Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2018. m√°rcius 23. p√©ntek

Aláírási útmutató

Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

(Minority SafePack)

 

A kezdeményezést csak egyszer és egy formában (online vagy papír alapon) lehet támogatni. Többszöri aláírás esetén is csak egyszer számít a támogató nyilatkozat, negatív következményekkel azonban nem jár. Így, ha nem biztos abban, hogy már támogatta a kezdeményezést, kérjük írja alá online vagy papír alapon.

 

 1. ONLINE:
   
 1. A böngészŇĎ címsorába gépelje be a következŇĎt: www.jogaink.hu
 2. Görgessen lejjebb, és kattintson az „ÍRD ALÁ ONLINE!” feliratra. A kattintás átvezeti Önt az Európai Bizottság aláírásgyŇĪjtŇĎ felületére, ahol online módon támogatható a kezdeményezés. Az aláírásgyŇĪjtŇĎ felület közvetlenül is elérhetŇĎ az alábbi linken: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/
 3. Ezután kattintson a „Válassza ki az országot” fülre és keresse ki azt a tagállamot, amelynek állampolgára (Magyarország).
 4. Lejjebb görgetve az „útlevél” feliratra kattintva választhatja ki, hogy személyi azonosító számmal (személyi szám – a lakcímkártyán található 11 jegyŇĪ szám), vagy személyazonosító okmány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) számával kívánja igazolni személyazonosságát.
 5. A következŇĎ mezŇĎbe gépelje be a személyi azonosító számot vagy a kiválasztott okmány személyazonosító okmány számát.
 6. Ezután adja meg az utónevét/utóneveit. Ügyeljen arra, hogy azt/azokat teljes formában, az okmányon szereplŇĎvel megegyezŇĎen adja meg.
 7. KövetkezŇĎleg adja meg családi nevét/családi neveit. Az utónév/utónevek megadásához hasonlóan itt is teljes formában adja meg azt.
 8. Ezután a „Válassza ki az állampolgárságát” fülre kattintva válassza ki állampolgárságát (magyar).
 9. Ezt követŇĎen a kép alatti mezŇĎbe gépelje be a képen látható karaktereket. Ha azok nem olvashatóak kattintson a nyíl ikonra, hogy egy újabb karaktersort kapjon.
 10.  A mezŇĎ alatt a négyzetekre való kattintással igazolja, hogy az adatai a valóságnak megfelelnek, illetve hogy elolvasta az adatvédelmi nyilatkozatot és a javasolt ismertetŇĎt.
 11.  Végezetül kattintson a „TÁMOGATOM” feliratra.

 

 

 1. PAPÍRON:
   
 1. A böngészŇĎ címsorába gépelje be a következŇĎt: www.jogaink.hu
 2. Görgessen lejjebb, és kattintson az „ÍRD ALÁ PAPÍRON!” feliratra (a papír alapú támogató nyilatkozat közvetlenül is letölthetŇĎ az alábbi linkrŇĎl: http://www.minority-safepack.eu/assets/downloads/forms/MSPI_Hungary_HU_v2.pdf).
 3. A felugró ablakban elhelyezett közleménynél kattintson az „OK” feliratra.
 4. Nyomtassa ki a formanyomtatványt.
 5. Az aláírásgyŇĪjtŇĎ formanyomtatvány kitöltésnél ügyeljen a következŇĎkre:
 • A formanyomtatványt kézzel kell kitölteni.
 • Végig nyomtatott nagybetŇĪket használjon.
 • Egy nyomtatvány legalább egy, legfeljebb három személy adatait és aláírását tartalmazhatja.
 • Egy cellán belül (a 2 vastag vonallal határolt rész), kérjük csak egy nevet tüntessen fel.
 • A megadott adatok, különösen a személyi azonosító szám vagy a személyazonosító okmány típusa és száma könnyen olvashatóak legyenek.
 1. Az elsŇĎ oszlopba adja meg utónevét/utóneveit. Ügyeljen arra, hogy azt/azokat teljes formában az okmányon szereplŇĎvel megegyezŇĎen adja meg.
 2. KövetkezŇĎleg adja meg családi nevét/családi neveit. Az utónév/utónevek megadásához hasonlóan itt is teljes formában adja meg azt.
 3. A következŇĎ oszlopban tüntesse fel állampolgárságát (magyar).
 4. Ezt követŇĎen írja be személyazonosító számát (személyi szám – a lakcímkártyán található 11 jegyŇĪ szám), vagy személyazonosító okmánya (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) számát. Fontos, hogy amennyiben személyazonosító okmánya számával kívánja igazolni személyazonosságát, kérjük, hogy a számsor alá írja oda az adott okmány típusát is (személyigazolvány vagy útlevél).
 5.  A dátumot a következŇĎ formában adja meg: nap/hónap/év.
 6.  A dátum alatti mezŇĎben írja alá a formanyomtatványt.
 7. Végezetül a kitöltött formanyomtatványt juttassa el a Rákóczi Szövetség részére. Erre lehetŇĎsége van postai úton (1255 Budapest, Pf.23) vagy személyesen (1092 Budapest, Erkel utca 3.)

 

 

 

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-25 van. PointLink.