T√ĀJ√ČKOZTAT√ĀS BURSA HUNGARICA √ĖSZT√ĖND√ćJR√ďL 2024

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. okt√≥ber 03. kedd

A K√©pviselŇĎ-test√ľlet d√∂nt√©se alapj√°n Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a 2000/2001. tan√©vtŇĎl kezdŇĎdŇĎen folyamatosan csatlakozott a Kultur√°lis √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium (jelenleg Kultur√°lis √©s Innov√°ci√≥s Miniszt√©rium) megb√≠z√°s√°b√≥l a Nemzeti Kultur√°lis T√°mogat√°skezelŇĎ √°ltal - a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ, szoci√°lisan r√°szorult, felsŇĎoktat√°sban tanulm√°nyokat folytat√≥, illetve felsŇĎoktat√°sban tanulm√°nyokat kezdeni k√≠v√°n√≥ fiatalok sz√°m√°ra - ki√≠rt Bursa Hungarica FelsŇĎoktat√°si √Ėszt√∂nd√≠jrendszerhez.

A Bursa Hungarica FelsŇĎoktat√°si √Ėnkorm√°nyzati √Ėszt√∂nd√≠jp√°ly√°zat lebonyol√≠t√°sa - az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telekkel √∂sszhangban - Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata K√©pviselŇĎ-test√ľlet√©nek 341/2009. (X.28.) sz√°m√ļ hat√°rozat√°val elfogadott Bursa Hungarica FelsŇĎoktat√°si √Ėnkorm√°nyzati √Ėszt√∂nd√≠jp√°ly√°zat Szab√°lyzata alapj√°n t√∂rt√©nik.


Az √∂szt√∂nd√≠jra kiz√°r√≥lag Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat ter√ľlet√©n √°lland√≥ lak√≥hellyel rendelkezŇĎk p√°ly√°zhatnak.

A pályázók köre:

Az "A" t√≠pus√ļ p√°ly√°zatra azok az √∂nkorm√°nyzat ter√ľlet√©n lak√≥hellyel rendelkezŇĎ, h√°tr√°nyos szoci√°lis helyzetŇĪ hallgat√≥k jelentkezhetnek, akik felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyben (felsŇĎoktat√°si hallgat√≥i jogviszony keret√©ben) teljes idejŇĪ (nappali munkarend) alapfokozatot √©s szakk√©pzetts√©get eredm√©nyezŇĎ alapk√©pz√©sben, mesterfokozatot √©s szakk√©pzetts√©get eredm√©nyezŇĎ mesterk√©pz√©sben, osztatlan k√©pz√©sben vagy felsŇĎfok√ļ, illetve felsŇĎoktat√°si szakk√©pz√©sben folytatj√°k tanulm√°nyaikat.

Az √∂szt√∂nd√≠jra p√°ly√°zhatnak a 2023. szeptember√©ben felsŇĎoktat√°si tanulm√°nyaik utols√≥ √©v√©t megkezdŇĎ hallgat√≥k is. Amennyiben az √∂szt√∂nd√≠jas hallgat√≥i jogviszonya 2024 ŇĎsz√©n m√°r nem √°ll fenn, √ļgy a 2024/2025. tan√©v elsŇĎ f√©l√©v√©re esŇĎ √∂szt√∂nd√≠j m√°r nem ker√ľl foly√≥s√≠t√°sra.

Az √∂szt√∂nd√≠jra p√°ly√°zatot ny√ļjthatnak be azok a hallgat√≥k is, akiknek a hallgat√≥i jogviszonya a felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyben a p√°ly√°z√°s idŇĎpontj√°ban sz√ľnetel. Az √∂szt√∂nd√≠j foly√≥s√≠t√°s√°nak felt√©tele, hogy a 2023/2024. tan√©v m√°sodik f√©l√©v√©re a beiratkozott hallgat√≥ akt√≠v hallgat√≥i jogviszonnyal rendelkezzen.

Az ,,A" t√≠pus√ļ √∂szt√∂nd√≠j idŇĎtartama: 10 h√≥nap, azaz k√©t egym√°st k√∂vetŇĎ f√©l√©v. (2023/2024. tan√©v II. f√©l√©ve, 2024/2025. tan√©v I. f√©l√©ve)


A "B" t√≠pus√ļ p√°ly√°zatra azok az √∂nkorm√°nyzat ter√ľlet√©n lak√≥hellyel rendelkezŇĎ, h√°tr√°nyos szoci√°lis helyzetŇĪ, a 2023/2024. tan√©vben utols√≥ √©ves, √©retts√©gi elŇĎtt √°ll√≥ k√∂z√©piskol√°s, illetve felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©ggel nem rendelkezŇĎ, felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nybe felv√©telt m√©g nem nyert, √©retts√©gizett p√°ly√°z√≥k jelentkezhetnek, akik a 2024/2025. tan√©vtŇĎl kezdŇĎdŇĎen felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyben teljes idejŇĪ (nappali munkarend) alapk√©pz√©sben, osztatlan k√©pz√©sben vagy felsŇĎoktat√°si szakk√©pz√©sben k√≠v√°nnak r√©szt venni.

A "B" t√≠pus√ļ p√°ly√°zatra jelentkezŇĎk k√∂z√ľl csak azok r√©szes√ľlhetnek √∂szt√∂nd√≠jban, akik a 2024. √©vi √°ltal√°nos felv√©teli elj√°r√°sban elŇĎsz√∂r nyernek felv√©telt felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nybe √©s tanulm√°nyaikat a 2024/2025. tan√©vben t√©nylegesen megkezdik.

A ,,B" t√≠pus√ļ √∂szt√∂nd√≠j idŇĎtartama: 3x10 h√≥nap, azaz hat egym√°st k√∂vetŇĎ tanulm√°nyi f√©l√©v. (2024/2025. tan√©v, a 2025/2026. √©s a 2026/2027. tan√©v)

Nem r√©szes√ľlhet √∂szt√∂nd√≠jban az a p√°ly√°z√≥, aki:

- honv√©d tisztjel√∂lt, rendv√©delmi oktat√°si int√©zm√©ny tisztjel√∂ltje, a Magyar Honv√©ds√©g hivat√°sos √©s szerzŇĎd√©ses √°llom√°ny√ļ, valamint a rendv√©delmi feladatokat ell√°t√≥ szervek hivat√°sos √°llom√°ny√ļ hallgat√≥ja, a rend√©szeti k√©pz√©sben r√©szt vevŇĎ √∂szt√∂nd√≠jas hallgat√≥

- doktori (PhD) képzésben vesz részt

- kiz√°r√≥lag k√ľlf√∂ldi int√©zm√©nnyel √°ll hallgat√≥i jogviszonyban √©s/vagy vend√©ghallgat√≥i k√©pz√©sben vesz r√©szt.

- akirŇĎl hitelt √©rdemlŇĎen bebizonyosodik, hogy a p√°ly√°zat beny√ļjt√°sakor a t√°mogat√°si d√∂nt√©s tartalm√°t √©rdemben befoly√°sol√≥, val√≥tlan, hamis vagy megt√©vesztŇĎ adatot szolg√°ltatott, vagy ilyen nyilatkozatot tett;

- aki a p√°ly√°zat beny√ļjt√°s√°t megelŇĎzŇĎ h√°rom napt√°ri √©ven bel√ľl az √°llamh√°ztart√°s alrendszereibŇĎl juttatott valamely t√°mogat√°ssal √∂sszef√ľgg√©sben a t√°mogat√°si szerzŇĎd√©sben/t√°mogat√≥i okiratban/√∂szt√∂nd√≠jszerzŇĎd√©sben foglaltakat √∂nhib√°j√°b√≥l nem vagy csak r√©szben teljes√≠tette.

A p√°ly√°zat megtekinthetŇĎ a Polg√°rmesteri Hivatal hirdetŇĎt√°bl√°j√°n, illetve a www.balmazujvaros.hu weboldalon.

A p√°ly√°zat bead√°s√°hoz a Bursa Hungarica Elektronikus P√°ly√°zatkezel√©si √©s Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si Rendszer√©ben (a tov√°bbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri p√°ly√°z√≥i regisztr√°ci√≥ sz√ľks√©ges, melynek el√©r√©se:

https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A p√°ly√°z√≥i regisztr√°ci√≥t vagy a bel√©p√©st k√∂vetŇĎen lehets√©ges a p√°ly√°zati adatok felt√∂lt√©se a csatlakozott √∂nkorm√°nyzatok p√°ly√°z√≥i r√©sz√©re. A p√°ly√°zati ŇĪrlapot minden √©vben √ļjra fel kell t√∂lteni! A szem√©lyes √©s p√°ly√°zati adatok ellenŇĎrz√©s√©t √©s felt√∂lt√©s√©t k√∂vetŇĎen a p√°ly√°zati ŇĪrlapot kinyomtatva √©s al√°√≠rva a telep√ľl√©si √∂nkorm√°nyzatn√°l kell beny√ļjtaniuk a p√°ly√°z√≥knak. A p√°ly√°zat csak a p√°ly√°zati ki√≠r√°sban meghat√°rozott csatoland√≥ mell√©kletekkel egy√ľtt √©rv√©nyes.


A p√°ly√°zatok beny√ļjt√°s√°nak hat√°rideje: 2023. november 3.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2023. december 5.

A pályázók kiértesítésének határideje: 2023. december 6.


A p√°ly√°zathoz k√∂telezŇĎen csatoland√≥ mell√©kletek:

 • j√∂vedelmi adatok val√≥dis√°g√°t bizony√≠t√≥ okiratok (a havonta rendszeresen m√©rhetŇĎ j√∂vedelmekn√©l a k√©relem beny√ļjt√°s√°t megelŇĎzŇĎ 3 h√≥nap √°tlag√°t; nyugd√≠j, nyugd√≠jszerŇĪ ell√°t√°s, a Foglalkoztat√°si T√∂rv√©ny alapj√°n kapott ell√°t√°sok eset√©n a k√©relem beny√ļjt√°s√°nak h√≥napj√°ban foly√≥s√≠tott ell√°t√°s √∂sszeg√©rŇĎl; egy√©b j√∂vedelmek eset√©n a k√©relem beny√ļjt√°s√°t megelŇĎzŇĎ 12 h√≥nap √°tlag√°t)
 • a felsŇĎoktat√°si int√©zm√©ny √°ltal kit√∂lt√∂tt eredeti jogviszony-igazol√°s,
 • halotti anyak√∂nyvi kivonat m√°solata az √°rvas√°g igazol√°s√°ra,
 • sz√ľlet√©si anyak√∂nyvi kivonat m√°solata, vagy iskolal√°togat√°si igazol√°s az eltartott kiskor√ļakr√≥l,
 • tart√≥san beteg/fogyat√©koss√°ggal √©lŇĎ p√°ly√°z√≥ eset√©n a szakorvosi igazol√°s, szakorvosi v√©lem√©ny m√°solata,
 • tart√≥s beteg vagy rokkant csal√°dtag eset√©n szakorvosi igazol√°s, szakorvosi v√©lem√©ny m√°solata,
 • hallgat√≥i jogviszony igazol√°s/vagy m√°solata a felsŇĎoktat√°si jogviszonnyal rendelkezŇĎ testv√©rrŇĎl,
 • gy√°mhat√≥s√°g vagy b√≠r√≥s√°g jogerŇĎs d√∂nt√©s√©nek m√°solata az egyed√ľl nevel√©s t√©ny√©rŇĎl,
 • Tbj. meg√°llap√≠t√≥ hat√°rozata e jogc√≠men foly√≥s√≠tott ell√°t√°sokr√≥l,
 • felsŇĎoktat√°si int√©zm√©ny igazol√°sa a koll√©giumi elhelyez√©srŇĎl vagy a koll√©giumi ig√©ny elutas√≠t√°s√°r√≥l,
 • alb√©rleti szerzŇĎd√©s alb√©rletben lak√°s eset√©n.

Az √∂szt√∂nd√≠jp√°ly√°zatok elb√≠r√°l√°s√°t a K√©pviselŇĎ-test√ľlet Szervezeti √©s MŇĪk√∂d√©si Szab√°lyzat√°r√≥l sz√≥l√≥ 16/2010. (XI.25.) sz√°m√ļ rendelet 2. sz√°m√ļ mell√©klet 3. pontja alapj√°n az Eg√©szs√©g√ľgyi, Szoci√°lis, Kultur√°lis, Oktat√°si, Sport √©s K√∂rnyezetv√©delmi Bizotts√°g √°truh√°zott hat√°sk√∂rben v√©gzi.

A p√°ly√°zatot √≠r√°sban, a p√°ly√°zati ki√≠r√°sban szereplŇĎ hat√°ridŇĎn bel√ľl, valamennyi csatoland√≥ mell√©klettel egy√ľtt a Polg√°rmesteri Hivatal I. em. 11. sz√°m√ļ irod√°j√°ba kell beny√ļjtani.

Balmaz√ļjv√°ros, 2023-10-03

                                                                                                          Heged√ľs P√©ter

  polg√°rmester

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-17 van. PointLink.