Ebz√°rlat √©s legeltet√©si tilalom elrendel√©se (2016. okt√≥ber 04.-tŇĎl 2016. okt√≥ber 24.-ig)

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2016. okt√≥ber 05. szerda

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala (a továbbiakban: Járási Hivatal) a Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának az illetékességi területén mŇĪködŇĎ valamennyi települési Önkormányzat {Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Balmazújváros, Hortobágy, Tiszacsege, Egyek, Újszentmargita) teljes közigazgatási területére a 2016. október 04.-tŇĎl 2016. október 24.-ig tartó idŇĎszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

Az ebzárlat tartalma alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetŇĎleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellŇĎzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyérŇĎl csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területérŇĎl kizárólag érvényes veszettség elleni védŇĎoltással rendelkezŇĎ kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvezŇĎ eredményŇĪ vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni,

Az érvényes veszettség elleni védŇĎoltással rendelkezŇĎ

  • vadászebek

  • a fegyveres erŇĎk és fegyveres testületek ebei

  • a katasztrófa-mentŇĎ ebek

  • a segítŇĎ és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezetŇĎ ebek

rendeltetési céljuknak megfelelŇĎ használatuk idejére mentesek a fenti korlátozások alól.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevŇĎket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat idŇĎtartalmára.

Az ebzárlat alatt húsevŇĎ állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

A legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni.

Az állatok vándorolva történŇĎ legeltetése tilos!

A legeltetési tilalom nem vonatkozik az állandóan legelŇĎn tartott, illetve a mai napig legelŇĎre kihelyezett állományokra.

A Járási Hivatal így határozott, mivel a korábbi évek gyakorlatának megfelelŇĎen Hajdú-Bihar megye területén 2016. október 04. - 09, között kerül sor a vadon élŇĎ húsevŇĎk ŇĎszi veszettség elleni, szájon át történŇĎ immunizálására {az oltóanyagot tartalmazó csalétek repülŇĎgépes kiszórására). A vakcinázás hatékony és biztonságos végrehajtása érdekében „A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól” szóló 164/2008 {XII, 20.) FVM rendelet 8. §. (5) bekezdése szerint: „A vakcinázás kezdetétŇĎl számított huszonegy napig az érintett területeken az illetékes járási fŇĎállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat köteles elrendelni.”

Dr Ficsor László járási hivatalvezetŇĎ nevében és megbízásából eljárva:

Dr. Szegedi László
járási fŇĎállatorvos

Mellékletek:
Download this file (ebzarlat.pdf)ebzarlat.pdf[ ]188 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-02-22 van. PointLink.