MEGH√ćV√ď PARTNERS√ČGI / LAKOSS√ĀGI F√ďRUMRA ¬†(ITS)

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. szeptember 27. szerda

Balmaz√ļjv√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gia (ITS) 2023. √©vi fel√ľlvizsg√°lat C√©lrendszer√©nek, akci√≥ter√ľleteinek, tervezett projektjeinek elŇĎzetes bemutat√°sa, megvitat√°sa.

A c√≠mben jelzett t√©m√°ban, partners√©gi/ lakoss√°gi f√≥rum ker√ľl megtart√°sra, melyre ez√ļton tisztelettel h√≠vjuk Balmaz√ļjv√°ros lakoss√°g√°t, v√°llalkoz√≥it, √©rdekk√©pviseleti szerveinek k√©pviselŇĎit, minden √©rdeklŇĎdŇĎt.

A F√≥rum c√©lja, hogy az √©rintettek t√°j√©koztat√°st kapjanak √©s v√©lem√©nyt nyilv√°n√≠thassanak, javaslatokat tehessenek Balmaz√ļjv√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gia (ITS) fel√ľlvizsg√°lat√°nak k√©sz√≠t√©se k√∂zben megfogalmazott c√©lrendszer√©rŇĎl, a lehat√°rolt ‚Äď lehat√°rolni javasolt akci√≥ter√ľletekrŇĎl, √©s az akci√≥ter√ľleteken bel√ľl javasolt projektekrŇĎl. 

akcioteruletek.png

Az Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gia (ITS) (a tov√°bbiakban: Strat√©gia) alapja a Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥, mely a v√°rosfejleszt√©s hossz√ļ t√°v√ļ v√≠zi√≥j√°t √©s √©rt√©krendj√©t hat√°rozza meg, ill. a sz√°nd√©kolt fejleszt√©si ir√°nyokat jel√∂li ki. Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Koncepci√≥ja 2020. √©vben ker√ľlt kidolgoz√°sra, j√≥v√°hagy√°sra. A Strat√©gia funkci√≥ja, hogy bemutassa a Koncepci√≥ban megfogalmazott hossz√ļ t√°v√ļ c√©lok megval√≥s√≠that√≥s√°g√°t, hogy integr√°lt, ter√ľleteken √©s a szak√°gakon √°t√≠velŇĎ szeml√©let ment√©n, egy k√∂z√©pt√°v√ļ fejleszt√©si idŇĎszakra kijel√∂lje Balmaz√ļjv√°ros V√°ros fejleszt√©si elk√©pzel√©seit.

Magyarorsz√°gon a v√°rosi jog√°ll√°s√ļ telep√ľl√©seknek, √≠gy Balmaz√ļjv√°ros V√°ros√°nak is a v√°rosfejleszt√©si elk√©pzel√©seik megval√≥s√≠t√°s√°hoz Strat√©gi√°t kell k√©sz√≠teni√ľk. Ez az egyik alapdokumentuma a 2021-2027 k√∂z√∂tti tervez√©si idŇĎszakban ter√ľlet- √©s telep√ľl√©sfejleszt√©sre ford√≠tand√≥ Eur√≥pai Uni√≥s forr√°sok felhaszn√°lhat√≥s√°g√°nak is. A tervezett beavatkoz√°sok nem csup√°n a v√°ros √∂nkorm√°nyzat√°nak fejleszt√©si elk√©pzel√©seit foglalj√°k keretbe, hanem a dokumentum a sz√©lesk√∂rŇĪ projektgyŇĪjt√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen a v√°rosban 2021-2027 k√∂z√∂tt, m√°s szereplŇĎk √°ltal megval√≥s√≠tani tervezett, valamennyi fontosabb, jelenleg ismert fejleszt√©st fel√∂leli √©s rendszerezi.

Term√©szetesen nincs realit√°sa annak, hogy a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszak minden egyes fejleszt√©si elk√©pzel√©s√©t bemutassa a Strat√©gia, de a v√°ros fejlŇĎd√©s√©nek szempontj√°b√≥l legfontosabb ir√°nyokat, projekteket √©s programokat struktur√°lt form√°ban √∂sszegzi.

Az ITS a tartalmi k√∂vetelm√©nyekben elv√°rt r√∂vid t√°v√ļ akci√≥ter√ľleteken k√≠v√ľl, a k√∂z√©p- √©s hossz√ļt√°v√ļ fejleszt√©si akci√≥ter√ľleteket lehat√°rolja-, meghat√°rozza, ez√°ltal komplexebben seg√≠ti majd a v√°ros fejlŇĎd√©s√©t.

√Črdemes √©s sz√ľks√©ges lesz n√©h√°ny √©vente megvizsg√°lni a benne szereplŇĎ fejleszt√©sek megval√≥s√≠that√≥s√°g√°t, sz√ľks√©g eset√©n v√°ltoztatni az √ľtemez√©sen, kivenni a magval√≥sult elemeket. Ha sz√ľks√©ges megsz√ľntetni, vagy √ļj fejleszt√©si akci√≥ter√ľleteket, projekteket meghat√°rozni.

 

 A bemutat√°sra ker√ľlŇĎ anyaggal kapcsolatos v√©lem√©nyek- javaslatok a f√≥rumon √©s azt k√∂vetŇĎ 8. napig √≠r√°sban a v√°rosh√°za port√°j√°n, az ott elhelyezett gyŇĪjtŇĎ dobozba leadhat√≥k.

 

A f√≥rum kezd√©s√©nek idŇĎpontja: 2023. okt√≥ber 2. (h√©tfŇĎ) 17. √≥ra.

Helye: Balmaz√ļjv√°ros V√°rosh√°za f√∂ldszinti h√°zass√°gk√∂tŇĎ terem

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-30 van. PointLink.