Jelentős munkába kezdett a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt: szivacsos mosatási tisztítást végez a Balmazújvárost és Debrecent összekötő két nagy átmérőjű ivóvízvezetéken.

Nyomtatás
Készült: 2021. június 03. csütörtök

A társaság a megelőző karbantartási munkákat rendszeresen, tervszerűen végzi. Ennek egyik fontos része az ivóvízvezetékek időszakos tisztítása. Az ivóvíz gondos előkezelése ellenére is előfordulhat zavarosodás a csővezetékekben, ezt öblítéses mosatással lehet kezelni. A vezetékek belső falán ugyanakkor idővel lerakódások alakulnak ki, melyeket öblítéssel már nem lehet eltávolítani. Ilyenkor szükséges az úgynevezett hengerszivacsos csőtisztítási technológiát alkalmazni.

Ezt a munkát tervezi a TRV a Balmazújvárost és Debrecent összekötő két DN 600-as nagy átmérőjű ivóvízvezeték esetében ebben a hónapban. Az előkészületi munkák már zajlanak.

A mosatást megelőzően az elöregedett, meghibásodott szerelvényeket cserélik ki. A karbantartás első lépésében lecserélik a két vezetéket összekötő elzárókat, annak érdekében, hogy a két rendszer stabilan kettéválasztható legyen. Ezt a munkát június 2-án végzik el, időszakos vízhiányra csak ezen a napon kell számítani Balmazújváros Nagyhát településrészén.

Debrecen párhuzamos vízellátásának köszönhetően a vezetékek elzárását követően is folyamatosan biztosítja a TRV az ivóvizet.

A kettéválasztást követően, a leürített vezetéken elkezdődnek a további szerelvénycserék, és más előkészítő munkák. A mosatás a tervek szerint június 15-én kezdődik, ez a felhasználókat nem érinti, vízhiányra ekkor nem kell számítani. Miután a kitisztított vezetéket beüzemelték, a másik vízvezetéken is elvégzik a szükséges beavatkozásokat.

A társaság rövid-középtávú terveiben szerepel a két vezeték kiváltása vagy bélelése, ugyanakkor most szükségszerűvé vált - az egészséges és biztonságos ivóvíz ellátás érdekében - a vezetékek hengerszivacsos tisztítása.

2021.06.01.

Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-09-27 van. PointLink.