HATÁLYBA LÉPETT A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” C. PROJEKT TÁMOGATÓI OKIRATA

Nyomtatás
Készült: 2019. május 02. csütörtök
 
  1. május 2.

BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Hatályba lépett A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” c. projekt Támogatói okirata

 

Programkínálatunk célja, hogy Hajdú-Bihar megyén belül a Balmazújvároshoz kapcsolódó települések felzárkóztatását elősegítsük, kiemelten – a Balmazújvárosi Helyi Közösség lakossága, vállalkozásai és civil

Balmazújváros Város Önkormányzata 5 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-7.1.1-16 – Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című konstrukció keretein belül a XX. Kastélykerti Esték megvalósítására.

szervezetei – értékeink, hagyományaink bemutatásával.

Tematikus programkínálattal szeretnénk a különböző érdeklődésű csoportokat, korosztályokat megszólítani, hiszen más a népi kultúrát kedvelő egyének, családok és más a rockzenéért rajongó emberek kulturális igénye.

Célunk, hogy a közösségi programoknak legyenek állandó, de – az előbbi okfejtésre hivatkozva – változatos műsorkínálatai is.

Az állandóságot a különböző játékformák kipróbálása jelentené (mászófal, óriás csocsó, társasjátékok), illetve maga a fesztivál helyszíne (Piactér), ahol a kézműves és újvárosi portékák mellett helyet kapna a tetováló, arcfestő, kozmetikai sátor, a civil szervezetek bemutatkozását segítő stand. A változó elemet maga a különböző műfajokból kiválasztott program összeállítás biztosítaná, mely többnapos rendezvény esetén lehetővé tenné (pl.: tradicionális nap, rockzenei nap, klasszikusok napja) hogy sokan szórakozzanak sokféle kínálatból.

A tematikus napokhoz kapcsolódóan felvettük a kapcsolatot a Balmazújvárosi Kistérség polgármestereivel, művelődési házaival, akik adatbázissal fogják elősegíteni a tradicionális nap megszervezését (kézművesek, hagyományőrző csoportok listája).

A Veres Péter Kulturális Központ vezetői és munkatársai ötletbörzével csatlakoztak elképzelésünkhöz, azaz nevesítették azokat az előadóművészeket, zenei együtteseket, melyeket szívesen látnának színpadon, egy nyertes pályázat esetén.

Önkormányzatunk megjelölte a programok időpontját, így mind a civil szervezetek, mind a testvérvárosaink úgy tervezhetik a következő évi programjaikat, hogy ezzel a dátummal ne ütközzenek, illetve hogy a 2019. augusztus 15. -16. -17. napokon városunk meghívásának eleget tudjanak tenni.

A projektről további információ a https://www.balmazujvaros.hu/ oldalon olvasható.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-11-28 van. PointLink.