√Āllampap√≠r befektet√©sek a Magyar √Āllamkincst√°rban

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2014. j√ļlius 15. kedd

Az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetŇĎséget, ugyanis az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára.

 

Az állampapírok a legbiztonságosabb befektetési lehetŇĎségnek számítanak Magyarországon. Az ok egyszerŇĪ: lejáratkor a tŇĎke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körŇĪ az állami garancia. Nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár 100 százalékban állami tulajdonú szervezet.

 

A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain igen változatos állampapír kínálatból lehet választani. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelŇĎ befektetési lehetŇĎséget attól függŇĎen, hogy mennyi idŇĎre, milyen kamatozás mellett szeretné lekötni a pénzét. Az úgynevezett kincstárjegyek (Diszkont-, Féléves-, Kamatozó Kincstárjegy) 3 és 12 hónap közötti futamidejŇĪ, rövid lejáratú állampapírok. A Magyar Államkötvények futamideje ennél jóval hosszabb, 3 évtŇĎl 15 évig is terjedhet, fix-, illetve változó kamatozás mellett, tehát azok részére ideális, akik hosszabb távon szeretnék jó helyen tudni a pénzüket.

 

A Kincstár is forgalmazza a 3, illetve 5 éves lekötésŇĪ Prémium Magyar Államkötvényt. A hagyományos értékpapír nyilvántartási-számlákon kívül nyithatók adókedvezményre jogosító Tartós Befektetési Számlák, továbbá az életkezdési támogatás befektetéséreStart-értékpapírszámlák.

 

A Babakötvény egy olyan egyszerŇĪ és átlátható termék, amely a piacon kiemelkedŇĎ hozamot biztosít. A gyermekeik számára elŇĎtakarékoskodni szándékozók számára a lehetŇĎ legjobb választás, hiszen megkönnyíthetik vele a gyermek életkezdését. Az állam által nyújtott egyszeri életkezdési támogatás összege – ami jelenleg 42.500 Ft – a Magyar Államkincstár által vezetett Start letéti-számlán kerül automatikusan elhelyezésre a 2005. december 31. napja után született gyermekek esetében a születést követŇĎen.

 

A szülŇĎknek lehetŇĎségük van arra, hogy az összeget a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain díjmentesen nyitható Start-értékpapírszámlára helyezzék át. A Kincstár automatikusan kizárólag a gyermek születési évéhez igazodó Babakötvénybe fekteti az áthelyezett összeget, illetve a korábban vásárolt állampapírok tŇĎke és kamat összegét is, amely infláció felett 3%-os adó-, járulék- és illetékmentes kamatot garantál a futamidŇĎ végéig. A megnyitott számlára a szülŇĎk, törvényes képviselŇĎk és hozzátartozók, valamint a települések önkormányzatai – korlátlanul – fizethetnek be forint összegeket. 

 

Március 3-ától kizárólag a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain lehet vásárolni Prémium Euró Magyar Államkötvényt. A névre szóló, változó, féléves kamatozású, euróövezeti inflációt követŇĎ állampapír névértéke egy euró.

 

Március 17-étŇĎl kapható a Kincstár országos állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain, valamint kiegészítŇĎ szerzŇĎdés birtokában elektronikus forgalmazási csatornákon a nagy sikernek örvendŇĎBónusz Magyar Államkötvény. A BMÁK négy-, és hatéves futamidejŇĪ, változó kamatozású, egyforintos alapcímletŇĪ állampapír. A Bónusz kötvény többek között azzal a céllal került kibocsátásra, hogy a termékek ne csupán a futamidŇĎk tekintetében nyújtsanak alternatívákat a befektetŇĎknek, hanem a kamatozás módjában is.

 

A Kincstárnál állampapír azután jegyezhetŇĎ, vásárolható, ha a Kincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán – 5600 Békéscsaba, Dózsa György út 1. – egyszeri személyes megjelenéssel értékpapír nyilvántartási-számla szerzŇĎdést köt az ügyfél. CélszerŇĪ azonnal kiegészítŇĎ szerzŇĎdést kötni TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár szolgáltatásokra is, melyek révén az állampapír befektetéseket kényelmesen (interneten, telefonon, illetve okostelefonon keresztül), akár otthonról is lehet intézni.

 

Az értékpapírnyilvántartási-számlát érintŇĎ jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek, amely szolgáltatást az ügyfél a WebKincstáron keresztül is beállíthatja. A Kincstárban az értékpapír nyilvántartási-számla nyitása és vezetése ingyenes, a készpénzfelvételért sem számítunk fel külön díjat.

 

A tájékoztatás nem teljes körŇĪ. BŇĎvebb információkért keresse fel a Kincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatait, vagy a szervezet honlapját (www.allamkincstar.gov.hu).

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-17 van. PointLink.