‚ÄěH√ČTK√ĖNAPOK EUR√ďP√ĀJA‚ÄĚ - c√≠mŇĪ vet√©lkedŇĎ felh√≠v√°sa

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2018. november 21. szerda

 

 

„HÉTKÖNAPOK EURÓPÁJA”

címŇĪ vetélkedŇĎ felhívása

 

-Ňā>

 

Megújulunk! A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, számos együttmŇĪködŇĎ szervezettel közösen, „A mi Európánk” címŇĪ sikeres vetélkedŇĎsorozat folytatásaként a 2018/2019. tanévben magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára meghirdeti a „Hétköznapok Európája” címŇĪ vetélkedŇĎt.

Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket Európáról és térségünk Európában betöltött szerepérŇĎl, múltjáról, jelenérŇĎl. Célunk az is, hogy otthonosan mozogjanak a hétköznapi élet fontos témáiban, ügyeiben. Szeretnénk alkalmat adni arra, hogy a résztvevŇĎk értelmes kortárs kapcsolatokat alakíthassanak ki, fejleszthessék egyéni és csapatjátékos készségeiket.

A változatos témák arra sarkallják a fiatalokat, hogy minél eredményesebben tájékozódjanak a neten, gyakorolják a felelŇĎsségteljes munkamegosztás technikáit, ügyesen mŇĪködjenek együtt. Ismerjék meg jobban Európa országainak kultúráját, földrajzát, népszokásait, nevezetességeit, ünnepeit, gasztronómiáját. Legyen alkalmuk megemlékezni az I. világháború befejezésének centenáriumáról, valamint Magyarország EU tagságának közelgŇĎ 15. évfordulója kapcsán gyarapíthassák általános EU-s ismereteiket. Méltányolják az épített és természeti környezet értékeit és tájékozódjanak arról, hogy hogyan lehet ezeket védeni. Az általános tájékozottság és polgári tudatosság érdekében elengedhetetlen, hogy többet tudjanak az emberi- és polgári-, valamint a választójogokról az Európai Unióban. A minél sikeresebb élethez hasznos, ha felvértezik magukat továbbtanulási-, munkavállalási-, lakhatási ismeretekkel szŇĪkebb és tágabb környezetükben, és ha egy kis jártasságot szereznek az életvitel-, háztartás-, rendezvények-, utazások szervezésével kapcsolatban is.

A döntŇĎs csapatok felkészülését pontosabb instrukciókkal segítjük majd.

A vetélkedŇĎ nyelve: magyar

A vetélkedŇĎ felépítése: 2 internetes forduló, valamint a döntŇĎ Székesfehérváron.

Jelentkezés: A vetélkedŇĎre 4 fŇĎs középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítŇĎ tanár is. Egy intézmény több csapattal is indulhat a vetélkedŇĎn. A vetélkedŇĎre a felhívás megjelenésétŇĎl kezdŇĎdŇĎen a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján (www.tarsolyegyesulet.hu) lehet regisztrálni és a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedŇĎ folyamatáról. A regisztrált csapatok számára lesznek elérhetŇĎk az internetes fordulók feladatai.

1. forduló: 2018. november 26. (12:00 órától) – november 29. (24:00 óráig)  

2. forduló: 2019. január 28. (12:00 órától) – január 31. (24:00 óráig)

9 csapat kerül a döntŇĎbe az internetes fordulók feladatainak megoldásáért kapott pontszámok alapján. Minden csapat a legmagasabb pontszám alapján jut be, de egy régióból maximum 2 csapat, és egy iskolából legfeljebb 1 csapat lehet döntŇĎs.

A döntŇĎ idŇĎpontja: 2019. március 23. (szombat) 9:00 óra.

Helye: SzSzC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 8000 Székesfehérvár, Károly János utca 32.

Díjak jellege: utazás Európában, utazás a Felvidéken, FEZEN bérlet, egyéb jutalmak (egyeztetés alatt).

A díjakat – részben vagy egészben – szervezŇĎ partnereink biztosítják.

További információ a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon lesz olvasható. E-mail: Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t..

 

Székesfehérvár, 2018. november 5.

 

                                                                                                                       Sipos András  

                                                                                                          a Tarsoly Ifjúságért Egyesület                       

                                                                                                                            elnöke

 


____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-25 van. PointLink.