MAGYAR PARASPORT NAPJA

Nyomtatás
Készült: 2021. február 22. hétfő

 „Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt, vesztesnek lenni.” Így szól a Magyar Paralimpiai Bizottság mottója.

A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-i döntése alapján hivatalosan, országosan is ünnepelhetjük magyar para-sportolóinkat. Ezen döntést követően a Magyar Parasport Napját, minden évben február 22-én rendezik meg. A dátum kiválasztása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve LÉLEKMOZGATÓ programot szervez minden év februárjában.

A pandémia okozta nehezített körülmények ellenére megszervezték e programot az idei évben is bízva abban, hogy sokan csatlakoznak felhívásukhoz. Arra bíztatják a nevelési és oktatási intézményeket, hogy foglalkozzanak a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával ezen a napon. Tavaly közel 500 oktatási intézmény kapcsolódott be programba és rendezett érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órát vagy rendhagyó testnevelés órát.

Fontos, hogy már gyerekkortól kezdve érezzük át mozgássérült embertársaink kihívásokkal teli életének nehézségeit, hiszen a FODISZ szlogenjét idézve az Ő életük ,,Több, mint sport!”.

Ebben a jelenlegi - egész világot érintő - nehéz helyzetben talán még nagyobb az aktualitása az együttérzés, a szolidaritás az elfogadás érzéseinek. Gondoljunk arra, hogy mekkora kitartás, helytállás szükséges egy parasportoló számára a kitűzött céljai eléréséhez és azonnal rájövünk, hogy méltán jelentenek Ők mindannyiunk számára követendő példát. Legyünk büszkék rájuk és ne csak ezen az egy napon, hanem egész évben, egész életünk során segítsük fogyatékossággal élő embertársinkat!

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-18 van. PointLink.