Szűrő
 • Hőségriasztás

  2015. július 17-én 00.00-órától az egész ország területére vonatkozó hőségriasztást adott ki dr. Paller Judit, országos tisztifőorvos. Az intézkedésre az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ ajánlása alapján került sor. Az előrejelzési adatok változatlansága esetén a hőségriasztás 2015. július 26-án, éjfélig tart, szükség esetén meghosszabbítható. A hosszabbításról a lakosságot ismét tájékoztatja az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Kérjük Önöket, hogy a hőségriasztás ideje alatt fokozottan vegyék figyelembe a lakosságnak szóló ajánlásban leírtakat, amelyek a címre kattintva válnak elérhetővé .

 • Eviva Picasso kiállítást két héttel meghosszabbítottuk

  Kedves Látogatók!
   
  Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Eviva Picasso kiállítást két héttel meghosszabbítottuk, tehát 2015. július 31-ig (péntek) tekinthetik meg az érdeklődők a Semsey Kastélyban.
  A kiállítás továbbra is keddtől péntekig 10-20 óráig, illetve hétvégén 10-18 óráig látogatható.
   
  Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel vár a Semsey Kastély kollektívája!
   
  JEGYÁRAK:
  Felnőtt jegy: 1.600 HUF/fő
  Diák/nyugdíjas jegy: 800 HUF/fő
  6 éven aluliaknak ingyenes!
  70 éven felülieknek ingyenes!
  Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 4.000 HUF
  Csoportos felnőtt jegy (10 + 1 fő): 14.000 HUF
  Csoportos nyugdíjas/diák jegy (10 + 1 fő): 7.000 HUF
   
  További információ:
   
  Semsey Kastély
  Cím: 4060 Balmazújváros, Debreceni u. 2.
   
  {gallery}turizmus/program/picasso{/gallery}
 • „Nyári diákmunka 2015.”

  „Nyári diákmunka 2015.”
   
   
  A Nemzetgazdasági Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít. 
   
  A program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése. 
  A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozatos, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal. 
   
  A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végző intézménynél. Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimum – időarányos hányada.
   
  A programhoz csatlakozás  előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán közvetítést kérőként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete előtt a Foglalkoztatási Osztályra befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.
   
  A támogatás kizárólag a Járási Hivatal által a munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.
   
  További információért kérjük, forduljon a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály kollégáihoz!
   
   
  Balmazújváros, 2015-07-03
   
   
  Dr. Veres Margit 
  polgármester
 • KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS !

   

  KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS !

   

   

  TÁJÉKOZTATJUK A LAKOSSÁGOT, HOGY A MÁV ZRT. BERUHÁZÁSÁBAN ÁTÉPÍTÉSRE KERÜL A DEBRECEN-FÜZESABONY VASÚTVONAL ILLETVE A KASTÉLYKERT U.-BÖSZÖRMÉNYI ÚT ÁLLAMI KÖZÚT KERESZTEZŐDÉSÉBEN A VASÚTI ÁTJÁRÓ. AZ ÁTÉPÍTÉS A TELJES VASÚTI ALÉPÍTMÉNYT ÉS A KÖZÚTI BURKOLÓELEMEKET ÉRINTI.

   

  A TELJES PÁLYASZÉLESSÉGŰ ÚTLEZÁRÁS 2015. JÚLIUS 18. SZOMBAT 18.00 – JÚLIUS 21. KEDD 20.00 ÓRÁK KÖZÖTT LESZ VÉGREHAJTVA.

   

  AZ ÚTLEZÁRÁS IDEJÉN A KÖZÚTI FORGALMAT TERELŐÚTRA TERELIK, MELYNEK ÚTVONALA AZ ALÁBBI:

   

  - HAJDÚBÖSZÖRMÉNY-BALMAZÚJVÁROS VÁROSKÖZPONT IRÁNY :

   

  BÖSZÖRMÉNYI ÚT – ARANY JÁNOS UTCA – TAMÁSI ÁRON UTCA –

  BÓLYAI UTCA – CSEGEI ÚT – VERES PÉTER UTCA – VÁROSKÖZPONT.

  (T.CSEGE-DEBRECEN - B.ÚJVÁROS-H.SZOBOSZLÓ UTAK CSOMÓPONTJA)

   

  - BALMAZÚJVÁROS VÁROSKÖZPONT – HAJDÚBÖSZÖRMÉNY IRÁNY :

   

  VÁROSKÖZPONT (T.CSEGE-DEBRECEN - B.ÚJVÁROS-H.SZOBOSZLÓ

  UTAK CSOMÓPONTJA) – VERES PÉTER UTCA – CSEGEI ÚT - BÓLYAI

  UTCA – TAMÁSI ÁRON UTCA – ARANY JÁNOS UTCA – BÖSZÖRMÉNYI ÚT

   

  A TELJES ÚTLEZÁRÁS ALATT A HELYI ÉS HELYKÖZI AUTÓBUSZJÁRATOK IS A KIJELÖLT TERELŐÚTVONALON KÖZLEKEDNEK.

   

  A VASÚTI ÁTJÁRÓ NAGY KERÉKPÁROS ÉS GYALOGOS FORGALMÁRA TEKINTETTEL A LEZÁRT MUNKATERÜLETET KÖRÜLHATÁROLJÁK.

  A FORGALOMTERELÉST VÉGZŐ SZAKVÁLLALKOZÓNAK

  A KERÉKPÁROS ÉS GYALOGOS FORGALMAT A VASÚTI ÁLLOMÁS FELŐLI OLDALON LÉTESÍTETT ÁTJÁRÓRA RÁ KELL VEZETNI.

   

   

   

   

  BALMAZÚJVÁROS VÁROS

  ÖNKORMÁNYZATA

 • Hőségriasztás

  2015. július 4-én 00.00-órától az egész ország területére vonatkozó hőségriasztást adott ki dr. Paller Judit, országos tisztifőorvos. Az intézkedésre az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ ajánlása alapján került sor. Az előrejelzési adatok változatlansága esetén a hőségriasztás 2015. július 8-én, éjfélig tart, szükség esetén meghosszabbítható. A hosszabbításról a lakosságot ismét tájékoztatja az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Kérjük Önöket, hogy a hőségriasztás ideje alatt fokozottan vegyék figyelembe a lakosságnak szóló ajánlásban leírtakat, amelyek a címre kattintva válnak elérhetővé .

 • Vágányzár

   2015. július 12-től július 16-ig Hortobágy-Tiszafüred és a 2015. július 18-tól július 20-ig Balmazújváros - Hortobágy állomások között, illetve a 2015. július 6-tól augusztus 30-ig Szolnok - Püspökladány vonalszakaszon tervezett vágányzár utastájékoztató hirdetményei.

   

 • FELHÍVÁS!

  Elsősorban az idősebbekhez fordulunk kérésünkkel.

  Szeretnénk összegyűjteni leendő közösségi házunk -,,Hagyományok háza"- múzeumi termébe olyan csipkéket, terítőket, teknőket és régi edényeket, öltözeteket, mezőgazdasági munkaeszközöket, régi gyerekjátékokat stb., melyek az 1900-as évek elején rendszerint megtalálhatóak voltak egy-egy német család portáján.

  Aki emlékszik arra, milyen játékai voltak, milyen csapatjátékok voltak a legkedveltebbek, és azokat milyen szabályok szerint játszották, jegyezze le, vagy mesélje el nekünk!
  Segítségükkel összegyűlhet annyi ötlet, hogy külön gyerekfoglalkozást szentelhetünk a játékoknak, elkészítve, újrajátszva azokat leendő ,,gyermekfoglalkoztató termünkben".

  Tegyenek egy utazást a múltba, hogy ezeket az emlékeket is megőrizhessük az utókornak a balmazújvárosi német közösség épülő házában, a Kossuth utca 21. szám alatt.

  Segítségüket előre is köszönjük!

  Kerekes Péter
  a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

  Koroknainé Hüse Erzsébet, Szarvas Imre, Szeifert Zoltán
  a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai

 • TANULNI VÁGYÓK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

  A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola a következő tanévben is indít német nemzetiségi óvó- és tanító-képzést levelező és esti tagozaton.

  A képzés helyszíne - Budapest, XI. ker., Zsombolyai út - a Kosztolányi térről gyalog megközelíthető.

  FONTOS: a jelentkezési határidőt a főiskola augusztus közepéig meghosszabbította!

  További információ:
  felnottkepzes@avkf.hu
  Tel: 27/511-150/450-es vagy 514-es mellék

  Német Nemzetiségi Önkormányzat

 • BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŐSEK OTTHONA ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS HASZNOSÍTÁSÁVAL

   

  Balmazújvárosi Református Egyházközség Idősek Otthona épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával 

  A Balmazújvárosi Református Egyházközség Uniós támogatást nyert a KEOP-5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztés teljes költsége 102.843.724,- Ft, mely 100%-ban vissza nem térítendő támogatásként teszi lehetővé az Egyházközség számára, hogy a tervezett energetikai fejlesztést megvalósítsa.

  A projekt megvalósításának fő célkitűzése a Balmazújvárosi Református Egyházközség tulajdonában lévő Idősek Otthona épületének hőtechnikai és energetikai korszerűsítése, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrás beépítése.

  Az épület szigetelése jelen állapotában nem felel meg a hatályos hőtechnikai követelményeknek, elavult, fenntartása és üzemeltetése gazdaságtalan.

  A projekt megvalósítása során nem csak az épület homlokzatának és tető szigetelésének korszerűsítésére kerül sor, hanem az intézmény világításának korszerűsítése is megtörténik. A jelenlegi lámpatestek energiatakarékos rendszerre történő cseréjével jelentős energia megtakarítás realizálódik. A fejlesztéssel az épület nyílászárói is megújulnak, a jelenlegi rosszul szigetelt ablakok helyett, a mai kor energetikai elvárásainak megfelelő szerkezetek kerülnek beépítésre.

  Az épület melegvíz ellátásának megoldásához napkollektorok, elektromos áram termelésének kisegítésére napelemek kerülnek beépítésre, hasznosítva a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetőségeket.

  A fűtéskorszerűsítés során a kondenzációs gázkazánok alkalmazása hozzájárul a szabályozási veszteség és az esetleges túlfűtés csökkentéséhez.

  A projekt megvalósítása, az Otthon épületének energetikai modernizálása, nem csak az ott lakók kényelmi színvonalának emelését célozza meg, hanem az intézmény olyan környezettudatos, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos működésre lesz képes, amely megfelel korunk környezeti fenntarthatósága által megfogalmazott elvárásoknak is.

  Intézmény megnevezése: Balmazújvárosi Református Egyházközség

  Cím: 4060 Balmazújváros Kossuth u. 48.

  Telefon: 06-52/370-169

  E-mail: esperesihivatal@balmazbalmazrefegy.t-online.hu

  Honlap: www.refido.t-online.hu

 • Állampapír befektetések a Magyar Államkincstárban

  Az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget, ugyanis az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára.

   

  Az állampapírok a legbiztonságosabb befektetési lehetőségnek számítanak Magyarországon. Az ok egyszerű: lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű az állami garancia. Nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár 100 százalékban állami tulajdonú szervezet.

   

  A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain igen változatos állampapír kínálatból lehet választani. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő befektetési lehetőséget attól függően, hogy mennyi időre, milyen kamatozás mellett szeretné lekötni a pénzét. Az úgynevezett kincstárjegyek (Diszkont-, Féléves-, Kamatozó Kincstárjegy) 3 és 12 hónap közötti futamidejű, rövid lejáratú állampapírok. A Magyar Államkötvények futamideje ennél jóval hosszabb, 3 évtől 15 évig is terjedhet, fix-, illetve változó kamatozás mellett, tehát azok részére ideális, akik hosszabb távon szeretnék jó helyen tudni a pénzüket.

   

  A Kincstár is forgalmazza a 3, illetve 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvényt. A hagyományos értékpapír nyilvántartási-számlákon kívül nyithatók adókedvezményre jogosító Tartós Befektetési Számlák, továbbá az életkezdési támogatás befektetéséreStart-értékpapírszámlák.

   

  A Babakötvény egy olyan egyszerű és átlátható termék, amely a piacon kiemelkedő hozamot biztosít. A gyermekeik számára előtakarékoskodni szándékozók számára a lehető legjobb választás, hiszen megkönnyíthetik vele a gyermek életkezdését. Az állam által nyújtott egyszeri életkezdési támogatás összege – ami jelenleg 42.500 Ft – a Magyar Államkincstár által vezetett Start letéti-számlán kerül automatikusan elhelyezésre a 2005. december 31. napja után született gyermekek esetében a születést követően.

   

  A szülőknek lehetőségük van arra, hogy az összeget a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain díjmentesen nyitható Start-értékpapírszámlára helyezzék át. A Kincstár automatikusan kizárólag a gyermek születési évéhez igazodó Babakötvénybe fekteti az áthelyezett összeget, illetve a korábban vásárolt állampapírok tőke és kamat összegét is, amely infláció felett 3%-os adó-, járulék- és illetékmentes kamatot garantál a futamidő végéig. A megnyitott számlára a szülők, törvényes képviselők és hozzátartozók, valamint a települések önkormányzatai – korlátlanul – fizethetnek be forint összegeket. 

   

  Március 3-ától kizárólag a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain lehet vásárolni Prémium Euró Magyar Államkötvényt. A névre szóló, változó, féléves kamatozású, euróövezeti inflációt követő állampapír névértéke egy euró.

   

  Március 17-étől kapható a Kincstár országos állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain, valamint kiegészítő szerződés birtokában elektronikus forgalmazási csatornákon a nagy sikernek örvendőBónusz Magyar Államkötvény. A BMÁK négy-, és hatéves futamidejű, változó kamatozású, egyforintos alapcímletű állampapír. A Bónusz kötvény többek között azzal a céllal került kibocsátásra, hogy a termékek ne csupán a futamidők tekintetében nyújtsanak alternatívákat a befektetőknek, hanem a kamatozás módjában is.

   

  A Kincstárnál állampapír azután jegyezhető, vásárolható, ha a Kincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán – 5600 Békéscsaba, Dózsa György út 1. – egyszeri személyes megjelenéssel értékpapír nyilvántartási-számla szerződést köt az ügyfél. Célszerű azonnal kiegészítő szerződést kötni TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár szolgáltatásokra is, melyek révén az állampapír befektetéseket kényelmesen (interneten, telefonon, illetve okostelefonon keresztül), akár otthonról is lehet intézni.

   

  Az értékpapírnyilvántartási-számlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek, amely szolgáltatást az ügyfél a WebKincstáron keresztül is beállíthatja. A Kincstárban az értékpapír nyilvántartási-számla nyitása és vezetése ingyenes, a készpénzfelvételért sem számítunk fel külön díjat.

   

  A tájékoztatás nem teljes körű. Bővebb információkért keresse fel a Kincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatait, vagy a szervezet honlapját (www.allamkincstar.gov.hu).

 • JÁRDALAPOK KEDVEZŐ ÁRON!

  
  
  JÁRDALAPOK KEDVEZŐ ÁRON!
   
  Balmazújváros Város Önkormányzata a ,,Betonelem-gyártó" 
  közmunkaprogram keretében készített járdalapokat eladásra hirdeti meg:
   
  40 x 40 cm-es járdalap: 350 Ft / db
  40 x 20 cm-es járdalap: 175 Ft / db
   
  A járdalapok a Böszörményi út 75. szám alatti telephelyen (Acex-szel 
  szemben) megvásárolhatók hétfőtől-péntekig, naponta 8 - 18 óra között!
   
  Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon:
  06 - 70/ 866-0062
 • Új orvosi szakrendelések indulnak Balmazújvárosban

  Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. július 2-tól új szakrendelések indulnak Balmazújvárosban. (A nyári szabadságok miatt a szakrendelések még nem teljes időben üzemelnek.) A részleteket megtekintheti honlapunkon IDE KATTINTVA.

 • Hagyományőrző tűzoltóverseny és kocsikiállítás

 • Szavazókörök megállapítása

 • XI. Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó

 • XIV. Kastélykerti Esték

 • I. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál

 • III. Nemzetközi Kürtkurzus Balmazújvároson

  2013. július 8-13.

  >> RÉSZLETEK <<

 • Tájékoztatás

 • Tevékeny közösségek cseréltek tapasztalatokat

  Az "Európa az EU polgáraiért" program segítségével Gulbene város örömmel fogadta magyarországi és litvániai vendégeit július elején, a "Tevékeny közösségek a tapasztalat cseréért" projekt keretében.

 • Hirdetmény: Vasúti menetrend változás

  2012. augusztus 6-9. között a Debrecen - Füzesabony vonalon a MÁV karbantartási munkálatokat végez, ezért az itt közlekedő vonatok menetrendje a megjelölt napokon változik.

 • Felhívás - "Tiszta udvar - rendes ház"

  Balmazújváros Város Önkormányzata a 2012-es évben is meghirdeti a „Tiszta udvar – rendes ház” mozgalmat. Jelentkezni /kertes ház, társasház kategóriákban/ augusztus 7-ig lehet a város honlapjáról letölthető, illetve a polgármesteri hivatal portáján található  adatlappal.

 • Balmazújváros Kártya átvétele

  Kedves Balmazújvárosi Polgár!

  Örömmel értesítjük, hogy az első körben igényelt Balmazújváros Kártyák elkészültek, így azon lakosok, akik 2012. június 25-ig adták le a Belépési Nyilatkozatukat, városkártyájukat átvehetik az Ügyfélszolgálatunkon.

 • Meghívó: Idősek Otthona átadó

  Balmazújváros Város Önkormányzata meghívja Önt a Nefelejcs Idősek Otthona új épületegységének ünnepélyes átadására. Ideje: 2012. július 13. (péntek) 10 óra

 • Emlőszűrő vizsgálat

  Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti balmazújvárosi hölgyeket, hogy számukra 2012 augusztusában, Debrecenben  emlőszűrő vizsgálat szerveződik.

 • VIII. Balmaz-Art nyílt nap

  VIII. Balmaz-Art Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői és Balmazújváros Város Önkormányzata szeretettel várják Balmazújváros művészetszerető közönségét a Diákszálló udvarán rendezett nyílt napra.

Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal - 4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5. - Tel.: (52) 580-102 Email: hivatal@balmazujvaros.hu
Egységes orvosi ügyelet:52/311-104 _____________________________ Mentőszolgálat hívószáma: 104 _____________________________ Gyógyszertári állandó ügyelet: (20)405-3827 - Bocskai u. 2-4.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-17 van. PointLink.