SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNY - Z√ĀPORT√ĀROZ√ď K√ĖRNYEZET√ČNEK K√ĖZ√ĖSS√ČGI T√ČRR√Č ALAK√ćT√ĀSA - TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052


BŇĎvebben...

 

 

 

 

 

2021.09.28.

BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS √ĖNKORM√ĀNYZATA

Sajt√≥k√∂zlem√©ny             

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052

√Ātad√°sra ker√ľlt Balmaz√ļjv√°roson a Z√°port√°roz√≥ k√∂rnyezet√©ben kialak√≠tott k√∂z√∂ss√©gi t√©r! Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata √∂sszesen brutt√≥ 85 milli√≥ forint vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°sb√≥l val√≥s√≠totta meg a ‚ÄěZ√°port√°roz√≥ k√∂rnyezet√©nek k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© alak√≠t√°sa‚ÄĚ c√≠mŇĪ projektet.

 

A beruh√°z√°s l√©tjogosults√°g√°t elsŇĎsorban az indokolta, hogy a v√°rosban mŇĪk√∂dŇĎ kisebb k√∂z√∂ss√©gek sz√°m√°ra nem √°lltak megfelelŇĎ sz√°mban rendelkez√©sre minŇĎs√©gi k√∂z√∂ss√©gi terek, emellett az elhelyezked√©s√©bŇĎl ad√≥d√≥an a v√°ros egyik √©rt√©kes r√©sz√©n l√©vŇĎ z√°port√°roz√≥ √©s k√∂rny√©ke kihaszn√°latlan volt.

A v√°ros keleti r√©sz√©ben tal√°lhat√≥ z√°port√°roz√≥ √©s k√∂rnyezete minden szempontb√≥l alkalmasnak bizonyult egy √ļj k√∂z√∂ss√©gi, sport-√©s pihenŇĎpark kialak√≠t√°s√°ra, ez√©rt a t√≥ k√∂rnyezet√©nek nyitott k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© fejleszt√©se val√≥sult meg. A projekt fŇĎ eleme a nett√≥ 221,02 m2 alapter√ľletŇĪ √©p√ľlet, amelyben helyet kapott a k√∂zel 50 m2-es cs√≥nakh√°z, a b√ľf√© fedett kiszolg√°l√≥t√©rrel, √©s rakt√°rhelyis√©gekkel, illemhelyekkel. A beruh√°z√°s keretein bel√ľl csal√°di fŇĎz√©sekhez, grillez√©sekhez kialak√≠tott s√ľtŇĎ-fŇĎzŇĎ helyek, ker√©kp√°rt√°rol√≥k, √©s 12 f√©rŇĎhelyes parkol√≥ √©p√ľlt soromp√≥val. Az √©p√ľlet energetikai fenntarthat√≥s√°g√°hoz a korszerŇĪ szigetel√©seken t√ļl, nagyban hozz√°j√°rul a tetŇĎn elhelyezett napelem-rendszer is.  Az √©p√≠t√©si munk√°k megfelelŇĎ minŇĎs√©g√©t garant√°lja, hogy a kivitelezŇĎ a Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata √°ltal megszabott minimum 12 h√≥napos j√≥t√°ll√°son fel√ľl plusz 24 h√≥nap j√≥t√°ll√°st v√°llalt, √≠gy az √∂sszesen 36 h√≥nap j√≥t√°ll√°st jelent az √ļj k√∂z√∂ss√©gi t√©rre vonatkoz√≥an.     

A beruh√°z√°s √°ltal l√©trehozott t√©r √©s annak elemei alkalmass√° tett√©k a ter√ľletet, arra, hogy igazi k√∂z√∂ss√©gi t√©rk√©nt funkcion√°ljon, √©s sz√≠nes programok ker√ľlhessenek megrendez√©sre a kisebb k√∂z√∂ss√©gek sz√°m√°ra.

 

 

Z√°port√°roz√≥ k√∂rnyezet√©nek k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© alak√≠t√°sa - Kivitelez√©si szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se ‚Äď Munkater√ľlet √°tad√°sa¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†


BŇĎvebben...

 

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása

Kivitelez√©si szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se ‚Äď Munkater√ľlet √°tad√°sa       
           
,

 

 

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°st folytatott le a Z√°port√°roz√≥ k√∂rnyezet√©nek k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© alak√≠t√°sa c√≠mŇĪ, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ projekt kivitelez√©se t√°rgy√°ban. A kivitelez√©sre a legjobb √°r-√©rt√©k ar√°ny√ļ aj√°nlatot a WISOL √Čp√≠tŇĎipari √©s Szolg√°ltat√≥ Kft. adta.            
A szab√°lyosan lefolytatott elj√°r√°s eredm√©nyek√©ppen az √Ėnkorm√°nyzat 2021.02.03-√°n kivitelez√©si szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a nyertes p√°ly√°z√≥val, nett√≥ 64.300.000 Ft-os v√°llal√°si √°ron.
A gener√°l kivitelez√©s keret√©ben a WISOL Kft. feladat√°t k√©pezi az aj√°nlati dokument√°ci√≥ban, k√∂lts√©gvet√©sben meghat√°rozott munk√°k megval√≥s√≠t√°sa, rendeltet√©sszerŇĪen √ľzemeltethetŇĎ √°llapot√ļ l√©tes√≠tm√©ny kivitelez√©se. A szerzŇĎd√©s szerint a kivitelezŇĎnek, a munkater√ľlet hivatalos √°tad√°s√°t√≥l sz√°m√≠tva 150 nap √°ll majd rendelkez√©s√©re a munka elv√©gz√©s√©re. A meg√°llapod√°sban a kivitelezŇĎ a Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata √°ltal megszabott minimum 12 h√≥napos j√≥t√°ll√°son fel√ľl plusz 24 h√≥napot v√°llalt.

2021.02.12-√©n megt√∂rt√©nt a munkater√ľlet hivatalos √°tad√°sa is a kivitelezŇĎ r√©sz√©re.          
A jelenl√©vŇĎk a munkater√ľletet bej√°rt√°k √©s meg√°llap√≠tott√°k, hogy az munkav√©gz√©sre alkalmas √°llapot√°ban rendelkez√©sre √°ll. Ezzel elindult teh√°t a projekt megval√≥s√≠t√°sa, melynek keretein bel√ľl, t√∂bbek k√∂z√∂tt sor ker√ľl egy 50m2-es kiszolg√°l√≥ √©p√ľlet l√©trehoz√°s√°ra, s√©t√°l√≥ utak, fŇĎz√©sre alkalmas tŇĪzrak√≥ helyek, √©s ker√©kp√°rt√°rol√≥k kialak√≠t√°s√°ra.

Záportározó környezetének közösségi térré alakítása

BŇĎvebben...

 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata
Projekt c√≠me: Z√°port√°roz√≥ k√∂rnyezet√©nek k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© alak√≠t√°sa
Projekt azonosítószáma:
 TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00052
Támogatás összege: 85 millió forint

T√°mogat√°s m√©rt√©ke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2020.11.30.

 

A beruh√°z√°s l√©tjogosults√°g√°t elsŇĎsorban az indokolja, hogy a v√°rosban mŇĪk√∂dŇĎ kisebb k√∂z√∂ss√©gek sz√°m√°ra nem √°llnak rendelkez√©sre megfelelŇĎ k√∂z√∂ss√©gi terek, emellett az elhelyezked√©s√©bŇĎl ad√≥d√≥an a v√°ros egyik √©rt√©kes r√©sz√©n l√©vŇĎ z√°port√°roz√≥ √©s k√∂rny√©ke kihaszn√°latlan.

A v√°ros keleti r√©sz√©ben nincsenek j√≥l megk√∂zel√≠thetŇĎ nyitott k√∂z√∂ss√©gi terek. A Z√°port√°roz√≥ √©s k√∂rnyezete alkalmas egy √ļj k√∂z√∂ss√©gi sport-√©s pihenŇĎpark kialak√≠t√°s√°ra, ez√©rt a t√≥ k√∂rnyezet√©nek nyitott k√∂z√∂ss√©gi t√©rr√© fejleszt√©se a projekt elsŇĎdleges c√©lja. Cs√≥nak√°z√≥ t√≥ √©s s√©t√°nyok kialak√≠t√°sa, csal√°di fŇĎz√©sekhez, grillez√©sekhez kialak√≠tott s√ľtŇĎ-fŇĎzŇĎ helyek ki√©p√≠t√©se, szabadt√©ri sportol√°si lehetŇĎs√©gek biztos√≠t√°sa, vizesblokk √©s cs√≥nakh√°z √©p√≠t√©se. A projekt megval√≥s√≠t√°s√°t k√∂vetŇĎen kultur√°lis √©s k√∂z√∂ss√©gi programjainak megszervez√©s√©re ker√ľl sor, annak √©rdek√©ben, hogy a z√°port√°roz√≥ k√∂rny√©ke k√∂z√∂ss√©gi t√©rk√©nt mielŇĎbb be√©p√ľlj√∂n a v√°ros programhelysz√≠n k√≠n√°lat√°ba.


A beruh√°z√°s kiemelt c√©lja az √©lhetŇĎbb k√∂rnyezet megteremt√©se.

 

A projekt keret√©ben megval√≥s√≠tand√≥ legfŇĎbb projektelemek:

- A projekt keretein bel√ľl sor ker√ľl egy 50m2-es kiszolg√°l√≥ √©p√ľlet l√©trehoz√°s√°ra, amelyben illemhelyek is kialak√≠t√°sra ker√ľlnek.

- A projekt keretein bel√ľl s√©t√°l√≥ utak, fŇĎz√©sre alkalmas tŇĪzrak√≥ helyek ker√ľlnek kialak√≠t√°sra

- A projekt keretein bel√ľl √ļjonnan l√©trej√∂tt, illetve fejlesztett k√∂z√∂ss√©gi teret n√©pszerŇĪv√© tevŇĎ programok ker√ľlnek megrendez√©sre

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-26 van. PointLink.