKONTY- kategória:
  Zsűrizett: Fátrai Krisztina, Munkácsi Lászlóné, Lukovics György, 
   
  Tar Jánosné, Dávidáné Krómer Beáta, Lengyel Ágnes, Losonczi Éva 
  I. Varián Csenge (fodrász) Király Ágnes (köröm) Kulcsár Ágnes (smink)
  II. Faragó Regina (fodrász) Szabó Tímea (köröm) Lendvai-Nemec Gergő (smink)
  III. Mikó Annamária (fodrász) Misi Alexandra (köröm) Tóth Judit (smink)
   
  KONTY – kategória:
  Zsűrizett: Fátrai Krisztina, Lukovics György, Munkácsi Lászlóné, Papp Péter, Molnár György
   
  TANULÓ: FELNŐTT:
  I. Jusztin Petra -                                                                         I. Baturin Erzsébet – Nemeskocs
  II. Rácz Dóra – Szerep                                                             II. Takács Fruzsina – Hajdúsámson
  III. Kabai Viktória – Karcag                                                     III. Simon Tamás – Debrecen
  III. Szlávik Szílvia – Veszprém
  IV.Pálné Silling Erzsébet-Balmazújváros
   
  JÖVŐRE ÚJRA VÁR MINDENKIT BALMAZÚJVÁROS!
  A TÁMOGATÓKNAK, KIÁLLÍTÓKNAK KÖSZÖNJÜK, hogy VELÜNK VOLTAK!
  Szabóné Julika szakmai szervező Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal - főszponzor

   

 • Felhívás közzététele Balmazújváros településrendezési eszközeinek módosításáról

 • Meghívó: Pásztorszobrok avató ünnepsége

  Balmazújváros Város Önkormányzata és a VPÁMK és AMI tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait a Daru településrészen felállított Pásztorszobrok avató ünnepségére.

 • Szoboravató

  Balmazújváros Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt Soós Imre színész köztéri szobrának avató ünnepségére. Az ünnepség kezdete 2012. november 30. (péntek) 11 óra.

 • Váltson Ön is bérletet a "Balmazújvárosi Színházba"!

  A 2012-13-as évadban meghívott előadások:

 • Lakossági felhívás

  Balmazújváros Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény alapján településünkön a korábbiakban megalakított

  polgári védelmi szervezetek újjászervezését végezzük.

  Az új polgári védelmi szervezetekbe beosztható minden nagykorú magyar állampolgár, aki nem rendelkezik a törvény adta mentességi feltételekkel.

 • Kötelező agrárkamarai regisztráció!

  Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA. A törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok mellett az őstermelők és az egyéni vállalkozók is alanyi jogon tagjaivá válnak az új egységes köztestületnek.

 • Új munkatársakat keres a Jabil

  Nyílt toborzási napot tart Debrecenben a Jabil tiszaújvárosi gyára. Összeszerelő, kulcs-operátor, OBA ellenőr és raktáros munkakörbe keresnek új munkatársakat.

Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal - 4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5. - Tel.: (52) 580-102 Email: hivatal@balmazujvaros.hu
Egységes orvosi ügyelet:52/311-104 _____________________________ Mentőszolgálat hívószáma: 104 _____________________________ Gyógyszertári állandó ügyelet: (20)405-3827 - Bocskai u. 2-4.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-25 van. PointLink.