BALMAZ√öJV√ĀROSI REFORM√ĀTUS EGYH√ĀZK√ĖZS√ČG IDŇźSEK OTTHONA KOMPLEX √ČP√úLETENERGETIKAI FEL√öJ√ćT√ĀSA, MEG√öJUL√ď ENERGIA ELL√ĀT√ĀS TELEP√ćT√ČSE

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2014. okt√≥ber 27. h√©tfŇĎ
szt2020_muuu.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014 | 10 | 31
Balmazújvárosi Református Egyházközség
 
BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŇźSEK OTTHONA
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŇźSEK OTTHONA KOMPLEX 
ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA, MEGÚJULÓ ENERGIA ELLÁTÁS TELEPÍTÉSE
 
A Balmazújvárosi Református Egyházközség Uniós támogatást nyert a KEOP-5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” címŇĪ pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztés teljes költsége 102.843.724,- Ft volt, mely 100%-ban európai uniós vissza nem térítendŇĎ támogatásként lehetŇĎvé tette az Egyházközség számára, hogy a tervezett energetikai fejlesztést megvalósítsa.
 
A projekt fŇĎ célkitŇĪzése a Balmazújvárosi Református Egyházközség tulajdonában lévŇĎ IdŇĎsek Otthona épületének hŇĎtechnikai és energetikai korszerŇĪsítése, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrás beépítése volt. Az épület szigetelése a projekt megkezdése elŇĎtt nem felelt meg a hatályos hŇĎtechnikai követelményeknek,  elavult, fenntartása és üzemeltetése gazdaságtalan volt.
A projekt megvalósítása során nem csak az épület homlokzatának és a tetŇĎ szigetelésének korszerŇĪsítésére került sor, hanem az intézmény világításának korszerŇĪsítése is megtörtént. A régi lámpatestek energiatakarékos rendszerre történŇĎ cseréjével jelentŇĎs energia-megtakarítás realizálódott. A fejlesztéssel az épület nyílászárói is megújultak: a projekt megvalósítása elŇĎtti, rosszul szigetelt ablakok helyett, a mai kor energetikai elvárásainak megfelelŇĎ szerkezetek kerültek beépítésre.
Az épület melegvíz ellátásának megoldásához napkollektorok, elektromos áram termelésének kisegítésére napelemek kerültek beépítésre, hasznosítva a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetŇĎségeket. A fŇĪtéskorszerŇĪsítés során a kondenzációs gázkazánok alkalmazása hozzájárult a szabályozási veszteség és az esetleges túlfŇĪtés csökkentéséhez.
A projekt megvalósítása, az Otthon épületének energetikai modernizálása nem csak az ott lakók kényelmi színvonalának emelését célozta meg. Az intézmény most már olyan környezettudatos, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos mŇĪködésre képes, amely megfelel korunk környezeti fenntarthatósága által megfogalmazott elvárásoknak is.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-17 van. PointLink.