LEADER p√°ly√°zatb√≥l val√≥sult meg a K√©zmŇĪves K√∂z√∂ss√©gi H√°z kialak√≠t√°sa

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2014. okt√≥ber 10. p√©ntek
image001.jpg
 
Balmazújváros Város Önkormányzata a 35/2013. (V.22.) VM rendelet Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében pályázatot nyert a  Dózsa György u. 25. sz. ingatlanon lévŇĎ családi házból kézmŇĪves közösségi ház kialakítására. Az ingatlan Balmazújváros Város Önkormányzatának tulajdonában van, azonban az épület használatra került átadásra a Balmazújvárosi Általános Iskola részére. 
A kézmŇĪves közösségi ház kialakításának célja a már meglévŇĎ épület funkcióátalakítása, abból a célból, hogy az iskolában tanuló diákok számára létrehozásra kerüljön egy közösségi tér. További cél a családi és egészséges életmódra nevelŇĎ tevékenység bevezetése, hogy az iskolában tanuló diákok könnyebben tudjanak szocializálódni a családközpontú társadalomba. 
A kézmŇĪves közösségi ház kialakítása során két foglalkoztató, egy konyha, egy társalgó és egy vizesblokk került kialakításra.
A felújítás eredményeként a foglalkoztatóban lehetŇĎség adódik, a varrás, kötés, horgolás tanulására, dísztárgyak készítésére, szakköri és tanórai keretben egyaránt. A társalgóban kisebb csoportok részére nyílik lehetŇĎség nyugodt, kényelmes beszélgetésre, az egyéni gondok megtárgyalására, egyéni foglalkoztatásokra. Itt alkalom adódik a szülŇĎkkel való eszmecserére is. A helyiségek a délelŇĎtt folyamán csoportos foglalkoztatásra is alkalmasak. Az igazi szakköri élet a délutáni idŇĎszakra tevŇĎdhet, így az épület kihasználtsága reggeltŇĎl estig folyamatos. 
A felszerelt konyhában a tanulók háztartási ismereteket, az egészséges ételek elkészítésének tudományát, az esztétikus tálalást sajátíthatják el. Mindezzel javítva a késŇĎbbi életminŇĎségüket, valamint megalapozhatják a családi életre való nevelést.
A kézmŇĪves közösségi ház komplex fejlesztésnek minŇĎsül, abban a tekintetben, hogy a felújítás mellett eszközbeszerzés (konyhabútor, konyhai gépek, társalgó bútorzata) is megvalósult. Az iskola és udvara nemcsak az ott tanuló diákok számára jelent közösségi teret, hanem az egész város számára is, hiszen a reprezentációs helyszínként is szolgálhat, melyen a diákok szülei és családtagjai is részt vehetnek.
A fejlesztés eredményeként kibontakoztatásra kerül a közösségi élet, erŇĎsödik a helyi identitástudat és tény, hogy az oktatási intézmény közösségeinek fejlesztésével hosszú távon is befektetünk az élhetŇĎ közösségbe, hiszen gyermekeink a jövŇĎnk zálogai.
 
A projekt az Európai MezŇĎgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg 5.888.343,- forint támogatási összeggel. 

Építési, kivitelezési munkák:

image003.jpgimage006.jpgimage010.jpg

image008.jpgimage012.jpgimage014.jpg

image016.jpg image018.jpg image020.jpg image022.jpg image024.jpg image026.jpg

image028.jpg image030.jpg image032.jpg image034.jpg image036.jpg image038.jpg image040.jpg

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-18 van. PointLink.