FELHÍVÁS - A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete 80 órás növényvédelmi alaptanfolyamot (zöldkönyves) hirdet

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara

Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete

*4032 DEBRECEN Füredi út 76.1/7.

É/70-433-4027

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   

 F  E  L  H  Í  V  Á  S

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete 80 órás növényvédelmi alaptanfolyamot (zöldkönyves) hirdet:

 

A képzés helyszíne: Debrecen

 

Jelentkezési határidő: 2022. május 27.

 

Jelentkezni lehet és jelentkezési feltételek, további információk: 

  • Nánási Viktória, növényorvos, Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, irodavezetőjénél kizárólag e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feltételek: jelentkezési lap megküldése a megadott határidőig e-mailben.

Javasoljuk, hogy akik 2022 első félévében szeretnének hatósági engedélyhez jutni, vegyenek részt az alapképzésen, mert a járványügyi korlátozások miatt az ősz folyamán nem tudjuk, hogy alakul az oktatási helyzet.

 

Tour de Hongrie Balmazújvároson!

A Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 

2022. május 12-én (csütörtök) 17:16 perckor

 halad át Balmazújvároson a Kossuth tér érintésével.

Várjuk a lelkes szurkolókat, bátorítsuk közösen a Tour de Hongrie versenyzőit!

Bővebben...

Tájékoztató önkormányzati lakás költségalapú bérbeadásáról (2022. április 14.- április 29.)

Tájekoztatjuk a lakosságot,hogy az Önkormányzat 2022. április 14.- április 29. között pályázatot hirdet 1 költség alapú önkormányzati lakás bérbeadására. A pályázattal kapcsolatos részletes pályazati felhívás és a benyújtáshoz szükséges dokumentumok letölthetőek innen:

Mellékletek:
Download this file (ktg.alapú A.pdf)ktg.alapú A.pdf[ ]74 kB
Download this file (Ktg.alapú B.pdf)Ktg.alapú B.pdf[ ]86 kB
Download this file (ktg.alapú C.pdf)ktg.alapú C.pdf[ ]57 kB
Download this file (Ktg.alapú D.pdf)Ktg.alapú D.pdf[ ]63 kB

Értesítés (TRV)

Értesítés!!!

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy

2022.03.22-től 2022.04.22-ig

07— órától 16— óráig

az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében Balmazújváros

település ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást

végez.

A munkálatok átmeneti enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.

Abban az esetben, ha az ivóvízhálózat mosatásánál a vízminőségben érzékelhető változás, esetlegesen minőségi romlás következhet be, akkor erről az adott szakasz mosatása előtt külön szórólap segítségével értesítik az adott szakasz felhasználóit.

A TRV Zrt. a Tisztelt Felhasználók megértését és szíves türelmét kéri.

Tisztelt Lakosok! (Felhívás)

Tisztelt Lakosok! 

Balmazújváros Város Önkormányzata minden segítséget meg kíván adni az Ukrajnából érkező menekült személyek számára. A Humanitárius segítségnyújtás jegyében 2022.03.10. napon egyeztetést folytattunk a elyi civil szervezetek és hatóságok közreműködésével.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a magánszemélyeknél elszállásolt személyek adatait (név, létszámadat, állampolgárság) legyenek szívesek bejelenteni a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Osztályán (fsz. 9-10. iroda).  Ezek az adatok az adatszolgáltatás mellett szükségesek a minél teljesebb körű segítség (egészségügyi, étkezési, szociális ellátás) biztosításához.

Amennyiben a hétvégi napon vagy ünnepnapon jut tudomásukra, hogy menekült személy érkezett városunkba kérjük, hívják a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ krízisvonalát, melynek elérhetősége: 06-30/814-9473.

Közreműködésüket és segítő szándékukat ezúton is köszönjük!

Tisztelt Lakosok! (adománygyűjtés)

Tisztelt Lakosok!

Az Ukrajnában zajló háború következtében az elmúlt hetekben Balmazújváros városában is megjelentek az onnan elmenekülő személyek.

Önkormányzatunk a szállás biztosítása mellett igyekszik a bajbajutott személyeknek minél szélesebb körű ellátást biztosítani, ezért adománygyűjtésbe kezdünk a városunkban ideiglenesen elszállásolt Ukrajnából érkező menekültek számára.

Az alábbi adományokra van szükségük a bajba jutott embereknek:

  • Tartós élelmiszerek: cukor, liszt, olaj, konzerv, rizs, kész ételek, édesség, keksz, tartós tej, fűszerek, kakaópor, citromlé, kávé, tea, zöldség, gyümölcs
  • Higiéniés szerek: tusfürdő, folyékony szappan, fogkrém, eü. betét, papírtörlő, papírzsebkendő, WC papír, mosószer, öblítő, mosogatószer, fertőtlenítő szerek
  • Gyermek és felnőtt ruházat, textíliák

Várjuk, és szívesen fogadjuk a helyi vállalkozók felajánlásait is.

A felajánlani kívánt adományokat az alábbi gyűjtőpontokon lehet leadni:

  • Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda Aulája, 4060 Balmazújváros Kossuth tér 14.
  • Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és BAKI Egyesület, 4060 Balmazújváros Batthyány utca 26. (0670/953-6418)
  • Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezete, 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 12. (0670/933-8392)
  • Balmazújváros Kistérség Humán Szolgáltató Központ telephelyei, Életház: 4060 Balmazújváros Veres Péter utca 6-8. (0652/580-599); Liget Közösségi Ház: 4060 Balmazújváros Debreceni utca 12. (0652/370-399)

A beérkezett adományok raktározásáról, szétosztásáról, a menekült személyekhez való eljuttatásáról a helyi Vöröskereszt gondoskodik.

Segítségüket ezúton is köszönjük!

Balmazújváros Város Önkormányzata

Pályázati felhívás - balmazújvárosi 4394/8 helyrajzi számú kivett, ipartelep művelési ágú, 18.113 m2 nagyságú a valóságban Balmazújváros Böszörményi út 65/B. szám alatt lévő ingatlan értékesítése tárgyában

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Balmazújváros Város Önkormányzata a balmazújvárosi 4394/8 helyrajzi számú kivett, ipartelep művelési ágú, 18.113 m2 nagyságú a valóságban Balmazújváros Böszörményi út 65/B. szám alatt lévő ingatlan értékesítésére pályázatot ír ki.

A pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye:

Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.)

A pályázat célja, jellege, a fordulók száma és az. hogy a pályázó titkosan vagy névmegielölésével pályázhat:

A balmazújvárosi 4394/8 helyrajzi számú kivett, műhely művelési ágú, 18.113 m2 nagyságú, a valóságban Balmazújváros Böszörményi út 65/B. szám alatt lévő ingatlan értékesítésére pályázatot ír ki a Képviselő-testület.

•    A pályázat nyilvános.

•    A pályázat egyfordulós.

•    A pályázó név megjelöléssel pályázhat.

Az értékesítésre, hasznosításra szánt vagyon megjelölése, szükség esetén annak kikiáltási ára:

A balmazújvárosi 4394/8 helyrajzi számú kivett, ipartelep művelési ágú, 18.113 m2 nagyságú, a valóságban Balmazújváros Böszörményi út 65/B. szám alatt lévő ingatlan értékesítése.

Kikiáltási ár, mint minimálár:    nettó 116.030.000.- Ft

(egyszáztizenhatmillió-harmincezer forint)

Az értékesítés szabályai, ideértve az alkalmazható fizetési módot is:

•    A pályázat benyújtásának határideje:    2022.    02.    28.

•    A pályázat elbírálásának ideje:    2022.    03.    20.

Adásvételi szerződés megkötésének határideje: az államot megillető elővásárlási jog gyakorlására külön törvényben meghatározott szerv (MNV Zrt.), nyilatkozata szükséges az adásvételi szerződéshez arról, hogy élni kíván-e az elővásárlási jogával. Az adásvételi szerződés megkötésének határideje a nyilatkozat megérkezésétől számított 30 napon belül. Amennyiben a nyilatkozat nem érkezik meg a kézbesítésétől számított 35 napon belül, abban az esetben a határidő leteltét követő 30 napon belül kell az adásvételi szerződést megkötni.

Az ingatlan értékesítésére Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 15/2007.(V.24.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Vagyonrendelet) 6.§-ában és 1. számú mellékletében foglaltakat kell alkalmazni, azzal, hogy a pályázati eljárást bíráló bizottság az Önkormányzat Pénzügyi és Jogi Bizottsága bonyolítja le és előkészíti döntésre a Képviselő-testület részére.

A fizetési mód átutalással történik az Önkormányzat számlájára.

Az ajánlatok benyújtásának helye, módja és időpontja:

Az ajánlatokat zárt borítékban, 2 példányban, cégszerű aláírással ellátva, lebélyegezve a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Titkárság helyiségében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) kell leadni a Hivatal nyitvatartási idejében hétfőtől-csütörtökig 7 óra 30 perctől-16 óráig, pénteken 7 óra 30 perctől- 13 óráig. A borítékra kérjük írják rá: „Balmazújváros Böszörményi út 65/B. szám alatt lévő ingatlan értékesítésére pályázat”.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a pályázó legkésőbb 2022.02.28. napjáig 10.000.000.-Ft, azaz tízmillió forint vagyoni biztosítékot átutaljon Balmazújváros Város Önkormányzata 11738091-15373175 számú költségvetési bankszámlájára. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Balmazújváros Böszörményi út 65/B. pályázat.

A vagyoni biztosíték összege a nyertes pályázó esetén beleszámít a vételárba. A vagyoni biztosíték összege a nem nyertes pályázó részére visszautalásra kerül a pályázat elbírálását követő 30 napon belül.

Az ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő nyilatkozatait:

a. ) a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,

b. ) az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre,

d. ) a vételár összegére,

e. ) az ajánlati kötöttségre vonatkozóan.

f. ) Az ajánlatnak tartalmaznia kell a pályázó számlaszámát.

Az ajánlati kötöttség minimális időtartama:

Az ajánlati kötöttség minimális időtartama 90 nap.

Az Önkormányzat fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására.

Balmazújváros, 2022. január 24.

Balmazújváros Város Önkormányzata Képviselő-testülete

FELHÍVÁS! TELEPÜLÉSI OLTÁSI AKCIÓNAPOK

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy folyó év január hónapjában Települési Oltási Akciónapok kerülnek megrendezésre, melyben telepélésünk háziorvosi praxisai is részt vesznek, az alábbi időpontok szerint:

 

AKCIÓNAPOK
tervezett oltási hétvége

Járási hivatal

Háziorvosi szolgálat orvosa

2022. január
7-8.

2022. január
14-15.

2022. január
21-22.

2022. január
28-29.

Balmazújváros

Dr. Diczházy Tünde

   

X

 

Balmazújváros

Dr. Fekete Imre

X

     

Balmazújváros

Dr. Kocsis Zsolt

X

     

Balmazújváros

Dr. Mazurka Balázs

 

X

   

Balmazújváros

Dr. Szikora Miklós

 

X

   

Balmazújváros

Dr. Papp Imre

 

X

   

Balmazújváros

Dr. Dobi Gyöngyi Lilla

   

X

 

Balmazújváros, 2022. január 6.

                                                                                                     Tisztelettel:

                                                                                                                                                 Hegedüs Péter

                                                                                                                                                      polgármester

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

 A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma 2022/2023-as tanévre szóló pályaválasztási tájékoztatója elérhető az intézmény honlapján, illetve további információk találhatóak ebben a témakörben:

(https://balashazy.unideb.hu/wp-content/uploads/2021/10/felvetei-tajekoztato-4/felveteli_tajekoztato_2021.pdf)

A pályaválasztás előtt álló tanulóknak, sikeres pályaválasztást kívánunk!

                                                                                       Balmazújváros Város Önkormányzata

 

 

Tájékoztatjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának NYÍLT NAPJÁRÓL.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara (Debrecen, Ótemető u. 2-4.)

  1. január 13. napján (csütörtök) 16.00 órai kezdettel

a vírushelyzetre tekintettel ONLINE formában rendezi meg ,,Nyílt napját”.

 

A Nyílt nap részletes programja, a regisztrációs és részvételi lehetőség a https://konferencia.unideb.hu/hu/node/865 link megnyitásával érhető el.

A rendezvényen a Debreceni Egyetem Műszaki Karának vezetése, valamennyi szervezeti egysége, továbbá a Kar Hallgatói Önkormányzata mutatkozik be, abból a célból, hogy a továbbtanulás és a pályaválasztás előtt álló diákoknak a felvételivel és a továbbtanulással, egyetemi élettel kapcsolatban felmerülő kérdésekre választ adjanak.

                                                                    Balmazújváros Város Önkormányzata

                                     

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2022 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2022-05-28 van. PointLink.