Tájékoztató - Népszavazás 2016

Nyomtatás
Készült: 2016. szeptember 16. péntek

Tisztelt balmazújvárosi Választópolgár!

 

Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

 

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától.

 

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján balmazújvárosi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

 

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) 16 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Balmazújvárosi Helyi Választási Irodán (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.).

 

A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Balmazújvárosi Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető Balmazújváros Város Önkormányzata honlapjáról (www.balmazujvaros.hu) az Önkormányzat/Választások fül alatt.

 

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Balmazújvárosi Helyi Választási Irodához (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig.

 

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

 

A személyazonosság igazolására alkalmas:

  • magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)

  • magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány

  • magyar hatóság által kiállított vezetői engedély

  • magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél

 

A személyi azonosító igazolására alkalmas:

 

  • személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

  • hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről

 

 

A lakcím igazolására alkalmas:

 

  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány

  • régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány amennyiben a lakcímet tartalmazza

 

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

 

Balmazújváros város szavazóköreinek címében a 2014. évi országgyűlési választások óta változás nem következett be. A szavazókör címe, és a szavazókörhöz tartozó utcák listája megtekinthető Balmazújváros Város Önkormányzat honlapján (www.balmazujvaros.hu) az Önkormányzat/Választások fül alatt.

 

 

Balmazújváros, 2016. szeptember 14.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Lipták János

Helyi Választási Iroda

Vezető

 

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-01-30 van. PointLink.