Tegy√ľnk egy√ľtt √ļtjaink tisztas√°g√°√©rt!

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2013. √°prilis 09. kedd

Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért!

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hetedik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétszedŇĎ akcióját 2013. április 22-én hétfŇĎi napon. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre ismét több ezer önkéntes jelentkezését várja a társaság. A rendezvény az elmúlt három évben az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nŇĎtte ki magát.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hetedik alkalommal szervez országos szemétszedési akciókat az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén is április 22-én, hétfŇĎn, a Föld Napján rendezi meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját a társaság.

 

A Közút egész évben végzett út menti szemétszállítási munkáját az utóbbi idŇĎben sajnos szélmalomharc jellemzi, az illegális szemétlerakók nap mint nap szaporodnak. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelŇĎ mennyiségŇĪ szemetet gyŇĪjt össze az általa üzemeltetett utak mellŇĎl. Ebben a küzdelemben szeretne a cég szemléletváltozást elérni. Az akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt nyolc alkalommal összesen 323 ezer önkéntes csaknem 48 ezer köbméternyi szemetet gyŇĪjtött össze országszerte.

 

A szemétszedési akcióink célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer - többségében – fiatalember, akik részt vesznek a szemétgyŇĪjtésben, késŇĎbb jobban odafigyeljenek szŇĪkebb és tágabb környezetük megóvására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éppen ezért várja az egyénileg és csoportosan jelentkezŇĎket, számítunk az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.” – mondta Mázsi attila, a társaság vezérigazgatója.

 

A vezérigazgató szerint a társaság szemétszedési akciója az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nŇĎtte ki magát. „Ez reményt ad arra, hogy a következŇĎ generációk a mainál jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát, reményeink szerint, aki egyszer aktívan részt vesz a szeméthegyek felszámolásában, az biztosan nem válik notórius szemetelŇĎvé.” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

A közútkezelŇĎ fŇĎszervezŇĎként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyŇĪt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyŇĪjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

 

Az akció további részleteirŇĎl a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságain érdeklŇĎdhet (elérhetŇĎsége a www.kozut.huwww.kozut.hu Kapcsolat menüpontjában).

 

***

 

Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért! Csatlakozzanak országos szemétszedési akciónkhoz, amelyet 2013. április 22-én, a Föld napján rendezünk reggel 9 órától délután 14 óráig. A jelentkezéseket 2013. április 3-ig várjuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságunkon (4025 Debrecen, Barna u.15.), vagy Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.">Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.">Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t. e-mail címen.

 

További információ:

Név: Szelekovszky György

Szervezeti egység: Üzemeltetési és Fenntartási Osztály

Telefonszám: 06-30-639-6986

E-mail cím: Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-28 van. PointLink.