SAJTÓKÖZLEMÉNY - ZÁPORTÁROZÓ KÖRNYEZETÉNEK KÖZÖSSÉGI TÉRRÉ ALAKÍTÁSA - TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052


Bővebben...

 

 

 

 

 

2021.09.28.

BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Sajtóközlemény             

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052

Átadásra került Balmazújvároson a Záportározó környezetében kialakított közösségi tér! Balmazújváros Város Önkormányzata összesen bruttó 85 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósította meg a „Záportározó környezetének közösségi térré alakítása” című projektet.

 

A beruházás létjogosultságát elsősorban az indokolta, hogy a városban működő kisebb közösségek számára nem álltak megfelelő számban rendelkezésre minőségi közösségi terek, emellett az elhelyezkedéséből adódóan a város egyik értékes részén lévő záportározó és környéke kihasználatlan volt.

A város keleti részében található záportározó és környezete minden szempontból alkalmasnak bizonyult egy új közösségi, sport-és pihenőpark kialakítására, ezért a tó környezetének nyitott közösségi térré fejlesztése valósult meg. A projekt fő eleme a nettó 221,02 m2 alapterületű épület, amelyben helyet kapott a közel 50 m2-es csónakház, a büfé fedett kiszolgálótérrel, és raktárhelyiségekkel, illemhelyekkel. A beruházás keretein belül családi főzésekhez, grillezésekhez kialakított sütő-főző helyek, kerékpártárolók, és 12 férőhelyes parkoló épült sorompóval. Az épület energetikai fenntarthatóságához a korszerű szigeteléseken túl, nagyban hozzájárul a tetőn elhelyezett napelem-rendszer is.  Az építési munkák megfelelő minőségét garantálja, hogy a kivitelező a Balmazújváros Város Önkormányzata által megszabott minimum 12 hónapos jótálláson felül plusz 24 hónap jótállást vállalt, így az összesen 36 hónap jótállást jelent az új közösségi térre vonatkozóan.     

A beruházás által létrehozott tér és annak elemei alkalmassá tették a területet, arra, hogy igazi közösségi térként funkcionáljon, és színes programok kerülhessenek megrendezésre a kisebb közösségek számára.

 

 

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása - Kivitelezési szerződés megkötése – Munkaterület átadása       


Bővebben...

 

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása

Kivitelezési szerződés megkötése – Munkaterület átadása       
           
,

 

 

Balmazújváros Város Önkormányzata közbeszerzési eljárást folytatott le a Záportározó környezetének közösségi térré alakítása című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052 azonosító számú projekt kivitelezése tárgyában. A kivitelezésre a legjobb ár-érték arányú ajánlatot a WISOL Építőipari és Szolgáltató Kft. adta.            
A szabályosan lefolytatott eljárás eredményeképpen az Önkormányzat 2021.02.03-án kivitelezési szerződést kötött a nyertes pályázóval, nettó 64.300.000 Ft-os vállalási áron.
A generál kivitelezés keretében a WISOL Kft. feladatát képezi az ajánlati dokumentációban, költségvetésben meghatározott munkák megvalósítása, rendeltetésszerűen üzemeltethető állapotú létesítmény kivitelezése. A szerződés szerint a kivitelezőnek, a munkaterület hivatalos átadásától számítva 150 nap áll majd rendelkezésére a munka elvégzésére. A megállapodásban a kivitelező a Balmazújváros Város Önkormányzata által megszabott minimum 12 hónapos jótálláson felül plusz 24 hónapot vállalt.

2021.02.12-én megtörtént a munkaterület hivatalos átadása is a kivitelező részére.          
A jelenlévők a munkaterületet bejárták és megállapították, hogy az munkavégzésre alkalmas állapotában rendelkezésre áll. Ezzel elindult tehát a projekt megvalósítása, melynek keretein belül, többek között sor kerül egy 50m2-es kiszolgáló épület létrehozására, sétáló utak, főzésre alkalmas tűzrakó helyek, és kerékpártárolók kialakítására.

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása

Bővebben...

 

Kedvezményezett neve: Balmazújváros Város Önkormányzata
Projekt címe: Záportározó környezetének közösségi térré alakítása
Projekt azonosítószáma:
 TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052
Támogatás összege: 85 millió forint

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2020.11.30.

 

A beruházás létjogosultságát elsősorban az indokolja, hogy a városban működő kisebb közösségek számára nem állnak rendelkezésre megfelelő közösségi terek, emellett az elhelyezkedéséből adódóan a város egyik értékes részén lévő záportározó és környéke kihasználatlan.

A város keleti részében nincsenek jól megközelíthető nyitott közösségi terek. A Záportározó és környezete alkalmas egy új közösségi sport-és pihenőpark kialakítására, ezért a tó környezetének nyitott közösségi térré fejlesztése a projekt elsődleges célja. Csónakázó tó és sétányok kialakítása, családi főzésekhez, grillezésekhez kialakított sütő-főző helyek kiépítése, szabadtéri sportolási lehetőségek biztosítása, vizesblokk és csónakház építése. A projekt megvalósítását követően kulturális és közösségi programjainak megszervezésére kerül sor, annak érdekében, hogy a záportározó környéke közösségi térként mielőbb beépüljön a város programhelyszín kínálatába.


A beruházás kiemelt célja az élhetőbb környezet megteremtése.

 

A projekt keretében megvalósítandó legfőbb projektelemek:

- A projekt keretein belül sor kerül egy 50m2-es kiszolgáló épület létrehozására, amelyben illemhelyek is kialakításra kerülnek.

- A projekt keretein belül sétáló utak, főzésre alkalmas tűzrakó helyek kerülnek kialakításra

- A projekt keretein belül újonnan létrejött, illetve fejlesztett közösségi teret népszerűvé tevő programok kerülnek megrendezésre

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-06-02 van. PointLink.