K√∂z√ļti j√°rmŇĪvek √°talak√≠t√°sa

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2013. augusztus 02. p√©ntek

HBT-001/277-0/2013

Felhívjuk a jármŇĪüzemeltetŇĎk szíves figyelmét néhány alapvetŇĎ szabályra, amely a betakarítási munkákat végzŇĎ, de közúton közlekedŇĎ jármŇĪvekre nézve is kötelezŇĎ.

A közúti forgalomban a gépkocsi, a motorkerékpár (ideértve a négykerekŇĪ motorkerékpárt is), a mezŇĎgazdasági vontató, a négykerekŇĪ segédmotoros kerékpár, a pótkocsi, a lassú jármŇĪ (törvényben meghatározott kivételekkel) - a közúti forgalomban érvényes hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt.

A forgalomba helyezett - magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel ellátott - jármŇĪ olyan megváltoztatása, amely a jármŇĪre már meghatározott adat, illetŇĎleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemzŇĎ módosulását eredményezi (néhány kivétellel) átalakításnak minŇĎsül.

A jármŇĪvek átalakításáról az alábbi hivatkozáson található további információ.

http://www.nkh.gov.hu/Gepjarmu/tevekenysegek/kozutijarmmuszelj/forghelykovelj/atalakitas/Lapok/default.aspx

Tájékoztatjuk, hogy az ellenŇĎrzŇĎ hatóság a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 96. § (1) felsorolt esetekben, így például „a jármŇĪ engedély nélküli átalakítása esetén” a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen köteles elvenni.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-25 van. PointLink.