Döntse el , ki legyen az év legjobb háziorvosa !

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2018. m√°rcius 22. cs√ľt√∂rt√∂k

 

 

Május 10-ig még Ön is beküldheti történetét, hiszen addig tart „ Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázat  a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az ŇĎket ajánló pácienseik számára. A pályázat meghirdetŇĎje  az Emberi ErŇĎforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága. A betegek idén  nyolcadik alkalommal küldhetik be történeteiket háziorvosukról a www.evpraxisa.hu portál ajánló oldalára, http://www.evpraxisa.hu/ajanl hiszen  a pályázat  a közre, a betegre bízza annak eldöntését, hogy  kit tart a legjobbnak. 

Az alapellátást végzŇĎ gyógyítók itthon és a határon túl is megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, amit a  határokon átnyúló pályázat is biztosít is számukra.

Az eddig beküldött történetek többek között ErdélybŇĎl, Kárpátaljáról, PécsrŇĎl, Napkorról, EgerbŇĎl, DebrecenbŇĎl, Nyíregyházáról, KecskemétrŇĎl, MezŇĎkövesdrŇĎl, BékésrŇĎl, BudapestrŇĎl, Miskolcról, KŇĎvágószŇĎlŇĎsrŇĎl, Szolnokról és Esztergomból érkeztek. Az ajánlók között a hálás páciensek mellett  szerepel Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata, de a  Házi Gyermekorvosok Egyesülete is.

Az ajánlások meggyŇĎzŇĎen bizonyítják, hogy mennyi remek háziorvos és fantasztikus teljesítmény létezik a hazai és a határon túli egészségügyben, s hogy a praxisok sokasága nem csak szakmailag kiemelkedŇĎ, hanem emberileg is. A történeteknek olyan szereplŇĎi vannak, mint például  a debreceni háziorvos, ŇĎ addig vizsgálgatta melleire panaszmentes betegét, amíg beigazolódott gyanúja. Melleltávolítás, kemoterápia, sugár, és a  hálálkodó kisgyermekes anyuka, aki, ha nem ilyen kitartó háziorvosa, nem írhatja meg történetét. Az empatikus nyíregyházi orvos, miközben nagy tudású szintén háziorvos édesapja nyomdokait követi: nem fogad el hálapénzt! A fiatal újszilvási doktornŇĎhöz 30 kilométeres távolságból  is hordják a szülŇĎk beteg gyermekeiket, vagy a  mezŇĎkövesdi orvos , aki  a vasárnapi kerítésfestés mellŇĎl ugrik a beteg kisfiúhoz. A kárpátaljai orvosok számára a megmaradás a legfontosabb, tudásukat továbbra is otthon óhajtják kamatoztatni. A lényeg a szakma ismerete mellett: a partneri kapcsolat, az orvos-beteg bizalom, a türelem, az odafigyelés, az empátia, és a szolgálat.

A legjobb történetek szereplŇĎi közül az Ónodi-SzŇĪcs Zoltán egészségügyért felelŇĎs államtitkár vezette tizenegy tagú zsŇĪri választja majd  ki azt a  10 magyarországi, illetve 10 határon túli háziorvost és csapatát, akikre május 20-tól június 2-ig  az internetes portálon szavazhatnak majd a betegek.

A zsŇĪri tagjai Berszán Lajos atya, gyimesfelsŇĎloki plébános, Béres Klára a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke, Tóth Róbert az Egis kereskedelmi igazgatója Dr. Horváth Ildikó Dr. Farsang Csaba Dr. Kásler Miklós és Dr. Rurik Imre professzorok, Debreceni Mihály az MTVA felelŇĎs szerkesztŇĎje, Sztankó Péter a Webbeteg ügyvezetŇĎ igazgatója.

A díjátadón a nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásainak köszönhetŇĎen.

Egy-egy életmentŇĎ, vagy éppen hétköznapi  történet megírásával és elküldésével a páciensek mellett , polgármesteri hivatalok, idŇĎs otthonok, iskolák, könyvtárak, de plébániák, szakmai és civil szervezetek , szerkesztŇĎségek is  ajánlhatják háziorvosukat május 10-ig itthonról, de ErdélybŇĎl, a FelvidékrŇĎl, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is!

 

 

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-25 van. PointLink.