Ishinomaki - Balmaz√ļjv√°ros

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2013. m√°rcius 07. cs√ľt√∂rt√∂k

cats.jpg

A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ adománygyŇĪjtést szervez a 2011-es Japán földrengésben és cunamiban árván maradt gyermekek részére.
Az adománygyŇĪjtés az elsŇĎ lépés Balmazújváros és Kitakami-Cho-Ishinomaki települések közti gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatok kialakítására.
A katasztrófában 15880 ember vesztette életét, nagyon sokan megsérültek, eltŇĪntek. Rengeteg lakó és középület rommá dŇĎlt, megrongálódott, a településen az egyik iskola összes tanulója és tanára meghalt.
Ishinomaki néhány túlélŇĎ árváját városunk meghívta a Balmazújvárosi Napok idejére szállást, étkezést biztosítva.
A két város közti tolmácsolásban, kapcsolattartásban Fábrik Gyula nyelvtanár nyújt segítséget.
A gyerekek és kísérŇĎik a Humán Szolgáltató Központ dolgozói segítségével fognak ismerkedni Magyarország nevezetességeivel, a helyi kultúrával, hagyományokkal, szokásokkal, nemzeti értékekkel. Kirándulások alkalmával megismerik a Hajdúság és Hortobágy természeti szépségeit.
A csoport kalauzolására azért az intézményünkre esett a választás, mert a dolgozók egy része egy pályázaton nyert intenzív angol nyelvoktatásban vesz részt, amely nagyon fontos a gyerekekkel való közvetlen kapcsolat kialakításában.
 Amint azt a felhívásban is közzétettük, szeretnénk egy adománycsomagot küldeni a Japán városba, ezért kérnénk a lakosság, vállalkozók segítségét, akik már oly sokszor segítettek. ElsŇĎsorban magyarsággal kapcsolatos tárgyakat, jelképeket, játékokat, magyar népmeséket tartalmazó DVD-ket angol nyelven, plüss kabalákat stb. várunk a Humán Szolgáltató Központ központi irodájába, amely a Veres P. u. 8. szám alatt található. Az adományok leadási határideje: 2013. április 30. Telefonos elérhetŇĎségünk: 52/580-599

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-16 van. PointLink.