FELH√ćV√ĀS PARTNERS√ČGI / LAKOSS√ĀGI V√ČLEM√ČNYEZ√ČSRE

Balmaz√ļjv√°ros Telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂z√∂k m√≥dos√≠t√°s√°r√≥l 2023. √©vi. ‚ÄěM2‚ÄĚ sz√°m√ļ, meghat√°rozott ter√ľletre vonatkoz√≥ m√≥dos√≠t√°s (a 076/30 hrsz‚Äź√ļ ingatlanon l√©vŇĎ mezŇĎgazdas√°gi √ľzemi ter√ľlet ‚Äď egykori

sert√©stelep‚Äź √°tsorol√°sa √°ltal√°nos gazdas√°gi √©p√≠t√©si √∂vezetbe)

A Telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂z√∂k m√≥dos√≠t√°s√°t ig√©nylŇĎ beruh√°z√°s c√©lja:

A 3321 sz. orsz√°gos mell√©k√ļt mellett (Nagyhegyessel k√∂z√∂s k√∂zigazgat√°si hat√°r mellett, 076/30 hrsz-√ļ in­gatlanon) tal√°lhat√≥ hat√°lyos telep√ľl√©srendez√©si tervben ‚ÄěKm√ľ‚ÄĚ-jelŇĪ MezŇĎgazdas√°gi √ľzemi be√©p√≠t√©sre sz√°nt k√ľl√∂nleges √©p√≠t√©si √∂vezetbe sorolt, kor√°bbi sert√©stelep ter√ľlet√©nek √Āltal√°nos gazdas√°gi √©p√≠t√©si √∂ve­zetbe t√∂rt√©nŇĎ √°tsorol√°sa.

BŇĎvebben...

Balmaz√ļjv√°ros hat√°lyos Telep√ľl√©sszerkezeti terv√©nek r√©szlete

A kor√°bbi sert√©stelep ebben a funkci√≥j√°ban megszŇĪnt, ingatlan√°t √©rt√©kes√≠teni k√≠v√°nj√°k. A hat√°lyos telep√ľl√©sszerkezeti terv r√©szlet√©n l√°that√≥ a m√≥dos√≠t√°ssal √©rintett egykori sert√©stelep √©s k√∂r­nyezete. Az √°ltal√°nos gazdas√°gi felhaszn√°l√°sba t√∂rt√©nŇĎ √°tsorol√°s a k√∂rnyezeti terhel√©s egy√©rtelmŇĪ cs√∂k­ken√©s√©t eredm√©nyezi. Ez kedvezŇĎen hat az orsz√°gos mell√©k√ļt t√ļloldal√°n elhelyezkedŇĎ z√°rtkerti ingatla­nokra, √©s a d√©li oldalon k√∂zvetlen√ľl hat√°ros Nagyhegyes k√∂zeli k√ľlter√ľleti ingatlanjaira is.

A tervezett √°ltal√°nos gazdas√°gi √∂vezetben, k√∂rnyezeti adotts√°gokra val√≥ tekintettel, k√∂rnyezetre terhel√©st jelentŇĎ, zajos- bŇĪz√∂s, robban√°svesz√©lyes tev√©kenys√©gnek helyet ad√≥ rendeltet√©s nem lesz elhelyezhetŇĎ.

Az √∂nkorm√°nyzat honlapj√°n a ‚ÄěTelep√ľl√©srendez√©s/ Telep√ľl√©srendez√©si tervm√≥dos√≠t√°s‚ÄĚ men√ľpont alatt, a tervdokument√°ci√≥ megtekinthetŇĎ √©s azzal kapcsolatban a Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t. Email c√≠mre 2024. m√°rcius 20.‚Äźig v√©lem√©nyt lehet k√ľldeni.

Zsemberi Istv√°n Balmaz√ļjv√°ros mb. fŇĎ√©p√≠t√©sze

PARTNERS√ČGI / EGYEZTET√ČS /2023. OKT√ďBER (BALMAZ√öJV√ĀROS INTEGR√ĀLT TELEP√úL√ČSFEJLESZT√ČSI STRAT√ČGIA (ITS) 2023.¬†√ČVI FEL√úLVIZSG√ĀLAT C√ČLRENDSZER√ČNEK, AKCI√ďTER√úLETEINEK,¬†TERVEZETT PROJEKTJEINEK BEMUTATSA, MEGVITATSA)

PARTNERS√ČGI / EGYEZTET√ČS /2023. OKT√ďBER

BALMAZ√öJV√ĀROS INTEGR√ĀLT TELEP√úL√ČSFEJLESZT√ČSI STRAT√ČGIA (ITS) 2023. √ČVI FEL√úLVIZSG√ĀLAT C√ČLRENDSZER√ČNEK, AKCI√ďTER√úLETEINEK, TERVEZETT PROJEKTJEINEK BEMUTATSA, MEGVITATSA.

BŇĎvebben...A partners√©gi egyeztet√©s c√©lja, hogy az √©rintettek t√°j√©koztat√°st kapjanak √©s v√©lem√©nyt nyilv√°n√≠thassanak, javaslatokat tehessenek Balmaz√ļjv√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gia (ITS) fel√ľlvizsg√°lat√°nak k√©sz√≠t√©se k√∂zben megfogalmazott c√©lrendszer√©rŇĎl, a lehat√°rolt - lehat√°rolni javasolt akci√≥ter√ľletekrŇĎl, √©s az akci√≥ter√ľleteken bel√ľl javasolt projektekrŇĎl. A bemutat√°sra ker√ľlŇĎ anyaggalJ kapcsolatos v√©lem√©nyek- javaslatok √≠r√°sban a v√°rosh√°za port√°j√°n, az ott elhelyezett gyŇĪjtŇĎ dobozba leadhat√≥k, vagy a Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.e-mail c√≠mre 2023. november 16.-ig k√ľldhetŇĎk.

PARTNERS√ČGI / LAKOSS√ĀGI F√ďRUM Az √ļj Telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂z√∂k (Telep√ľl√©sszerkezeti terv, Helyi √Čp√≠t√©si Szab√°lyzat √©s Szab√°lyoz√°si terv) elk√©sz√ľlt dokument√°ci√≥j√°nak, javaslatainak bemutat√°sa, v√©lem√©nyez√©se

A v√©szhelyzet kihirdet√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 478/2020.(XI.3.) Korm. rendelet alapj√°n, az √ļj Telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂z√∂k javaslatainak bemutat√°sa partners√©gi v√©lem√©nyez√©se nem szem√©lyes tal√°lkoz√°ssal egybek√∂t√∂tt lakoss√°gi f√≥rumon t√∂rt√©nik. tervdokument√°ci√≥ √∂nkorm√°nyzat honlapj√°r√≥l t√∂lthetŇĎ le, √©s elektronikus √ļton (e-mailben v√©lem√©nyezhetŇĎ.)

Balmaz√ļjv√°ros k√©pviselŇĎ-test√ľlete d√∂nt√∂tt arr√≥l, hogy a v√°ros 2002-√©vtŇĎl hat√°lyos, t√∂bb alkalommal m√≥dos√≠tott, de az eltelt √©vek alatt t√∂bb vonatkoz√°sban elavult Telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂zei helyett √ļjat k√©sz√≠t. E d√∂nt√©s alapj√°n elk√©sz√ľlt √©s j√≥v√°hagy√°sra ker√ľlt Balmaz√ļjv√°ros √ļj Telep√ľl√©sfejleszt√©si koncepci√≥ja.

A Koncepci√≥ban meghat√°rozott elvek √©s elhat√°roz√°sok figyelembe v√©tel√©vel kidolgoz√°sra ker√ľlt Balmaz√ļjv√°ros

√öj Telep√ľl√©sszerkezeti terve

√öj Helyi √©p√≠t√©si szab√°lyzata √©s annak mell√©klet√©t k√©pezŇĎ k√ľl- √©s belter√ľleti szab√°lyoz√°si terve.

BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS TELEP√úL√ČSRENDEZ√ČSI ESZK√ĖZEI

- 2021 -

Ez √ļton k√©rj√ľk a v√°ros lakoss√°g√°t, v√°llalkoz√≥it, √©rdekk√©pviseleti szerveit, tekints√©k √°t az √∂nkorm√°nyzat honlapj√°ra felt√∂lt√∂tt tervdokument√°ci√≥t, √©s v√©lem√©ny√ľket, javaslataikat, k√©rd√©seiket elektronikus √ļton (Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.) c√≠mre juttass√°k el az √∂nkorm√°nyzathoz.

A v√©lem√©nyez√©sre febru√°r 25.-ig van lehetŇĎs√©g.

A tervezett v√°ltoz√°sok bemutat√°s√°t az dokument√°ci√≥ II. k√∂tet√©nek (Al√°t√°maszt√≥ javaslatok 1.2. fejezete 34-56 oldalak tartalmazz√°k, mely ismertet√©s √∂n√°ll√≥an is felhelyez√©sre ker√ľlt, az √∂nkorm√°nyzat honlapj√°ra!

Mellékletek:
Download this file (III_Szerkezeti_tev_Balmazujvaros_2021_ed.pdf)III_Szerkezeti_tev_Balmazujvaros_2021_ed.pdf[BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS TELEP√úL√ČSSZERKEZETI TERV - 2021 - ]16729 kB
Download this file (IV_HESZ_Balmazujvaros_2021_ed.pdf)IV_HESZ_Balmazujvaros_2021_ed.pdf[ BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS Helyi √Čp√≠t√©si Szab√°lyzata ]4232 kB
Download this file (SZ1_Szabalyozas_kulterulet_2021_Balmazujvaros_ed.pdf)SZ1_Szabalyozas_kulterulet_2021_Balmazujvaros_ed.pdf[Balmaz√ļjv√°ros Szab√°lyoz√°si Terve K√ľlter√ľlet]3265 kB
Download this file (SZ2_Szabalyozas_belterulet_2021_Balmazujvaros_ed.pdf)SZ2_Szabalyozas_belterulet_2021_Balmazujvaros_ed.pdf[Balmaz√ļjv√°ros Szab√°lyoz√°si Terve Belter√ľlet]2785 kB
Download this file (Valtozasok_bemutatasa_TRE_Balmazujvaros_2021_ed.pdf)Valtozasok_bemutatasa_TRE_Balmazujvaros_2021_ed.pdf[ BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS TELEP√úL√ČSRENDEZ√ČSI TERV AL√ĀT√ĀMASZT√ď JAVASLAT ]34879 kB

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥ja

    

Felh√≠v√°s Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat¬†Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥j√°nak¬†v√©lem√©nyez√©s√©re, partners√©gi egyeztet√©s√©re

T√°j√©koztatjuk a lakoss√°got, a telep√ľl√©sen mŇĪk√∂dŇĎ √©rdekk√©pviseleti szervezeteket, civil szervezeteteket, gazd√°lkod√≥ szervezeteket √©s vall√°si k√∂z√∂ss√©geket, hogy elk√©sz√ľlt a telep√ľl√©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥j√°nak tervezete.

Az √Ėnkorm√°nyzat a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet √©s a k√©pviselŇĎ-test√ľlet 13/2017. (III. 22.) helyi rendelete alapj√°n a Koncepci√≥ tervezet√©t partners√©gi egyeztet√©sre bocs√°tja.

Felh√≠vjuk a fentebb felsorolt szem√©lyek, szervezetek figyelm√©t, hogy a Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥hoz 2020. okt√≥ber 12. napj√°ig partners√©gi v√©lem√©nyt fogalmazhatnak meg.

A v√©lem√©nyeket √≠r√°sban lehet megtenni pap√≠r alapon a Balmaz√ļjv√°rosi K√∂z√∂s √Ėnkorm√°nyzat Hivatal Titk√°rs√°g√°ra eljuttatva, vagy elektronikus form√°ban a Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t. e-mail c√≠mre.

Valamennyi megfogalmazott partneri v√©lem√©nyt a telep√ľl√©si fŇĎ√©p√≠t√©sz szakmai javaslat√°val ell√°tva a k√©pviselŇĎ-test√ľlet megt√°rgyal √©s d√∂nt azok elfogad√°s√°r√≥l vagy el nem fogad√°s√°r√≥l.

A Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥ a www.balmazujvaros.hu/ Telep√ľl√©srendez√©s / K√©sz√ľlŇĎ √ļj telep√ľl√©srendez√©si eszk√∂z√∂k men√ľpont tal√°lhat√≥.

Balmaz√ļjv√°ros, 2020. szeptember 21.


Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat

Egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben k√©sz√ľl Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥ja √©s Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°ja

BŇĎvebben... BŇĎvebben...
 
EgyüttmŇĪködésben készül Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája
 
Balmazújváros Város Önkormányzata együttmŇĪködési megállapodást kötött a Belügyminisztériummal az „Észak-Alföldi Operatív Program – Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban –Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” címŇĪ projekt megvalósítására. 
A projekt célja szakértŇĎi támogatás nyújtása a magyarországi járásszékhely kis- és középvárosok önkormányzatai és a budapesti kerületi önkormányzatok számára az Integrált Településfejlesztési Stratégiák (ITS) valamint – amennyiben nem áll rendelkezésre- településfejlesztési koncepciók elkészítésére. A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg, a projekt kedvezményezettje a Belügyminisztérium, amelyhez önkormányzatunknak nem szükséges pénzügyi forrást biztosítania.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia elkészítését végzŇĎ társaságokat a Belügyminisztérium, mint a projekt lebonyolítója nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki. Az eljárás eredményeként a TRENECON COWI Tanácsadó és TervezŇĎ Kft. és a MAPI Magyar FejlesztŇĎ Iroda Zrt. konzorciumban készíti a programban résztvevŇĎ Észak-Alföldi régió önkormányzatai részére a stratégiákat és szükség esetén a koncepciókat.
A Stratégia a 314/2012. (IX.8.) Kormány rendelet által elŇĎírt és egyéb jogszabályi követelmények alapján kerül kidolgozásra, melyben környezeti, társadalmi és gazdasági célok megvalósítását egyidejŇĪleg szolgáló középtávú fejlesztési célok kerülnek megalkotásra. 
Az együttmŇĪködési megállapodás alapján Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját a projekt keretében biztosított regionális szakértŇĎi csoport dolgozza ki, ugyanakkor az önkormányzatnak alapvetŇĎ és meghatározó szerepe van a település fejlesztési elképzeléseit tükrözŇĎ településfejlesztési dokumentum elkészítésében figyelembe véve a településünk sajátosságait és fejlesztési igényeit. 
A Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálat elkészítése 2015. januárjában kezdŇĎdött, mely kidolgozási folyamatot a program megalkotásának idejére kijelölt városi koordinátor segít. 
Balmazújváros város a partnerség elvét figyelembe véve fontosnak tartja a tervezés során a partnerség érvényesítését. 
Ennek érdekében az önkormányzat ezen partnerségi felületen is tájékoztatni kívánja a nyilvánosságot a tervezés elŇĎrehaladásáról, közzéteszi az elkészülŇĎ társadalmasításra szánt munkaanyagot és elérhetŇĎvé teszi a véleményezés módját. 
A városi honlap szerepe mindenki számára nyitott és lehetŇĎséget biztosít a Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának tervezési folyamatának nyomonkövetésére, az elkészült dokumentumok megtekintésére és véleményezésére. 
 
 
BŇĎvebben...
 
 
Mellékletek:
Download this file (2 Velemenyezo_adatlap megalapoz√≥.doc)2. V√©lem√©nyezŇĎ adatlap megalapoz√≥[ ]50 kB
Download this file (4 Velemenyezo_adatlap_ITS.doc)4. V√©lem√©nyezŇĎ adatlap ITS[ ]50 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS.pdf)Balmazujvaros_ITS.pdf[Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°ja]2915 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf)Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf[Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°j√°nak megalapoz√≥ vizsg√°lata Bel√ľgyminiszt√©rium √°ltal elfogadott verzi√≥]10718 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-17 van. PointLink.