Balmaz√ļjv√°ros volt a h√°zigazda

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2012. okt√≥ber 17. szerda

2012.október 13-án Balmazújváros volt a házigazdája a Tisza-tavi polgármester találkozónak. A rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ismertette a kormány terveit a jövŇĎ év  mezŇĎgazdasági fejlesztésérŇĎl. Az elŇĎadásokat követŇĎen miniszter úrnak pódiumbeszélgetés formájában kérdéseket is feltehettek az érdeklŇĎdŇĎk, akik éltek is ezzel a lehetŇĎséggel - különösen a polgármesterek, akik a mezŇĎgazdasági közmunkaprogramok, kis- és közepes vállalkozások "helyzetbe hozása" kapcsán a foglalkoztatás elŇĎsegítése ügyében érdekeltek - hisz a gazdasági és jogszabályi környezet elsŇĎsorban a települések mindennapi életében csapódik le.

A falusi és agroturizmus jelentŇĎségérŇĎl és szerepérŇĎl dr. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség elnöke tartott tájékoztatót.
 A vidékstratégia és helyi gazdaságfejlesztés lehetŇĎségeinek 2014-2020 közötti idŇĎszakra vonatkozó lehetŇĎségeirŇĎl Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetŇĎje beszélt.
A Tisza-tó és környékének fejlesztésérŇĎl, illetve a vízgazdálkodás stratégiai szerepérŇĎl Lovas Attila igazgató, a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetŇĎje tartott beszámolót, kihangsúlyozva az aszályos, és árvízvédelmi idŇĎszakokra való felkészülés jelentŇĎségét.

A házigazda részérŇĎl dr. Veres Margit jegyzŇĎ asszony köszöntötte a vendégeket. A találkozó hangulatának megteremtésérŇĎl Molnár László színmŇĪvész, a Veres Péter Á.M.K. és Alapfokú MŇĪvészetoktatási Intézmény rézfúvós kvintettje, és a kis-Himes tánccsoport gondoskodott.
 A tájegységünkre jellemzŇĎ birkapörkölt, slambuc és rétes elfogyasztása alkalmat biztosított minden résztvevŇĎnek egy kellemes, szombat esti, kötetlen beszélgetésre a Thermál Hotel Balmaz-ban.

A 2012 év díjazottjai:

Az Év Tisza-tavi Polgármestere: Hencz Zsolt, Tiszabábolna

Az Év Tisza-tavi Alpolgármestere: Koroknai Imre, Balmazújváros

Az Év Tisza-tavi JegyzŇĎje: Vankóné Jekli Anikó, Tiszaroff

A rendezvényrŇĎl, és az elhangzottakról vezetŇĎ hírként számolt be több regionális és országos média, így többek között a Kossuth Krónika, az MTV Híradója, az MTI, a haon.hu stb.
A rendezvényrŇĎl bŇĎvebben olvashatnak a www.szferatisza.hu weboldalon is, a fotók megtekinthetŇĎk a képgaléria linken.
A Szféra Tisza Kft. dolgozóinak, élükön Pap Gyula ügyvezetŇĎnek, a program koordinátorának köszönjük szervezŇĎmunkáját.

Balmazújváros Város Önkormányzata ezúton is szeretne köszönetet mondani minden kedves lakosnak, illetve a szavazásban aktívan közremŇĪködŇĎ - Koroknai Imre alpolgármester részére leadott - voksolónak, aki támogatta és elismerte ezzel a ,,szavazási lehetŇĎséggel" is Balmazújváros törekvéseit.
Gratulálunk minden díjazottnak és kívánunk további sok sikert munkájukhoz.

A Tisza-tavi régió lakosai, vezetŇĎi reméljük újra találkoznak 2013-ban, amikor a rendezvény 10 éves jubileumát ünnepelhetjük együtt.

Takács Erika

02_erdeklodok.jpg 01_koszonto.jpg 03_dijazottak.jpg
04_vandorkonyv.jpg 05_miniszter.jpg 06_koroknaii.jpg

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-17 van. PointLink.