P√°ly√°zati felh√≠v√°s (Kvalit√°rs Kultur√°lis Egyes√ľlet)

A hajd√ļszoboszl√≥i sz√©khelyŇĪ Kvalit√°rs Kultur√°lis Egyes√ľlet v√°rja azon √≠r√≥i, k√∂ltŇĎi v√©n√°val meg√°ldott szem√©lyek jelentkez√©s√©t, akik √≠r√°saikkal az egyes√ľlet√ľnk √°ltal szerkesztett Hajd√ļ-Bihar V√°rmegyei antol√≥gi√°ban szerepelni szeretn√©nek.

Antol√≥gi√°nkba eddig 15 telep√ľl√©srŇĎl t√∂bb mint 25 szerzŇĎ k√ľldte be p√°ly√°zat√°t, amelynek ki√≠r√°s√°t itt tal√°lj√°k: https://www.prokult.hu/p/hajdu-bihar-varmegyei-koltok-irok.html

Tudat√°ban vagyunk annak, hogy majdnem minden telep√ľl√©snek megvan a saj√°t maga k√∂ltŇĎje, √≠r√≥ja. Ezek felkutat√°s√°ban szeretn√©nk k√©rni az √Ėn√∂k seg√≠ts√©g√©t, a fenti (linkben k√ľld√∂tt) p√°ly√°zati ki√≠r√°sunk n√©pszerŇĪs√≠t√©s√©vel √©s az esetlegesen a m√°r ismert alkot√≥knak val√≥ elk√ľld√©s√©vel.


www.prokult.hu 

2024.02.22-i k√©pviselŇĎ-test√ľleti √ľl√©s jav√≠tott megh√≠v√≥ja

A K√©pviselŇĎ-test√ľlet 2024.02.22-i rendk√≠v√ľli  √ľl√©s√©nek megh√≠v√≥ja, amelyen felt√ľntett√ľk a s√ľrgŇĎss√©g indok√°t let√∂lthetŇĎ innen:

Mellékletek:
Download this file (Megh√≠v√≥ jav√≠tott.pdf)Megh√≠v√≥ jav√≠tott.pdf[ ]82 kB

2024.02.19. - 02.23. k√∂z√∂tt Dr. Nagy Mih√°ly praxis√°t Dr. Varga Edit helyettes√≠ti a saj√°t rendelŇĎj√©ben!

Ezen a h√©ten a rendel√©si idŇĎ:

 

H√ČTFŇź: 08:00 ‚Äď 12:00

KEDD: 12:00 ‚Äď 16:00

             (12:00 ‚Äď 13:00 Dr. Nagy Mih√°ly tan√°csad√°sa)

SZERDA: 08:00 ‚Äď 12:00

CS√úT√ĖRT√ĖK: 12:00 ‚Äď 16:00

                         (12:00 ‚Äď 13:00 Dr. Varga Edit tan√°csad√°sa)

P√ČNTEK: 12:00 ‚Äď 16:00

T√ĀJ√ČKOZTATJUK √ĖN√ĖKET, HOGY RENDEL√ČSI IDŇźBEN M√ĀS K√ĖRZET√ČBE TARTOZ√ď BETEGET CSAK S√úRGŇźS ESETBEN L√ĀTUNK EL (4/2000. (II.25.) E√ľM rendelet).

RENDEL√ČSRE √ČS TAN√ĀCSAD√ĀSRA IDŇźPONT K√ČRHETŇź AZ AL√ĀBBI EL√ČRHETŇźS√ČGEKEN:

TELEFON: 06/52 580-159

EMAIL: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A RENDEL√ČS BEFEJEZ√ČSE ELŇźTT 30 PERCCEL BEK√ČRJ√úK A TAJ K√ĀRTY√ĀKAT, EBBEN AZ IDŇźSZAKBAN CSAK ADMINISZTR√ĀCI√ď ZAJLIK. EZT K√ĖVETŇźEN CSAK S√úRGŇźSS√ČGI ESETEKET FOGADUNK!

MAGYAR √ĀPOL√ďK NAPJA

A Magyar Orsz√°ggyŇĪl√©s 2014-ben, febru√°r 19-√©t - Kossuth Zsuzsanna sz√ľlet√©snek √©vfordul√≥j√°t - a Magyar √Āpol√≥k Napj√°v√° nyilv√°n√≠totta.

Kossuth Zsuzsanna hŇĎsies, √∂nfel√°ldoz√≥, embers√©ges cselekedete volt az alapk√∂ve a hazai √°pol√°s fejlŇĎd√©s√©nek. Kossuth Lajos Orsz√°gos FŇĎ√°pol√≥i Hivatalt hozott l√©tre √©s 1849. √°prilis 16-√°n felk√©rte legkisebb h√ļg√°t, Zsuzsann√°t, hogy vegye √°t a t√°bori k√≥rh√°zak √°pol√°s fel√ľgyelet√©t:

‚ÄěT√©ged kedves nŇĎv√©rem ezennel az √∂sszes t√°bori k√≥rh√°zak fŇĎ√°pol√≥nŇĎj√©v√© kinevezlek.‚ÄĚ

Ňź volt Magyarorsz√°g elsŇĎ fŇĎ√°pol√≥ja.

Az √°pol√≥k munk√°ja kimer√≠tŇĎ, sokszor embert pr√≥b√°l√≥, rengeteg erŇĎt, egy√ľtt√©rz√©st √©s elhivatotts√°got k√≠v√°n. H√°l√°s k√∂sz√∂netemet szeretn√©m tolm√°csolni azon szakma √©s egyben hivat√°s k√©pviselŇĎinek, akik csupa olyan nemes tulajdons√°ggal v√©gzik napi tev√©kenys√©g√ľket, mint a t√ľrelem, a seg√≠tŇĎk√©szs√©g, az odaad√°s √©s a figyelmess√©g.  Ma √ľnnep van, de a sz√ľrke h√©tk√∂znapokb√≥l tudjuk, hogy b√°rmennyire moderniz√°l√≥dott az orvostudom√°ny, a beteg, kiszolg√°ltatott embernek sz√ľks√©ge van az √Ėn√∂k j√≥ szav√°ra, meg√©rt√©s√©re, mely semmivel nem p√≥tolhat√≥. Mindannyiunk nev√©ben K√ĖSZ√ĖN√ĖM!

                                                                                                    Heged√ľs P√©ter

                                                                                                     polg√°rmester

                                               

Ny√°ri z√°rva tart√°s 2024. (√ďvoda)

BŇĎvebben...

Mellékletek:
Download this file (Ny√°ri z√°rvatart√°s 2024..pdf)Ny√°ri z√°rvatart√°s 2024..pdf[ ]917 kB

A 2024.02.14-i munkaterv szerinti √ľl√©s ut√≥lagos anyagai

A 2024.02.14-i munkaterv szerinti √ľl√©s 3.  napirendi pontj√°hoz kapcsol√≥d√≥ Eur√≥pai Uni√≥s t√°mogat√°ssal megval√≥sul√≥  projektek bev√©telei, kiad√°sai, hozz√°j√°rul√°sok c√≠mŇĪ t√°bl√°zat, a 11.  napirendhez tartoz√≥ Balmaz√ļjv√°rosi Turisztikai √©s Szolg√°ltat√≥ Kft.  2024. √©vi √ľzleti terve, Fel√ľgyelŇĎ Bizotts√°gi jegyzŇĎk√∂nyve, valamint  a 10. napirendi ponthoz tartoz√≥ al√°√≠rt elŇĎterjeszt√©s let√∂lthetŇĎ lentebb:

2024.02.12-16-ig Dr Nagy Mih√°ly praxis√°t Dr. Spicze T√≠mea¬† helyettes√≠ti a saj√°t rendelŇĎj√©ben!

Ezen a h√©ten a rendel√©si idŇĎ:

H√ČTFŇź: 10-16 √≥r√°ig

KEDD: 08-14 óráig

SZERDA: 10-16 óráig (10-11-ig Dr. Spicze Tímea tanácsadása)

CS√úT√ĖRT√ĖK: 12-18 √≥r√°ig (12-13-ig Dr. Nagy M. tan√°csad√°s√°val kezd√ľnk.)

P√ČNTEK: 8-14 √≥r√°ig

T√ĀJ√ČKOZTATJUK √ĖN√ĖKET HOGY RENDEL√ČSI IDŇźBEN M√ĀS K√ĖRZET√ČBE TARTOZ√ď BETEGET CSAK S√úRGŇźS ESETBEN L√ĀTUNK EL (4/2000. (II. 25.) E√ľM rendelet).

RENDEL√ČSRE √ČS TAN√ĀCSAD√ĀSRA IDŇźPONT K√ČRHETŇź AZ AL√ĀBBI EL√ČRHETŇźS√ČGEKEN:

TEL: 52 / 580-162,

EMAIL: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A RENDEL√ČS BEFEJEZ√ČSE ELŇźTT 30 PERCCEL BEK√ČRJ√úK A TAJ K√ĀRTY√ĀKAT. EBBEN AZ IDŇźSZAKBAN CSAK ADMINISZTR√ĀCI√ď ZAJLIK. EZT

K√ĖVETŇźEN S√úRGŇźSS√ČGI ESETEKET FOGADUNK

Lakoss√°gi K√©rdŇĎ√≠v

Hajd√ļ-Bihar V√°rmegye √Ėnkorm√°nyzata √©s a HBMF√ú Hajd√ļ-Bihar V√°rmegyei Fejleszt√©si √úgyn√∂ks√©g Nonprofit Kft. a
TOP_PLUSZ-3.1.3-23-HB2-2023-00001 azonos√≠t√≥sz√°m√ļ projekt keret√©ben a megl√©vŇĎ Szolg√°ltat√°si √öt T√©rk√©p (tov√°bbiakban: SZ√öT) √©s a V√°rmegyei Es√©lyteremtŇĎ Paktum (tov√°bbiakban: VEP) fel√ľlvizsg√°lat√°t √©s m√≥dos√≠t√°s√°t v√°llalta.
A SZ√öT deklar√°lt c√©lja az, hogy felt√°rja a v√°rmegy√©ben a szolg√°ltat√°si hi√°nyokat √©s azokra azt√°n adekv√°t v√°laszokat, int√©zked√©si javaslatokat lehessen adni ez√°ltal j√°rulva hozz√° a t√°rsadalmi felz√°rk√≥z√°s elŇĎseg√≠t√©s√©hez.
Az elk√©sz√≠t√©sre ker√ľlŇĎ v√°rmegyei szintŇĪ dokumentumok eset√©ben a legsz√©lesebb k√∂rŇĪ adatszolg√°ltat√°sra van sz√ľks√©g a
szolg√°ltat√°si hi√°nyoss√°gok, hi√°nyter√ľletek pontos meghat√°roz√°sa √©rdek√©ben.

A SZ√öT eset√©ben a k√∂vetkezŇĎ t√©mater√ľletek vizsg√°lat√°ra ker√ľl sor:
* eg√©szs√©g√ľgy alap- √©s szakell√°t√°s;
* szociális alap- és szakellátás;
* gyermekjóléti alapellátás és gyermekvédelmi szakellátás;
* oktatás, képzés;
* lakhat√°s, k√∂zszolg√°ltat√°sok, infrastrukt√ļra;
* közösségi programok.

K√©rj√ľk seg√≠tse munk√°nkat az al√°bbi lakoss√°gi k√©rdŇĎ√≠v kit√∂lt√©s√©vel.

A lakoss√°gi k√©rdŇĎ√≠v el√©rhetŇĎs√©ge:
LAKOSS√ĀG K√ČRDŇź√ćV

RendŇĎrs√©gi felh√≠v√°s! KiberbŇĪn√∂zŇĎk telefon√°lnak a Microsoft nev√©ben

Legyen √≥vatos a k√©retlen telefonh√≠v√°sok eset√©n! Nem mindig igaz, amit a kijelzŇĎn l√°tunk!

T√∂bb bejelent√©s is √©rkezett a KiberPajzs alap√≠t√≥ partner√©hez, az NBSZ NKI-hoz, a Microsoft nev√©vel vissza√©lŇĎ angol nyelvŇĪ telefonh√≠v√°sokkal kapcsolatosan.

A csal√≥k azt √°ll√≠tj√°k, hogy a Microsoft technikai t√°mogat√≥ r√©szleg√©rŇĎl telefon√°lnak, √©s arr√≥l szeretn√©k meggyŇĎzni az √°ldozatot, hogy sz√°m√≠t√≥g√©p√©t valamilyen vesz√©ly fenyegeti (p√©ld√°ul, hogy az v√≠rusos lett), amit seg√≠tenek elh√°r√≠tani. A h√≠v√°sok sor√°n a csal√≥k angolul besz√©lnek, azonban a h√≠v√≥sz√°mot meghamis√≠tj√°k (ezt a csal√°si technik√°t h√≠v√≥sz√°m-spoofing-nak is nevezik), ami magyar telefonsz√°mk√©nt jelenik meg a h√≠vott f√©ln√©l. Az NBSZ NKI-hoz jelentett esetekben a csal√≥knak jellemzŇĎen nem siker√ľlt r√°szedni√ľk a h√≠vott feleket, akik t√∂bbnyire egyszerŇĪen csak bontott√°k a vonalat, azonban √≠gy is volt olyan, aki csak akkor kapcsolt, amikor a csal√≥k m√°r a bankk√°rtya adatait k√©rtek tŇĎle. √Črdemes teh√°t felh√≠vni a figyelmet arra, hogy a kiberbŇĪn√∂zŇĎk nemcsak bankok dolgoz√≥inak, hanem call centerek (√ľgyf√©lszolg√°lat) munkat√°rsainak is kiadj√°k magukat.

Mire megy ki a játék?

Hasonl√≥an az AnyDeskes csal√°sokhoz a csal√≥k megpr√≥b√°lj√°k r√°venni az √°ldozatot arra, hogy telep√≠tsen egy programot az eszk√∂z√©re. A mostani esetek sor√°n ez nem az AnyDesk, hanem a RemoteApp volt, egy azon szoftverek k√∂z√ľl, amivel egy csal√≥ √°tveheti az ir√°ny√≠t√°st az √°ldozat sz√°m√≠t√≥g√©pe felett.

Ezzel a hozz√°f√©r√©ssel telep√≠thet ak√°r k√°ros programokat is (√©ppen ezzel fertŇĎzve meg a sz√°m√≠t√≥g√©p√ľnket), √≠gy m√©g k√∂nnyebben gyŇĎzi meg az √°ldozatot arr√≥l, hogy a sz√°m√≠t√≥g√©pen kritikus probl√©m√°k vannak, amelyeket s√ľrgŇĎsen jav√≠tani kell. Ezut√°n elŇĎbb-ut√≥bb arra terelik az √°ldozatot, hogy adja meg bankk√°rtya adatait vagy l√©pjen be a netbankj√°ba, amihez √≠gy a csal√≥ is hozz√°f√©rhet.

Mire figyelj√ľnk?

  • A Microsoft soha nem kezdem√©nyez k√©retlen telefonh√≠v√°sokat, hogy szem√©lyes vagy p√©nz√ľgyi adatokat k√©rjen, illetve, hogy technikai seg√≠ts√©get adjon a sz√°m√≠t√≥g√©p jav√≠t√°s√°hoz, √©s soha nem fogja k√©rni, hogy kriptovalut√°k (p√©ld√°ul Bitcoin) vagy aj√°nd√©kk√°rty√°k form√°j√°ban fizess√ľnk a t√°mogat√°s√©rt.
  • Amennyiben kicsit is gyan√ļs egy bej√∂vŇĎ h√≠v√°s, a legegyszerŇĪbb v√©dekez√©si m√≥d, ha azonnal bontjuk a vonalat, √©s ha m√©gis k√©ts√©g mer√ľlt fel benn√ľnk, h√≠vjuk fel a szolg√°ltat√≥ hivatalos √ľgyf√©lszolg√°lat√°t!
  • Fontos, hogy a szolg√°ltat√≥t ne azon a sz√°mon h√≠vjuk vissza, amirŇĎl az im√©nt kerestek benn√ľnket, hanem p√©ld√°ul keress√ľnk r√° a szolg√°ltat√≥ weboldal√°ra, ahol a kapcsolat/kontakt men√ľpont alatt vagy az oldal impresszum√°ban szereplŇĎ el√©rhetŇĎs√©get keress√ľk!
  • Azt se fogadjuk el, ha az √ľgyint√©zŇĎ felaj√°nlja, hogy ‚Äě√°tkapcsol" minket egy m√°sik koll√©g√°hoz, ez csup√°n egy tr√ľkk, √©s a maguk is ‚Äěcall centerk√©nt" mŇĪk√∂dŇĎ kiberbŇĪn√∂zŇĎk egy m√°sik tagj√°val fogjuk folytatni a besz√©lget√©st!
  • V√©gezet√ľl: ne telep√≠ts√ľnk m√°sok k√©r√©s√©re programot se a sz√°m√≠t√≥g√©p√ľnkre, se a telefonunkra! A csal√°sokfajt√°kr√≥l tudjon meg t√∂bbet a https://kiberpajzs.hu/csalastipusok oldalon.

forr√°s: kiberpajzs.hu

Balmaz√ļjv√°rosi RendŇĎrkapit√°nys√°g

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-02-24 van. PointLink.