Gépkocsi szerzési támogatás

Nyomtatás
Készült: 2013. február 11. hétfő

Gépkocsi szerzési támogatás

 

Újra kiírták a gépkocsi-szerzési pályázatot!

2013. március 31-ig nyújthatják be igényüket a támogatottak: mozgássérültek, a látás-, és hallássérültek, értelmi fogyatékosok, és autisták.

 

"Könnyebb út a munkába"

Egy olyan támogatási rendszer, mely a mozgás-, vagy más szervi fogyatékossággal élő magánszemélyeknek nyújt lehetőséget a közlekedésben, elősegítve a kormány azon törekvését, mely az esélyegyenlőség jegyében kíván egyenlő lehetőséget biztosítani a munkavállaláshoz.

A 102/2011. (VI.29.) számú Kormányrendelet értelmében a jogosultak új személygépjármű vásárlásához 900.000,- Ft-ot, használt gépjármű vásárlásához a bruttó vételár 60%-át, de maximum 600.000,- Ft-ot igényelhetnek.

 

A 900 ezer forint összegű támogatás új, kézi- vagy automataváltós Suzuki Swift 1.2 GLX, illetve Suzuki SX4 modell, a 600 ezer forint összegű támogatás típusmegkötés nélkül, használt személygépkocsi megvásárlásához kérhető, a Széchenyi Bank által nyújtott finanszírozási konstrukcióban. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a támogatással az eddigi legfeljebb négy év helyett - öt éve forgalomba helyezett személygépkocsit lehessen megvásárolni. Az Állam által nyújtott támogatás mellett a Magyar Suzuki Zrt. további jelentős flottakedvezményt biztosít, így az új gépjárművekhez az érvényben levő lista ár 50%-áért juthatnak hozzá.

 

A támogatásra pályázók első lépésként a területileg illetékes gyámhivatalhoz benyújtott hatósági igazolással bizonyítják jogosultságukat. Ez lehet a FOT. szerinti fogyatékossági támogatás megállapításáról szóló hatósági határozat, vagy a megállapítás alapjául szolgáló hatályos szakhatósági állásfoglalás, szakvélemény másolatát, vagy a szakértői szerv által a közlekedőképesség minősítéséről kiadott, állapotot igazoló vagy a minősítését elősegítő, orvosi dokumentáció is. Továbbá a vakok személyi járadékának megállapításáról szóló hatósági határozat vagy a vakok személyi járadékát kérelmező csökkentlátó nyilvántartó lap másolata is ezt szolgálja. A 18 év alatti értelmi fogyatékos, autista, látási fogyatékos, valamint hallási fogyatékos gyermekek esetében a magasabb összegű családi pótlékban részesülők esetében szintén igényelhetik a támogatást, vizsgálaton újra megjelenniük nem kell.

 

A támogatás felhasználására az érintetteknek három hónap áll majd rendelkezésükre.

 

További információkért keresse fel a http://lehetosegauto.hu/ oldalt!

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-03-28 van. PointLink.