T√ĀJ√ČKOZTAT√ď F√ĖLDI SZ√öNYOGGY√ČR√ćT√ČSRŇźL

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. j√ļlius 07. p√©ntek

Ez√ļton √©rtes√≠tj√ľk a lakoss√°got, hogy telep√ľl√©s√ľnk ter√ľlet√©n f√∂ldi √ļton t√∂rt√©nŇĎ sz√ļnyoggy√©r√≠t√©s ker√ľl elv√©gz√©sre.

A  kezel√©s  pontos  idŇĎpontja:  2023. j√ļlius  11.  napj√°n,  napnyugta  ut√°ni √≥r√°kban. P√≥tnapok: 2023. j√ļlius 12-13. napjai, ugyanebben az idŇĎben.

Alkalmazott k√©sz√≠tm√©ny: Deltasect Plus 1,2 ULV sz√ļnyogirt√≥ szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV sz√ļnyogirt√≥ koncentr√°tum.

A k√©sz√≠tm√©ny a kijuttatott csek√©ly mennyis√©gben (0,6 liter/hekt√°r) kiz√°r√≥lag az √©rz√©kenyebb rovarokat puszt√≠tja el, melegv√©rŇĪ √°llatokra, emberre nem vesz√©lyes, hat√≥anyaga n√©h√°ny √≥ra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban t√°rolt gyermekj√°t√©kokat, √©lelmiszereket, evŇĎeszk√∂z√∂ket, a szabadban sz√°r√≠tott ruh√°kat, a kezel√©s napj√°n javasolt √∂sszegyŇĪjteni vagy letakarni. A kezel√©s idej√©re √©s az azt k√∂vetŇĎ 1 √≥r√°ban javasolt az ablakokat, ajt√≥kat z√°rva tartani √©s a k√ľlsŇĎ levegŇĎt bejuttat√≥ mesters√©ges szellŇĎztetŇĎ berendez√©seket kikapcsolni. A kezelt ter√ľleten termŇĎ z√∂lds√©geket, gy√ľm√∂lcs√∂ket fogyaszt√°s vagy feldolgoz√°s elŇĎtt aj√°nlott megmosni. A kezel√©st v√©gzŇĎ g√©pkocsi k√∂zvetlen k√∂zel√©ben tart√≥zkodni nem szabad. A szabadban, fedetlen√ľl t√°rolt v√≠zgyŇĪjtŇĎ ed√©nyekben, a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°rgyakban meg√ľlŇĎ esŇĎv√≠zben ak√°r egy h√©t alatt is kifejlŇĎdhetnek a sz√ļnyogl√°rv√°k. A sz√ļnyogirt√≥ kezel√©s kieg√©sz√≠t√©sek√©nt aj√°nlott, hogy az ingatlantulajdonosok sz√ľntess√©k meg, rendszeresen √ľr√≠ts√©k vagy takarj√°k le az √©p√ľletek k√∂r√ľli kisebb, pang√≥ v√≠zgy√ľlemeket.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-13 van. PointLink.